צהרון, כן או לא

צהרון, כן או לא

הבן הצעיר שלי כבר בן 9. בכל השנים עד כה הוא היה בצהרון, עד שנה שעברה, שאז, לצערי, רשמתי אותו לצהרון שהתברר כטעות איומה, קטסטרופה, ולקח לנו שבוע בדיוק להבין את זה. כיוון שלא היה פיתרון אחר, הוא חזר כל יום הביתה והעביר את הזמן מול הטלויזיה והמחשב, עד שאני או אבא שלו חזרנו הביתה, מצב ששנינו לא היינו מרוצים ממנו. השנה יש בביה"ס שלו צהרון מעולה, עם תכנים נפלאים, חוגים, פעילויות וכד'. הילד ביקש שארשום אותו ועשיתי את זה בשמחה. אבל, את השנה התחלנו ברגל שמאל. כל יום (פרט ליום אחד) הוא התקשר שאבוא לקחת אותו, שמשעמם לו, שלא טוב לו וכד'. ביקשתי שינסה. שיבדוק באיזה ימים כיף לו ובאיזה לא, כדי לתת לו זמן להתרגל למסגרת, אבל הוא בשלו - יום שלישי - לא. רביעי - לא. חמישי - לא. ראשון - כן. שני - לא יודע... עכשיו, אני מתלבטת, האם להשאיר אותו בצהרון ליומיים בשבוע או להוציא אותו וגמרנו. מה אתן הייתן עושות?

אירישה

New member
לדעתי, אם הוא כבר חזר לבד בשנה שעברה, מיותר

במיוחד אם כבר "משעמם" לו שם. אצלי הגדולה היתה בצהרון עד כיתה ב', בתחילת ג' הייתי בחופשת לידה, ומינואר רק הביאו אותה ואת אחותה הצעירה (בגן חובה בזמנו) עד לבית. סידרתי להן אוכל בצלחות עם ניילון נצמד לחימום במיקרו - והסתדרו יופי.

אני חושבת שהוא פשוט מעדיף

את הטלויזיה והמחשב, אבל אני בדיוק להיפך. אני מעדיפה שהוא יעסוק באמנות/יוגה/אייקידו וכד' ולא ישרוץ לי מול הטלויזיה והמחשב עד שאחד מאיתנו חוזר.

מרגוש

New member
אני חושבת שהוא צודק

אחרי יום לימודים למה שהוא ירצה עוד לימודים/פעילויות שהוא לא בחר אותם? למה לא לתת לו לנוח בשקט, אפילו עם זה מול הטלויזיה/מחשב. גם אני הייתי רוצה להיות לבד אחרי יום עם עוד מעל 30 ילד כול הבוקר.

גם שלי בן 9 והתחיל השנה לחזור לבד הבייתה

מלבד יום אחד, לרוב יהיה עליו לחכות פחות משעה. עד עתה- תענוג. גם כשהוא מתבטל מול הטלוויזיה, הוא רגוע יותר ויש לו יותר זמן להכין ש.ב ולדאוג לבצע את כל המטלות לא בלחץ. אחרי הצהרים- יש לו חוגים שונים (גו'דו, חלילית, אנגלית). בינתיים- ברכה. רק עכשיו הבנתי שהצהרון היתה עיסקה דפוקה. גם לא אכל שם (כשהיה אוכל נחות מקייטרינג), גם לא הכין שיעורים (רועש לו).

יעל1970

New member
אני אומרת לעשות איתו הסכם

1. דבר ראשון הוא מכין שיעורים 2. רק חצי שעה טלוויזיה (ואת אומרת לו שאין לך דרך לבדוק אותו ואת פשוט סומכת על המילה שלו) 3. דברים נוספים - לעשות מטלה בבית/להתקלח/לנוח במיטה/לקרוא ספר וכד'. אגגב מה לגבי ארוחת צהריים? הוא יכול לחמם במיקרו אם תכיני לו צלחת?

אביבקיץ

New member
אני מבינה את שניכם...

הוא רוצה ליפול מול הטלויזיה. אני מאד מבינה אותו. מה שכן, אי אפשר שהוא יבלה מול המסכים מ2 עד הלילה. אז כדאי שהוא יילך לחוגים פעלתנים אחרי הצהריים. זה יותר קשה לך (יותר יקר, מצריך הסעות), אבל אם אפשרי - זה פתרון טוב אין אצלכם בבית הסםר חוגים של המתנס? אצלנו אפשר לרשום לא לצהרון, אלא לחוג על בסיס יומי. כל יום יש איזה שניים או שלושה חוגים לבחור ביניהם.

הוא ב- 2 חוגים אחר הצהרים

זאת אומרת 3 פעמים בשבוע (חוג אחד יומיים בשבוע), כך שעוד חוגים לא בא בחשבון, משום בחינה (בעיקר לא כלכלית). הצהרון הוא, מבחינתי, מסגרת שנותנת לו מענה על השעות האלה, שאם לא היה בצהרון, הוא היה מעביר אותן בבהיה בטלויזיה או במחשב, דבר שהוא מאוד לא רצוי מבחינתי.

היום, אחרי שיחה ארוכה וטעונה

הגענו ביחד לסיכום. הוא ינסה כל יום בצהרון פעמיים (כלומר, במשך שבועיים הוא יהיה בצהרון כל יום) ויחליט באיזה ימים הוא רוצה להיות ובאיזה לא, ולפי זה נלך. נשמע לי הגיוני ביותר. טוב שיש לי ילד עם ראש על הכתפיים ונכונות לבדוק דברים לפני שהוא פוסל אותם על הסף.

ngנוצה1

New member
למרות שכבר סיכמתם , מנסיוני, האמצעי שלי

לא הסכים ללכת לצהרון כבר מגיל 7 , כל שנה שעברה הגיע הביתה עם אחיו, והשנה (גיל 8) הוא חוזר לבד , מחמם אוכל במיקרו עושה שיעורים ואח"כ עושה מה שכולם עושים , בוהה מול מוצרי האלקטרניקה השונים , מקווה בשיבילך שהוא יסכים להמשיך אבל גם אם לא , אין טעם להילחם , הוא כבר גדול מידי לצהרון , לדעתי .

מאיו

New member
לא להתעקש

בגיל שלו הוא מסוגל להיות לבד בבית, בעיקר אם זה מה שהיה בשנה שעברה. אני מבינה שאחרי בי"ס הוא זקוק לרגיעה וזמן שקט בעיקר אם אחה"צ הוא 3 פעמים בשבוע צריך שוב לצאת מהבית.

למעלה