צהרון עירייה או צהרון פרטי?

בלונד23

New member
צהרון עירייה או צהרון פרטי?

הי לכל המקסימות.
המתוקה בת 3 וחצי ורשומה לגן עירייה ולצהרון של הגן.
זו ילדה בכורה ולכן אין לי ניסיון, וכאן אתן נכנסות לתמונה :)
אין לי מושג איך יהיה הצהרון של הגן. יש בסביבה גם 2 צהרונים פרטיים שאנשים מסביב רושמים אליהם. יש יתרונות וחסרונות:

1. של העירייה הוא באותו חלל ולכן אין צורך שמישהו יוציא את הילדה וייקח אותה.
2. האוכל אמור להיות טוב ובריא (לאחר רפורמה)
3. יש 2 חוגים. לא יודעת אם זה יתרון ואם יהיה לה כוח בשעה כזו להשתתף בחוג.

חסרונות אפשריים:
1. נאמר במתנ"ס שהצהרון מופעל ע"י סייעת, ולא גננת. זה חשוב?
2. זה לשהות המון שעות במחיצת המון ילדים. קשה, בגילה.
3. מי יודע איך האווירה תהיה, איך הצוות יהיה וכמה ילדים יהיו בצהרון.
4. ילדים אחרים ילכו הביתה והבת שלי בטח תבכה כשהיא תראה את חברים שלה עוזבים והיא נשארת... כך אני מניחה (2 חברים שלה לא נרשמו לצהרון הגן).

לאן אתן רושמות, לצהרון הגן או פרטי?
(כמובן שאני עובדת ולכן אין אופציה ללא צהרון).

אצלנו הבעיה העיקרית הצהרון של העירייה

היא האוכל
אם את אומרת שאצלכם משודרג
לכי על זה
לגבי הילדים שהולכים הביתה
היא תתרגל לזה מהר
אגב
אצלנו יש סבתא שאוספת ילדים
היא מאד מאד מבוקשת
היתרון אצלה שהיא גרה ממש מעל הגן
ושהאוכל שלה מאד טעים ובריא

בלונד23

New member
בנוגע לבעלי צהרון שאוספים את הילדים מהגן

אני מבינה שהסבתא שהזכרת גרה מעל לגן, אז זה קל.
אבל אצלנו זה מרחק הליכה של 7-8 דקות (ללא חצייה של כביש).
אז מה קורה בחורף? בגשם? איך לוקחים את הילדים?
בנוסף, מן הסתם אוספים ילדים מכל מיני מסגרות, ככה שהגיוני שזה "מסע" לא קטן.

במקרה של הסבתא

ילדי הגן עולים מיד הביתה
ילדי בית הספר הולכים 3-4 דק
עם מישהי שעוזרת לה
תראי
בצהרון בגן האוכל על הפנים
זאת הסיבה העיקרית שהוא ריק

