צדק צדק תרדוף

צדק צדק תרדוף

שוטר שתקף אדם בגלל חניה ישלם פיצוי של 35 אלף שקל.
השוטר, שחש כי הנהג תפס את מקום החניה "שלו", איים שירשום לנהג דו"ח. בסופו של דבר מצא עצמו הנהג שרוע על הרצפה כשהשוטר בועט בו ומכה בו באגרופים, לעיני בנו הקטין. ביהמ"ש הביע סלידה עמוקה מההתנהגות האגרסיבית והאלימה.
נהג כאחרון הבריונים
אחד העדים לאירוע סיפר בעדותו, שראה את הנתבע מכה את התובע בעוד שבנו הקטן בוכה וצועק "אבא, אבא". כשפנה לנתבע וביקש ממנו להפסיק, הוא סירב ודרש ממנו את תעודת הזהות שלו.
השופטת דורית פיינשטיין מבית משפט השלום בירושלים מצאה עדות זו מהימנה ביותר. היא גינתה את נסיונו של הנתבע לייחס לתובע מראית עבריין תוך שרמזה שהשגת המידע הזה נעשתה בניגוד לחוק.
השופטת, שקיבלה את התביעה, דחתה את גרסת הנתבע כאילו התובע נהג כלפיו באלימות אגרסיבית, וקבעה כי לכל היותר, עורר התובע פרובוקציה קלה, שלא היוותה כל איום והנתבע הגיב בחוסר פרופורציה: ריתק אותו לרצפה, הכה אותו ובעט בו, והמשיך בכך גם לאחר שעוברי אורח ביקשו שיפסיק.
בהקשר זה התייחסה השופטת גם להבדלים בין הניצים: "התובע היה ביום האירוע כבן 55, ובמועד שהעיד בפני התרשמתי כי מדובר באדם צנום ולא בריא. לעומתו הנתבע היה בשעתו כבן 32... ובעת עמידתו בפניי ניתן היה להתרשם כי הוא בעל מבנה גוף אתלטי וחזות ספורטיבית בנוסף, הנתבע גם חסון וגבוה מהתובע".
השופטת גינתה את התנהגות הנתבע, שנהג "כאחרון הבריונים" והדגישה כי בנוסף לפרץ האלימות, הוא גם ניצל לרעה את תפקידו. השופטת, שביקשה להרתיע את הציבור ובפרט את ציבור השוטרים, חייבה את הנתבע לפצות את התובע ב-35 אלף שקל. הנתבע גם חויב בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד של 9,000 שקל.

היתקליף

New member
ככה זה, שוטרים הם אנשים תוקפנים ואלימים

התפקיד מושך ואף דורש אופי כזה.

נעמי155

New member
ככה זה?

ככה זה אצל שוטרים רמה ז',שהשתן עלה להם לראש.
התפקיד דורש התנהגות כזאת כשאתה עוצר עבריין אלים,לא אזרח שכל חטאו הוא להחנות במקום שמיסטר ביג החליט שהוא שלו.
כשאתה לובש מדים ומקבל את הסמכות הזאת,אתה נדרש קודם כל להפעיל שיקול דעת ולפעול לפי החוק,לפחות כאחד שאמור לאכוף אותו
ולא לנצל את הכח (במקרה הזה כח תרתי משמע) הזה לתועלתך האישית
ביזיון מה שקורה עם שוטרים במדינה הזאת,מעניין כמה מקרים כאלה מח"ש מחליק מידי יום.

מסתבר שמשטרת ישראל מגייסת

בשנים האחרונות רק שוטרים רמה ז' והמצב הולך ומחמיר...

זה רק חלק אחד מהמשוואה

ישנם הרבה שוטרים הגונים ושמבצעים את מלאכתם נאמנה.
אמת שבזמן האחרון יש המון פירסומים שליליים על המשטרה, אבל אני רוצה להאמין שהם רק תפוח רקוב אחד בערימה.

