צהרון לילדי גיל 3

צהרון לילדי גיל 3

הועלתה אפשרות ע"י מספר הורים לפתיחת צהרון בשנה הבאה לילדי גיל 3 במסגרת הגן. במידה ויהיה ביקוש, מסגרת הצהרון תכלול ימי חופשה (בחלקם) . הורים המעוניינים ישרשרו הודעות כאן. בנוסף, אנו מעוניינות לשמוע דעתכם בנושא.

כלנית23

New member
יוזמה מבורכת

לדעתי יש צורך למסד את כל נושא הצהרונים בישוב גם לגילאי 4-5.

אני עם כלנה

אישית אני לא יודעת מה איתנו בשנה הבאה מבחינת צהרון, אבל בגדול זה נראה צעד נכון למסד את כל הצהרונים. מישהו יודע איך זה עובד ביישובים אחרים?

באלון יש צהרון "ממוסד"

שם זה כבר פועל במשך שנתיים בתוך הגן בהצלחה וזה כולל גם חלק מהחופשות. לגבי ישובים אחרים שמעתי גם על עופרה אבל אין לי מידע מעבר לכך בנושא. שמרית

אלי202

New member
צהרונים.....

כאשר אנו מדברים על מיסוד הצהרונים - 1. מה המשמעות? 2. מי מנהל את זה? 3. גביה איך תתבצע? האם היישוב יקח את זה על עצמו? מי יעסיק את העובדים? הפרשות שכר וכו'? 4. מה לגבי אי כיבוד תשלומים ? מי סופג? כל כך הרבה שאלות עולות כאן - מה שבטוח לטעמי אין כל מקום למסד את הנושא - במשך שנים קיים נסיון להפריט גנים פרטיים , מעון, צהרון וכו' ע"מ שפשוט הנטל המיותר הזה ירד מהישוב. שאלה נוספת - עד כמה שזכור לי עפ"י תקנון היישוב רשאים לכהן בוועדות מועמדים/חברים - משום מה אני מוצא כי את כותבת כאן תחת שמה של וועדת חינוך - אשמח לשמוע אם נמצא איזה שינוי בתקנון שאני עדיין לא מודע לו. במידה והתחלת מועמדות ביישוב - ברכותיי לך !

2 דברים

1. באמת צריך לברר מה המשמעות של מיסוד, יתרונות וחסרונות. מבחינתי הדברים הכי חשובים הם - פתרון לחופשות הרבות הרבה יותר מידי, הימנעות מנסיעות פיראטיות של 700 ילד בבגאז' 2. גם אני לא בסטטוס של חברה ביישוב וכן הייתי בוועדה. ממה שהבנתי בזמנו הכלל שציינת תקף לגבי וועדת קליטה וביקורת. אבל אולי אני טועה. בכל אופן, לא ראינו שיש כזאת התנפלות על מילוי תפקיד מחייב וכפוי טובה בעיקרו, אז ההגיון הפרטי שלי אומר שיותר חשוב שמישהו יעשה את העבודה מאשר הפרנציפ.

אלי202

New member
תשובה לחמוטל - אז ככה.....

1. כאשר נתקבלו החלטות בהקשר להקמת הצהרונים במקומות בו הם מתקיימים כיום , אחד השיקולים שעמדו לנגד עינהם של חברי הועד - טובת הילדים וההורים .. 2. לגבי הוועדה - האמת, זה לא ממש חשוב לי ואני גם לא רואה את זה קריטי. מה שכן קריטי בעיניי - זה שאנשים אלו לא ממש מבינים את המשמעות בין לחשוב / לרצות/ לקדם לבין התנהגות חסרת אחריות. רק ע"מ להיות מובן - בפתיח לשרשור הזה התקיימה פניה תמימה (בשורה חדשה של מיסוד צהרונים/צהרון). במקביל קיימת הבטחה לפתיחת צהרון נוסף בגן של דפי (ניהול הצהרון ע"י שלומית/דפי) שלא ממש מקדמת את רצונותיה של הועדה הנוכחית, אז, דפוסי הפעולה שינו כיוון והחלו במסע איומים בפניה לגורמי חוץ - כגון מועצה וכו' . התנהגות זו תוביל ל"אפקט דומינו" - אשר יסתום את הגולל על פרוייקטים נוספים ובטח יפגע בפרנסתם של אנשים טובים ואחרים. אנשים אלה שלא ממש בטוח כי מבינים או חיים את רוח הכפר - פועלים מתוך חוסר אחריות ופוגעים במרקם החברתי שקיים ביישוב.