kramerkaren

New member
עונה

הצהרונים של המתנ"ס אצלנו בשכונה הם של שני גנים צמודים יחד. כלומר - גילאי טט"ח עד חובה יחד. הצהרונים לרוב מלאים, סביבות ה 30+ ילדים.
האוכל השנה עבר שדרוג רציני ובריא.
הצוותים. יש ויש. לרוב (לפחות ב 3-4 צהרונים השונים שנתקלתי בהם) המובילה היא סבבה. אין שום חשיבות לזה שהיא סייעת ולא גננת. היינו בגנים עם צוותים מעולים. היינו בגנים עם צוותים אנמיים. היינו בגנים עם צוותים חסרי...הכל. מעוף. אינטיליגנציה בסיסית. הבנה בהתפתחות הילד. אני עוברת ליד החצר בשעה שילדי הצהרון בחוץ (בזמן פיזור) רואה מטפלות בטלפונים שלהם, ילדים עושים מה בראש שלהם.
החוגים של הצהרונים מצויינים. מפתיעים לטובה.
אין מקום לנוח, לפעמים מאפשרים לילד לשכב על הספה בפינת הספריה. .
ממה שאני רואה רוב הילדים אוספים את עצמם ומשתתפים, הם נחים קצת, אוכלים, יש יצירה ואז יש להם שוב כוחות.
יש יתרון לזה שלא יוצאים מהגן, ראיתי קטנטנים קשה להם לעבור לגן הסמוך אם הצהרון שם, אבל אני מניחה שזה זניח. יש שינוי במקרם הילדים, כלומר - יש גיוון. לא יודעת אם מתאים לילדה בת 3 להיות עם בני 5-6. יש ילדים שזה סבבה להם, יש ילדים שמתקשים עם זה.
הגדולים שלי היו בצהרונים בשכונה, הצהרונים שלהם נחשבו למצויינים, הצוות באחד מהם היה הפסגה של היום, הרבה יותר טוב מהגננת שהייתה איומה.
יכולה להגיד היום, עכשיו שאני יודעת הרבה יותר
שהיום הייתי רושמת לצהרון פרטי, קטן, אינטימי יותר. מקום ביתי, שיש לילדים מקום לנוח אם צריך, אוכל ביתי, שקט.
&nbsp
&nbsp

שאלה קטנה

איך את יודעת מה איכות/רמת האוכל?
הרי האוכל בא מבחוץ (לא מבשלים בגן).
אצלינו למשל האחראית אומרת שהם משקיעים באוכל מעבר לסטנדרטי (נראה לי שזה אומר שהם קונים יחסית יותר יקר...)
אבל איך אפשר לדעת מה קורה בפועל?

kramerkaren

New member
עונה

אני יכולה לדבר עכשיו בדיעבד, יותר מכל דבר אחר. כשאני אוספת בשתיים הצהרון בדיוק מתארגן עם האוכל, ורואים. היו שנים שהייתי רואה נקניקיות, שניצלים מעובדים והמון שמן או ועכשיו הם עברו במוצהר לקייטרינג בריא ומוגש חזה עוף עם אורז וירקות חתוכים, למשל.
יש גם מידע על הקייטרינג השונים באינטרנט (כולל ביקורות של הורים שממש הלכו ודגמו וטעמו. זה כבר גדול עלי).
זכותך המלאה לבקש פרטים על הקייטרינג, על התפריט. כשעברו אצלנו לאוכל הבריא ההורים הוזמנו לערב טעימות, רעיון מאד נחמד בעיני.

ערב טעימות - באמת רעיון נחמד

אני אוספת אחה"צ אז אף פעם לא יוצא לי לראות מה קורה.
אני באמת אבקש את שם הקייטרינג - לפחות לקבל עליו מידע.
תודה.

sefia

New member
לגבי האוכל ועוד משהו לגבי השיקולים ...

אני לא אוספת בצהרים ומאד הטריד אותי (סיימנו שנה ראשונה של גני עיריה השנה) שלא ראיתי בעיניים שום מנה אף פעם. לא יצא לי להגיע לגן בשעת האוכל.
&nbsp
אז קודם כל לקח לילדים זמן להתרגל לאוכל של הצהרון (אחרי שאכלו בגן הפרטי, טעמים שונים, תיבול שונה וכד'), וניסיתי לא להלחץ כשחזרו רעבים מהגן והכנתי להם משהו לאכול מיד עם החזרה מהגן או אפילו באוטו כשאספתי אותם כי ילד רעב ועייף זה מתכון לאחה"צ אומלל בגיל הזה.
&nbsp
דבר שני ביררתי טוב טוב מול האחראית בצהרון ולא הסתפקתי רק בלקבל תפריט מודפס, בנוסף ביקשתי את שם הקייטרינג והתקשרתי לברר איזה אוכל מוזמן עבור הגן שלנו, שאלתי גם אם אוכל להגיע לסיור במקום שמכין את האוכל (ענו שכן, בתיאום מראש).
&nbsp
עדיין אני מבינה שזה לא יהיה בחיים כמו האוכל בבית ואני מקפידה על תזונה מאוזנת ובריאה בבית, בערב ובסופ"ש. למרות שמקבלים מנה בשרית בגן (שאיני יודעת באמת כמה אוכלים ממנה) אני פעמיים בשבוע מכינה גם משהו מבושל לארוחת ערב בבית - לשקט הנפשי שלי.
&nbsp
&nbsp
ורוצה לאמר עוד משהו בעד הצהרון של הגן שמישום מה אף אחת לא אמרה כיתרון ואחרי שנה אני רואה בו יתרון משמעותי - רוב ילדי הגן נשארים בצהרון של הגן . בהתחלה כשלא מכירים אין לזה משמעות אבל בגיל הזה מתחילים ללכת לחברים ולהשאר בלי אמא והפן החברתי מאד מתחזק. יש משמעות לכך שהם נשארים עם חבריהם בצהרון.
&nbsp
בהצלחה