הלוואי כדברייך והיה

רק תפוח אחד רקוב שם...
ואני מתפשר איתך גם על חצי מהתפוחים בארגז.
הבעיה היא שהארגז עצמו רקוב אפילו שהוא כבר מפלסטיק...
והרי הדג מסריח מהראש.

מדובר במדיניות "אכיפה" כוחנית כוללת.
שימי לב לצבע וצורת המדים שהשתנו בשנים האחרונות ונהיו כהים ומאיימים משהו.
שימי לב גם כמה ההודעות שלהם בתגובות לפרשיות שונות הפכו לקוניות-צניות עד כדי גיחוך....
על אזרחים תמימים הם "גיבורים גדולים" ואפילו משקיעים משאבים אדירים כדי לתפור להם תיקים,
אבל עם העבריינים הגדולים הם עושים עסקים אפלים.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=54&MessageId=165116511#165116162

בהמשך השירשור מישהו ביקש פרשנות ...

לא מסכימה

בכל גוף גדול ,30000 איש , יכולים להיות מקרים של שחיתות והתנהגות גרועה.
זה קיים באלפי חברות ציבוריות ופרטיות.
מובן שהמישטרה חשופה יותר לתקשורת עקב התנהלותה .
רק לאחרונה ראיתי בפייסבוק איך בארה"ב הורגים שוטרים בחניקה איש , ויש גם המון סרטים על משטרת ארה"ב המושחתת, (סרפיקו נדמה לי ).
ראינו גם את המישטרות הסיניות הרוסיות וכולי...
אז לא חכמה לשפוך את המים עם התינוק.

זה בדיוק העניין, שגם

משטרת ישראל מחקה ומתחילה להידמות יותר ויותר למשטרים שהזכרת גם פיזית (ניראות ואלימות)
וגם כהתנהלות כוללת ומדיניות גלובלית...

ובמקרה של המשטרה ובודאי במקרה של "המשטרה" לפחות אני בכלל לא מסכים לקבל ולהכליל אותה/ם בקטגוריה של "גוף ציבורי" בהקשר לדברייך, מה גם שמזמן כבר לא מדובר בתפוחים בודדים וזה נראה כבר כמו מגפה בכול הרמות...

אני מצרף לך קישור לדיברי שופט בישראל שמדבר קבל עם ועדה
ואין פוצה פה ולא מוגשת נגדו תביעת דיבה...
ואם נפלה שלהבת בארזים
אז מה יגידו ברווזים ...

https://www.youtube.com/watch?v=_X7z_i-kVW4

נו באמת....

על בית המשפט והחלטותיו אני יכולה להביא לך מליון ציטוטים לא מחמיאים....
גם על השופט הנכבד יש לא מעט...
לא אתפלא אם בבתי המשפט יש יותר תפוחים רקובים מאשר במישטרע,חחח

את בהחלט בהחלט צודקת בקשר

לארגזי הבאושים של בתי המשפ/חט/ת.

והעניין הוא שמדובר במטות משולבים של הרשות השופטת והרשות המבצעת (המשטרה והפרקליטות).
מדובר בכלים שלובים, או לחילופין ב"קשר גורדי" ואם אחד מהם "נגוע" הרי כולם שם "מצורעים".

וכולנו כבר רואים שומעים ויודעים ששלושתם מצורעים ...

הוא אמר את זה

כשהמדינה עוד הייתה סוציאליסטית חברית
ואז ועד לא מזמן אכן עוד עשיתי כמה דברים בשביל מדינה כמו רבים אחרים.
בינתיים המדינה הפכה לקפיטל-ליסטית חזירית ו"אדם לאדם זאב" והפכנו למדמנה,
מאז חדלתי "לעשות בשביל מדינה" ואני עושה רק לבתי ...

במילים אחרות, אין לי יומרות להחליף את דון-קישות,
ואני מעדיף "לנוח במקום להלחם בת/טחנות רוח"...

https://www.youtube.com/watch?v=v4Sc9srWJZ8

למעלה