צהריים במסה

צהריים במסה

אחרי בוקר מעייף(טעימת יינות אוסטרים) הלכנו אני וס' לאכול צהריים במסה.

בסביבות אחת וחצי המסעדה היתה שליש מלאה, ואותנו הושיבו בשולחן הארוך המשותף שהיה בתפוסה חלקית ביותר לכן היה נעים ושקט.

לראשונות שנינו הזמנו את הפורטבלו על הפולנטה(תוס' 20 ש"ח לעסקית) שחלמתי עליה הרבה מאוד זמן. היא היתה טובה אך לא מצויינת.
אומנם דמיינתי ברוחי את המסכן שעמד כל הבוקר עם הכף עץ בתוך השינואה וסינן את מחית התירס, אבל הכמות יכלה להיות קצת יותר מפנקת. הפורטבלו היתה טעימה, הביצה העלומה גם, ולגבי השמן כמהין אני לא בטוח. יש מצב שבכלל הייתי מוותר עליו. כמוןב שכמהין אמיתיות יכלו להיות פצצה, אבל מן הסתם המחיר והזמינות שולטים פה.

קיבלנו על חשבון הבית פטה כבד עם טוסטונים שאני לא אכלתי מפאת צמחונותי. ס' אמרה שטעים מאוד.

סלסלת לחם שהוגשה, לטעמי מעט באיחור, היתה טעימה מאוד. במיוחד ממרח הלימון הכבוש.

עקריות:
לי ריזוטו אורז שחור שהיה עשוי עם פטריות שמפניוןף פרמז'ן ומעט קרטונים שעבורי היו מיותרים. היה טעים אבל לא מספיק. במסה אני מחפש מלהיב.

ס' הזמינה את הקוסקוס פירות ים(תוס' 35 ש"ח לעסקית) ונהנתה. אפילו לצמחוני אדוק כמוני זו היתה מנה מגרה מאוד. ומוגשת מאוד באלגנטיות בסיר נחושת עם הקוסקוס בקלחת קטנה ושניהם על אריח מחימר שחור.

לקינוח חלקנו טירמיסו פסיפלורה, פקאן מסוכר וקרם שוקולד לבן(49 ש"ח) שהיה מצויין! ולא ציפיתי לזה(ס' בחרה)..
קערת זכוכית מכובדת בגודלה עם קרם שוקולד לבן במרקם מושלם עם שברי מרנג, שברי פקאנים מסוכרים ומעל הכל מחית פסיפלורה חמוצה ולא ממותקת שאיזנה את כל המתוק המתוק הזה. אה, וסורבה פסיפלורה וטוויל פריך קטן ויפה.
קינוח מצויין שמכבד את מחירו.

בנוסף קיבלנו על חשבון הבית סורבה קוקוס עם ריבת תותים שהיה גם הוא טעים מאוד.

וכמובן את היין השזיפים הקבוע שלטעמי הוא מיותר.

יחד עם בקבוק ריזלינג יבש של פטר ג'קובס קון(165 ש"ח), סן פלגרינו גדול(25 ש"ח) אספרסו ותה עם נענע החשבון עמד על 569 ש"ח.
אומנם לא מחיר של עסקית מזדמנת, אבל כולל בקבוק יין ועוד כמה, אני כן חושב שהעסקית של מסה נותנת הזדמנות לאכול במסה במחיר נגיש.

אני עוד אחזור, בתקווה שבפעם הבאה אתרגש יותר....!

salo22

New member
יפה יפה
קצת חבל..

מסה כמובן צריכה לרגש ולתת תמיד תחושה שאפילו עסקית היא חווייה יוצאת דופן, ולפעמים באוכל שלה יש פיקשושונים או נקודות דהויות שאפשר היה מאוד בקלות לחדד ולמנוע, במיוחד אם משקיעים כבר די הרבה מחשבה ועבודה בהכנת המנות.
עניין הקינוחים שם די חבל לי, כשאוכל שם צהריים וכבר לא מזמין קינוח, 50 ₪ זה כבר סכום גבוה מידי לטעמי לקינוח במסעדה. כמו שציינו פה כמה פעמים, בעבר היו מחירים מיוחדים לקינוחים וקוקטלים בצהריים, חבל שזה לא בדיוק ככה היום.
יין השזיפים לגמרי מיותר גם לטעמי, למרות שבכל מקרה בשלושת הארוחות האחרונות אפילו לא הגיע לשולחן. אולי זה כך כשממהרים קצת לבקש חשבון בשעת צהריים, למרות שהייתי מצפה מהמסעדה לדאוג גם לזה, אם זה חלק "מהאג'נדה" שלהם לארוחה..

bob68

New member
על הדיווח

אכלנו אתמול את הטירמיסו פסיפלורה.
היה טעים.

לאיזה יין מהיינות האוסטרים ששתית התחברת ?

אהבתי את הגרונרים

מהבסיסיים יותר את האקר "Landwein". הוא עושה את העבודה, וגם הבקבוק של הליטר נחמד.

מהיותר רציניים אהבתי את ה"Lindberg" של סלומון. אומנם הוא גם היה הכי מוחצן, אבל אהבתי את המוחצנות הזו. הוא נתן לי באף שוקולד חלב ואגוזים(או במילים אחרות - נוטלה)....

לריזלינגים פחות התחברתי. אבל אולי זה מחוסר הנסיון... פעם ראשונה עם ריזלינג אוסטרי. ריזלינג גרמני זה כבר מזמן אחד הלבנים האהובים עלי.

נ.ב.
כמובן שהדבר המטורף הזה ששכב 17 שנים(אם אני זוכר נכון) בחבית היה מרשים מאוד, אבל בעיקר בגלל ה"קטע".

יויו13

New member
תודה רבה על הדיווח ,הממ 600 שח על עיסקית

כולל יין זה בודאי לא דבר יום יומי ויתכן ומסביר את התפוסה הדלה.
בדיווח יש עליות וירידות אבל אני אתייחס לסייפא
שבסך הכל היה כייף ושווה.
לגבי ההתרגשות מאחל לך תמיד להנות ולהתרגש אבל זה לא פשוט.

למעלה