mother cat

New member
לי יש חוויה טובה מצהרוני המתנ"ס

להבנתי זה מאד עניין של מזל ושל ליפול על צוות טוב.
הבן שלי כבר שנתיים בגן עיריה עם צהרון של המתנס ועד כה הוא נפל תמיד על צוותים מקסימים.
אני זוכרת בשנה הראשונה שלו כשהוא עוד לא היה רגיל לא לישון והגעתי יום אחד לאסוף אותו ומצאתי אותו ישן על הברכיים של הגננת... כמובן בחצר ובנקודה שהגננת רואה את כל הילדים ככה שהיא לא הפקירה אותם, אבל גם נתנה לו את מה שהוא היה צריך.
החוגים של הצהרון אכן מצויינים. האוכל, טוב הוא לא ביתי. מצד שני לבן שלי יש בעית אכילה וגדילה וצוות הצהרון ממש אבל ממש מנסה לעזור לי - אם זה ברישום מדוייק של מה שהוא אכל כשהדיאטנית ביקשה (ברמת כמה כפיות מכל דבר) ואם זה בנסיון למצא ולספק לו מה שהוא אוהב (למשל לחפש את כל החומוסים במרק של הקוסקוס כי הן גילו שהוא אוהב אותם...). בקיצור, מפנקים לי אותו, והוא רחוק מלהיות ילד קל - אני גם מקבלת דווחים כשהוא לא מתנהג יפה והוא עושה להם צרות.

מה השפתפכתי? מה שאני מנסה להגיד זה שאני בינתיים מרוצה מהצהרונים, ואישית אותי מאד מפחיד שמשהו אחר יוציא לי אותו מהגן, במיוחד אם יש הסעה לצהרון. אבל זה שיקול ונוירוטיות שלי בלבד.

להבנתי המוגבלת צהרונים זה עניין של מזל

הילדונת הייתה בצהרון של המועצה (מפעיל פרטי תחת פיקוח המועצה)
נשארה באותו מבנה של הגן צוות הצהרון שלה היה אותו צוות של הגן (הגנן והסייעת עבדו גם בצהרון)
אוכל וול אוכל מעובד אבל מצד שני בגלל שיש לי ילדה שבאמת אוכלת מגוון ובריא אז פחות הזדעזעתי מהשניצלונים (מה שכן הגנן שלהם כל צהריים חתך להם ירקות טריים כנראה הצליח להוציא את זה מהספק מזון של הצהרון)
בקיצור הצלחה שלמה עם הצהרון
&nbsp
לעומת זאת בשנה הבאה (עולה לא') שמעתי דברים מזעזעים על הצרון של המתנס (שמפעיל את הצהרונים בבתי הספר בישוב,מפעיל שונה מגני הילדים) אז רשמתי אותה לצהרון בקיבוץ ליד הבית עולה כמעט כפול ממה ששילמתי בשנתיים האחרונות אבל אין כל כך מה לעשות

למעלה