צדקה

צדקה

שלום, אני מאמין בכח עליון עם זאת, איני מאמין באף דת כלשהיא . אני מאמין שלתת צדקה זה חשוב - גם מההיבט המעשי וגם מההיבט המיסטי. אני רוצה שהצדקה שלי תעזור למי שזקוק לכך. ולכן איני אוהב לתת צדקה למוסדות - כי אז חלק נכבד מהצדקה הולך לבירוקרטיה - ולא שאני מזלזל בכך -אבל אני רוצה שהצדקה שלי - ואין לי הרבה כסף לתרום - תלך כולה לזקוקים לה. נתתי צדקה לפני כמה חודשים למוסד שעוזר לכלל תושבי ישראל , המוסד קשור לדתיים , קיבלתי מהם מכתב לתרום שוב + ספרון + פרסומת שיש בה די הרבה תמונות של רבנים. 2 נק' הפריעו לי 1. האם זה מה שהם עושים בכספי התרומות - להוציא ספרונים לאור ולבזבז כספים במשלוח מכתבים שאמורים להזכיר לך לתת תרומה ? 2. בתור קוויר (הומו -טרנס) קשה לי לחשוב שאני נותן צדקה ואחכ' רואה רבנים בתמונה . (וכן, אני יודע שלא כל הרבנים הם כאלו - אבל עדיין יצר אצלי רתיעה מרבנים. כי מבחינתי רב= הומופוב) איך אפשר לתת צדקה לאנשים שבאמת זקוקים לצדקה זו ? איך אתם נותנים ? האם לא מפריע לכם שכסף שעמלתם עליו מאוד , אתם רואים שהוא מתבזבז -לפחות בחלקו - על שטויות? תודה רבה

המדליק22

New member
נק' מעניינת העלית כאן.

אני משתדל לתת צדקה בקופת צדקה ואח"כ זה הולך לאן שצריך ללכת. ובגדול לפעמים אני משתדל לעזור במה שאני יכול כמובן.. אמי הייתה נוהגת גם לתרום לכל מיני ארגוני צדקה והייתה מקבלת גם כל מיני ספרונים ודפים שבהם אתה יכול אם אתה רוצה לתרום באמצעות הוראת קבע,ואני כשראיתי זאת התרגזתי עליה ואמרתי לה שזה לא מקבול כי גם ככה המצב שלנו לא משהו =( אז לתת מעצמך כשלך חסר ועוד את עושה זאת באמצעות הוראת קבע?! ומאז היא תורמת כמה שהיא יכולה בקופות צדקה. חלילה אין לי כלום נגדם אבל זה לא מקובל עליי לעשות את זה כך. חג פסח כשר ושמח!

היי מיטורקיז.‏ ‏

תראה יש לי כמה דברים לומר לך :‏ קודם כל אתה צודק מאוד לתת צדקה זה דבר מאוד חשוב,‏ ובמיוחד לפני החגים שיש אנשים שאין להם כלום לאכול בחג,ואני דבר על דברים מצרכים בסיסיים,‏ עכשיו חוץ מהמצווה הגדולה שיש בצדקה,‏ זה גם עוזר לאישיות של האדם להרגיש שצריך לעזור לשני ולהתחשב בזולת,‏ דוגמא אחרת,‏ יש לי רב שאני נוסע איתו הרבה באוטו,‏ והוא נותן צדקה רק מתי שהילדים שלו נוסעים איתנו בייחד,‏ הוא אמר לי שזה מחנך את הילדים שרואים שאבא נותן צדקה כך גם הם ילמדו לתת כיהיו גדולים.‏ כמובן שיש אנשים שאין להם ויש אנשים שחושבים שאין להם אז מתבכיינים ורוצים צדקה,‏ לאלה זה ממש אסור לתת למה שהם ישבו רגל על רגל בבית ואני יתרום להם ? כתבת שיש שני נקודות שהפריעו לך,‏ הנקודה השניה היא שיש עלון עם תמונות של רבנים,‏ מה מפריע בתמונות של רבנים ? אשמח לקבל הסבר.‏ בנוגע לאיפה לתת צדקה אז ככה,‏ מכיוון שיש הרבה "גנבים,‏" בלשון המעטה למינהם,‏ אז ישנם כמה וכמה קופות המוסמכות שהם מעבירים את הכספ כולו למשפחות שהם באמת נזקקות,‏ כמו "וועד הרבנים"‏,‏"קופת העיר -בני ברק" ‏,‏ "ארגון יד עזרה ושולמית"‏,‏ ""ארגון שלום יעשה"‏,‏ ולא חסרים עוד מקומות של חסד אם תרצה אפנה אותך למקומות חסד אמיתיים.‏ אני לדוגמא בשבוע האחרון עזרתי להרבה אנשים אך לא בכספ,‏ כאילו רק בהובלת קרטונים למשפחות,‏ איסופ של מצרכים מתורמים לנזקקים וכו`‏,‏ כך שאיני תרמתי כספ השנה הזאת ואני מרגיש בזה הרבה יותר סיפוק מאשר לתרום.‏ בנוגע למכת "הפלייארים" אכן כן,‏ יש ארגונים שמדפיסים אלפי פלייארים שנזרקים לפח זבל כמובן שזה חבל הם צריכים לעשות זאת ביתר תבונה כי הרי זה "כספי ציבור" ומי שלא נזהר בהם חוזר בגלגול ‏.‏ כתוב בגמרא כספ שהגיע לאדם בגניבה והוא תורם אותו לצדקה אז הוא יגיע למקומות פחות טובים בצדקה כאילו לפילייארים לניילונים וכו`‏,‏ אבל כספ שאדם טרח ועמל עליו הוא יגיע למשפחה הנזקקת ונצרכת.‏ מקווה שהגעת עד כאן ומקווה שדברי מובנים.‏ כמו כן ‏,‏ ישנם המון ארגונים שעוזרים במטרות שונות ‏,‏ יש בתמיכה כספית,‏ יש במוצרים,‏ יש כאלה שעוזרים להציל בנות שנשבו בכפרים ערבים,‏ ויש שעוזרים לבחורים בישיבות,‏ יש שעוזרים בארץ ‏,‏ ויש שעוזרים בחו"ל,‏ לא חסרים ארגוני צדקה.‏ נ.ב.‏ כמובן שארגוני הצדקה שעושים הפלייה ונותנים רק לדתיים ופחות ללא דתיים הם לא שווים כלום ולא ראויים להיקרא ארגוני צדקה.‏ בברכת חג שמח ו"כל ישראל אחים"‏.‏ בהצלחה.‏ ‏

למעלה