צהרון או סבתא?

צהרון או סבתא?

תעזרו לי בעיצות בניסיונכם? בשנה הבאה הגדול עולה ל א' הקטנה לגן עירייה מה שאומר 2 צהרונים = 2400 ש"ח! ואני בדילמה אמא שלי מוכנה להיות איתם במקום צהרון למרות שקל זה לא ממש יהיה היא לא גרה באותה עיר נסיעה אומנם קצרה - רבע שעה הדילמה היא משני ההיבטים צהרון עולה ים בכסף איתה נסתדר בפחות היא לא בקו הבריאות המושלם ויכולים להיות ימים שתאלץ ללכת לבדיקות אני עובדת על פרויקט שאמור להסתיים בין נוב' לינואר לאור כל הנתונים האלה אני כ"כ לא יודעת מה להחליט ! נכון שבמקרה הגרוע נכניס לצהרון ? - אבל נפסיד את זה שהגדול היה בו - אולי .... מה דעתכן ?

דרז

New member
הייתי באותו מצב

החלטתי שהגדול, שאין צורך לעבוד איתו הרבה, ילד עצמאי, שצריך רק להגיש לו צהריים ולהשגיח שיעשה שיעורים - יישאר בבית עם אימי, שמגיעה מעיר אחרת, כל יום נסיעה של כ15-20 דקות. והקטנה - תלך לצהרון של הגן. החסכון הוא עצום (חצי מחיר). ובנוסף, הילד גם מכין שיעורים בצורה מסודרת, אין העתקות (ידועות מאד בצהרון) וגם, הילדה נהנית גם מחוגים שיש בצהרון. מידי פעם אימי צריכה ללכת לסידורים, אז מבקשת שאחת האימהות תיקח את בני אליה (יש הרבה ילדים שלא נשארים בצהרון) ואני חוזרת קצת מוקדם יותר. עובד יופי, נמשיך כך בשנה הבאה גם.

גם אצלנו המחירים כאלה ../images/Emo4.gif

בביה"ס שיונתן ילך אליו בשנה הבאה הצהרון עולה 1300 ש"ח לילד לחודש

oranit7777

New member
סבתא מנצחת בגדול!!

שני הילדים שלך ירוויחו בגדול מהטפול של הסבתא, הסבתא תהנה מכל רגע(כמעט) ואת תהיי בראש שקט. לגבי הבדיקות העתידיות - אפשר לתכנן בייביסיטר מחליפה, ונקווה שהסבתא תהיה בריאה. בעיני אין תחליף לאהבה שהסבתא יכולה ורוצה להעניק. בהצלחה!

פלגיה

New member
מה אימא שלך תעשה איתם?

האם חשוב לך בכלל ה"תעשה איתם"? האם יש לך גמישות או חלופה למקרה שהיא תצטרך בדיקות? האם נראה לך שהיא תצליח להתמיד בשמירה במשך כל החודשים הללו, ושהם לא "ישגעו" אותה? איך הילדים יגיעו הביתה? היא צריכה לאסוף אותם או שהם יגיעו בדרך אחרת? האם ההגעה לצהרון פשוטה יותר או מסובכת יותר? ועוד שאלה עדינה, לגבי הקשר סבתא-ילדים. יש סבתות נהדרות שלא יכולות לשמור בקביעות על הילדים, כי נוצרים חיכוכים גדולים מדי (נניח סביב "תסדרו את החדר", "תכינו שיעורים" "תאכלו יפה" וכדומה). סבתא מסוג כזה כדאי לשמור לימים של כיף ולאירוחים, ולא לשיגרה קבועה. תחשבי בעצמך איך אצלכם (ואת לא חייבת לענות כאן)

מסכימה עם פלגיה - זה לא רק עניין של

כמה עולה לי צהרון לעומת סבתא, מה הציפיות שלך מהטיפול בילדים ממנה? מה יש בצהרון? איפה יהי להם יותר נוח ונעים? האם סבתא תנוח ותרצה שקט או תאפשר להם לשחק ולהנות? יש הרבה שיקולים נוספים מה עדיף - סבתא או צהרון ואת צריכה לחשוב על היתרונות והחסרונות של כל גורם לפני שאת מחליטה (וכן, כסף הוא שיקול במיוחד בסכומים הללו)

ברור שהדברים האלה הם חלק מהחשיבה שלי

מדובר על סבתא שהיא בכייף יכולה ורוצה להיות איתם גם הילדים בוחרים בסבתא לעומת צהרון היא צריכה לאסוף את הגדול מבית הספר והקטנה מגן חובה המרחק הוא ממש כלום - קצת מבאס אותי הטרטור בשל הבדלי השעות שכל אחד מסיים כשיגיעו הביתה היא אמורה להגיש להם ארוחת צהריים הקטנה - בתקווה שתמשיך לישון אם לא אז הם יכולים לשחק אין לי ציפיות ליותר מידי הגדול בשאיפה שיעשה שיעורים וגם אם לא זה ימתין שאני חוזרת מדובר על 3 שעות לרוב היא מטיילת איתם זה נכון אבל בהחלט היו מצבים שהם היו איתה לבד לילה אני באמת עכשיו מחפשת מישהי שתשריין את סבתא

ק א סי

New member
גם אני הייתי בנקודה הזו

לי היה קל יותר לבחור סבתא כי היא גרה צמוד אלינו. אבל לא רציתי שתלך לקחת אותם. אז מצאתי מישהי שמסיעה אותם הביתה עבור 150 ש"ח לילד. שווה לי. וסבתא זה לא צהרון. היא לא על תקן תוכנית בידור. היא מכינה להם אוכל, נמצאת איתם, קצת משחקת איתם, קצת מטיילים יחד אבל מה שבא, בלי לחץ. בעיקרון אלו שעות רגיעה שלהם עד 4 שאז אני מגיעה ויש חוגים וחברים. אז טלביזיה, מחשב והרגעות...

דרז

New member
אך תקחי בחשבון

שזה לא יהיה לה קל עם 2 מריבות בין הילדים, הילדים יקבלו אותה כמובן מאליו, וזה יגרום להרבה אכזבות מצידה. זו הסיבה שהפרדתי ביניהם.

רווית11

New member
tאם הצהרנים טובים ןאין בעיה כספית-עדיף לא

להסתמך על סבתא כל יום. נראה לי שאם תקחי מטפלת יעלה לך פחות מאשר הצהרנים. מצד שני הצהרנים מכסים גם חגים:-חנוכה,פסח, סוכות. אם הצהרנים לא טובים -תקחי מטפלת ל3 ימים ,ויומיים אמא שלך תבוא.

למעלה