צד א'.

kfirik

New member
צד א'.

עזרו לי להחליט... הנה הרדוף נחמד שאני מצאתי באפריל,אנא עיזרו לי להחליט ע"םי איזה צד יפה של הגזע כדאי לי לבנות את החזית של העץ..

איתן em

New member
החזית להצבת הצמח

שלום כפיר,אומר לך מה אני הייתי עושה ,וכמובן שאין זה מחייב,שכן כמספר האנשים שיתנו עצות ,כך גם ירבו הפתרונות. לדעתי ,יש לקחת בחשבון מספר מרכיבים שישפיעו על ההחלטה איזה צד עדיף לשמש חזית. ראשית באם נשקלת אפשרות של הסרת הענף המזדקר מעלה,עם העלה היבש בצד שמאל של הצמח כפי שמוצג בצד -א,הרי שכדאי יהיה לבחור בצד - א כחזית,כדי שמקום החיתוך לא יראה לעין. שנית: כשמציגים אובייקט בודד,ידוע שמבחינת הקומפוזיציה ,ישנה נטיה ויזואלית לראות את צד ימין של האובייקט כצד "הכבד" יותר ,דבר שגורם לחוסר בלנס,(שווי- משקל). ולכן לשם האיזון משתדלים תמיד לתת יותר "כובד" למראית עין בצד שמאל ע"י אמצעים שונים זה יכול להיות עובי הגזע ,או גוש העלווה, וכו" שלישית: מקום התצוגה,שכן יש גם לשקול את הנטיה של הגזע לצד ימין (כפי שמוצג בצד - א .וכיצד זה ישפיע על עיני המסתכל. בברכה איתן

kfirik

New member
תודה איתן..

לגבי הענף הזקוף,אני מתכוון להפוך אותו לג'ין... את הנוף אני כניראה (לפי עצתך) אטה יותר לצד ימין... אולי בכלל אפשר יהיה לשנות את זוית השתילה?..מה דעתכם

איתן em

New member
שנוי זווית השתילה,זאת בהחלט אפשרות

שכדאי לשקול,באם מצב השרשים מאפשר זאת.הטכניקה על מנת לבחור את הזווית הרצויה היא בדרך -כלל ע"י הטיית העציץ בזוויות שונות והנחת קלין (יתד קונוסי) מתחת לעציץ,כך שמתאפשר מבט מכל מיני אספקטים. נראה לי שאתה תמצא את הכיוון הנכון,-בהצלתה איתן

noamrathaus

New member
מוקדם קצת

הי, לטעמי קצת מוקדם להחליט על כיוון, לפי התמונה יש לעץ ענף בודד (שניים קרובים) כך שצריך תחילה לתת לעץ להתחזק, כלומר להוציא עוד ענפים לפני מתחילים. לדעתי יש לקחת את העץ כפי שהוא מבלי לגעת באדמה שלו/שורשים שלו, ופשוט לשם אותו בכלי גדול פי 1.5 או יותר מהיכן שהוא נמצא כעת ולתת לו להתפרץ. הצמח הנ"ל הינו צמח הצומח מרבית השנה, ושווה לתת לו לגדול לפני שמתחילים לצמצם אותו :)

איתן em

New member
לתת לו לגדול,אני מודה שאתה צודק

זאת באמת האפשרות הטובה ביותר במצב הנוכחי גם לטעמי,איתן

עיצוב ראשוני

לעניות דעתי הבלתי קובעת, הייתי מסיר מידית את "מזלג" השורש המשונה, יתכן גם שהוא נושא את כל חיות העץ. משה.

למעלה