צהבת בשרות צבאי...

צהבת בשרות צבאי...

שלום לכולם, במהלך הטירונות גילו אצלי סוג מסויים של צהבת. בגלל המחלה הוציאו אותי מהשרות הסדיר (אף על פי שבקשתי שלא ישחררו אותי...). עכשיו הצבא טוען שהמחלה לא נרכשה בשרות ולמעשה הטיפול צריך להיות על חשבוני. חשוב לציין שבצו שני, לפני הגיוס כולם עוברים בדיקות ולא גילו לי שום דבר, אז איך זה ייתכן שעכשיו הם מתנערים ממימון הטיפול. מה עליי לעשות? אני צריך לכתוב להם מכתב רשום?.... מה צריך לכתוב בו? או צריך ישר לתבוע בבית משפט. אני ממשפחה מיעוטת יכולת (אני גר עם אמא וכרגע עובד) והשאלה מה אפשר לעשות בשלב זה לבד ללא עורך דין כדי לצמצם עלויות על תהליך משפטי... האם בכלל מגיע לי משהו מהצבא לגבי הטיפול / מימון הטיפול של המחלה. יום טוב :)

שלום בן

אם תצליח להוכיח קשר סיבתי בין מחלת הצהבת לבין השירות הצבאי יגיע לך פיצוי ממשרד הבטחון (במידה ותשאר לך נכות). צריך לבדוק עם מומחה רפואי האם ניתן לבסס קשר בין השירות הצבאי לבין המחלה: הקושי הוא שכל התהליך דורש השקעה כספית. נסה אולי למצא עורך דין שיסכים ליצג אותך באחוזים מסכום הפיצוי.

ד"ר תודה. הבהרה חשובה

אני לא שוחררתי לגמרי מהצבא..... הם נתנו לי פטור זמני לשנה. אם כך, אני מבין שאני עדיין חייל. האם זה נכון? במצב בו נתנו לי פטור זמני ייתכן שהם חייבים לממן טיפול רפואי? שוב, תודה רבה

למעלה