פעולת השוק החופשי

1. אם השוק החופשי נותן פתרונות לצורך כל שהוא (אצלנו הצורך הוא צהרון), לא בטוח שהיישוב יכול לתת פתרון טוב יותר. 2. אם יפתחו צהרונים פרטיים כמו של חנה, בתוך המבנה של הגן, התחרות תוביל את כולם ליעל את השירות . למשל חופשות . 3. לי כמזכיר, עדיף קבלן נותן שירות ולא להפעיל את הצהרון. בברכה, טל ח. מזכיר היישוב

אוקיי

אני מבינה שהיישוב לא צריך את התיק של הניהול והבלגן סביב הכספים. אבל היישוב יכול לדאוג קצת יותר לאינטרסים של ההורים והילדים. כתבתי כבר מה האינטרסים שלי: לחסוך נסיעות עם בעיות בטיחות חמורות, ולקבל יותר פתרון לחופשות. (מעניין לשמוע מאחרים מה הנקודות שחשובות להם) בנוסף, נדמה לי שהמועצה נותנת איזשהו מימון לצהרונים, שזה משהו שניתן להשתמש בו לתוספת העשרה. אולי אם היישוב מאשר למפעיל פרטי להשתמש במתקן של הגן אז אפשר לתת עדיפות למי שיציע לוח חופשות יותר נדיב, או שיתחייב לפעול לפי איזשהם קריטריונים שהיישוב מכתיב. במצב הנוכחי כל הצהרונים הפרטיים מיישרים קו אחד עם השני, ולא בדיוק מעניין אותם לשפר שירות. דבר נוסף, אם אכן הולכים על צהרון ממוסד (בפורמט כזה או אחר) לדעתי יש להציע את המכרז קודם כל למי שכבר עוסק בזה, ורק אם הוא דוחה את הרעיון להמשיך הלאה לאחרים.

תגובה לאלי

1. הביקוש לצהרון במסגרת הגן ,שיכלול חופשות וכד', בא מצד ההורים. 2. אם באמת לא קריטי לך נושא החברות בוועדה, חבל שכתבת על כך בפורום. אני חושבת שאם יש בעיה ואם לא ברור לך המעמד של חברת הוועדה, ראוי לדבר איתה ולברר איתה ולא לכתוב זאת כאן בצורה מביכה. "מסע איומים בפניה לגורמי חוץ- כגון מועצה וכו'", על בסיס אילו דברים אתה אומר את זה? מישהי שמעה את טל מדבר בטלפון והסיקה מסקנות נמהרות מידי. וזה מה שקורה שלא רואים את התמונה המלאה וניזונים משמועות אנחנו בפירוש פנינו למפעילות הצהרונים והצענו להן את הצעתנו. הבהרנו את עצמנו, אין לנו שום עניין לאיים או לפעול מאחורי הגב של מישהו (ודרך אגב, הגענו איתן להבנה מלאה) . אם זה מה שנראה לך או למצוטטי שיחות הטלפון למיניהם, נשמח אם תפנה אלינו בשאלות להבהרות בדבר נושא שלא מובן עד הסוף (אין בעיה שזה גם יהיה כאן בפורום), אבל לכתוב דברים מעוותים ללא כל בסיס- זה ממש לא לעניין. אורית

אלי202

New member
לועדת חינוך היקרה !

1. הדברים לא מבוססים על מצוטטי טלפון למינהם - אלא מבוססים ואפילו יותר , אני מאוד משתדל להיות אחראי לדבריי ובמקרה זה הדברים נבדקו לפני שנכתבו (אפילו עם מזכיר היישוב). האדם האחרון שמבסס את דבריו עפ"י שמועות הוא אני. אני רק מבקש ממך גב' אורית שבי עם עצמך שתי דקות ותבחני אם דרך הפעולה אותה בחרתם במטרה להפעיל לחץ על שלומית/דפנה ראויה. 2. רק ע"מ שנבין - פרט לועדת קליטה, ועד הנהלה וועדת ביקורת - שם נדרש המועמד להיות חבר ביישוב. ייתר הועדות - מועמדים שהחלו תהליך. 3. אכן זה לא קריטי בעניי - רק חשוב היה לי להדגיש שאנשים שעדיין לא ממש למדו את רוח היישוב אוליי היה כדאי שימתינו קצת ילמדו ואחר יפעלו וזאת ע"מ להמנע מפעולות מהסוג הזה. ולבסוף לגבי הרמיזה שלך כאילו האזינו לשיחת טלפון והדברים מבוססים על זה - אז אני מאחל לך זרזיף מאותו יושר אישי של האדם אליו כיוונת. טוב שהגעתן להבנות - על כך אני שמח. לא היה בכתבתי כל דבר אישי - אלא מסר חשוב שלטעמי ראוי שנקח לתשומת לבנו. כולנווווווווווווווווווווווו.

כלנית23

New member
אפשר ללמוד מהשכנים

מבדיקה שעשיתי עם אחינו הקטן, ישוב אלון, מסתבר שלא צריך לסבך דברים פשוטים. המעלות הרבות ממיסוד הצהרונים עולות בהרבה על המאמץ ביישומם. בישוב אלון, את המכרז לצהרונים מבצעת ועדת חינוך. הועדה קובעת את הקריטריונים להפעלה כמו, סכום לגביה,תוכן ההפעלה,מרכיבי המזון לארוחות וכו'. מרגע שזכתה המפעילה במכרז כל ההתנהלות נעשית דרכה.הרישום, גביית התשלומים, הקשר עם ההורים וכו'. הדבר היחידי שהישוב לוקח בו חלק הוא - המבנה. כשבדרך כלל מדובר באותו הגן בו לומדים הילדים במשך כל היום. היתרונות ממיסוד הצהרונים : פיקוח על עבודת המפעילה ע"י ועדת חינוך (רק במקרה שמתעוררת בעיה שלא ניתנת לפתרון בין ההורה והמפעילה). מחוייבותה של המפעילה לעמוד בתנאים אותם הציבה בפני ועדת חינוך כשזכתה במכרז (מרכיבי התזונה בארוחות, פעילויות למידה, יצירה וכדומה) ביטוח תאונות אין צורך בהסעה ברכבים מבחינה בטיחותית ומבחינת מזג אויר פעילות חלקית בימי חופשות משרד החינוך (איסרו חג,חלק מחופשת חנוכה וכו') ובטוח שיש עוד נקודות שלא נגעתי בהם. כמובן שיש לתת קדימות לנשים שמפעילות כיום את הצהרונים באופן פרטי ועושות עבודתן נאמנה.

רותי777ח

New member
קצת על תהליכים

בכפר מתנהלים זה לצד זה כמה מסגרות של צהרונים. המסגרות הן פרטיות ואין פיקוח או מיקוח בעניין. לפני כמה שנים אחד הגנים (במקרה השנתון של הבת שלי) החליט על הקמת צהרון שיהיה המשך לגן וכלל גם חופשות וחגים. היה מוצלח ומאז, למיטב ידיעתי המתכונת הזו ממשיכה. יזמות מהסוג שהעלתם בשרשור הזה הן יזמות פרטיות של מספר אנשים בדרך כלל. יש בעיה עם העובדה שהעלת את ההודעה תחת שם משתמש של ועדת חינוך לגיל הרך. בכך את למעשה הוצאת את היזמה מידיים פרטיות והעברת אותם לידיים רשמיות, גם אם לא לכך התכוונת. ובאופן כללי אני חושבת שיש מקום לדון בנושא הצהרונים ושווה לבחון את המענה שכיום לא ניתן ושאולי יש אפשרות לתת לגבי חופשות. יש הרבה רעיונות שמסתובבים, שהסתובבו ועוד יסתובבו. אבל, וזה עיקר דבריי, את הדיון הזה יש לקיים מתחילת השנה ולא בחודש האחרון של השנה כאשר עומדים לרשותנו חודשיים של חופשת קיץ שאחריה כבר צריכים להיות פתרונות מובנים. יש בכפר נטיה לדון בדברים רק כאשר הם הופכים ל"נושא בוער" ולא לקחת נושא או תחום, ולדון בו לאורך זמן, באופן רגוע וענייני. כאשר דנים בנושא שהוא כבר "בוער" כל האמוציות עולות, כל אחד רוצה לדאוג לאינטרסים שלו וזוהי קרקע פוריה למחטפים. שווה פעם אחת לנסות תהליך אחר. לחכות לראשון בספטמבר על מנת לדון בנושא הצהרונים והקייטנות ולהיערך באופן רגוע וענייני לקראת השנה הבאה (שנת 2008-2009). יגידו שטבע האדם לטפל בדברים כאשר הם רלוונטיים אבל בעיני חינוך ומסגרות לילדים הוא נושא שהוא תמיד רלוונטי ועוד יותר חשוב בעיני להעניק לילדים שלנו דוגמא טובה של טיפול רגוע וענייני ומקצועי בסוגיות חשובות כגון שלו. רותי

למעלה