צדקה

צדקה

שלום, אני מאמין בכח עליון עם זאת, איני מאמין באף דת כלשהיא . אני מאמין שלתת צדקה זה חשוב - גם מההיבט המעשי וגם מההיבט המיסטי. אני רוצה שהצדקה שלי תעזור למי שזקוק לכך. ולכן איני אוהב לתת צדקה למוסדות - כי אז חלק נכבד מהצדקה הולך לבירוקרטיה - ולא שאני מזלזל בכך -אבל אני רוצה שהצדקה שלי - ואין לי הרבה כסף לתרום - תלך כולה לזקוקים לה. נתתי צדקה לפני כמה חודשים למוסד שעוזר לכלל תושבי ישראל , המוסד קשור לדתיים , קיבלתי מהם מכתב לתרום שוב + ספרון + פרסומת שיש בה די הרבה תמונות של רבנים. 2 נק' הפריעו לי 1. האם זה מה שהם עושים בכספי התרומות - להוציא ספרונים לאור ולבזבז כספים במשלוח מכתבים שאמורים להזכיר לך לתת תרומה ? 2. בתור קוויר (הומו -טרנס) קשה לי לחשוב שאני נותן צדקה ואחכ' רואה רבנים בתמונה . (וכן, אני יודע שלא כל הרבנים הם כאלו - אבל עדיין יצר אצלי רתיעה מרבנים. כי מבחינתי רב= הומופוב) איך אפשר לתת צדקה לאנשים שבאמת זקוקים לצדקה זו ? איך אתם נותנים ? האם לא מפריע לכם שכסף שעמלתם עליו מאוד , אתם רואים שהוא מתבזבז -לפחות בחלקו - על שטויות? תודה רבה

מיטורקיז

שלום חג שמח מוזר שאת\ה אומר שאתה יודע שלא כול הרבנים כאלה ובכול זאת אתה בוחר להכניס רישום כזב למוחך שרב=הומופוב. בתור מי שהיתה פעם מתנדבת בקו הנקרא הקו הלבן, שוחחתי עם לא מעט הומוסקסואלים וטרנס סקסואלים עם בעית הומופוביה קשה,האם מכך עליי להסיק שהומו=בהכרח הומופוב? וכמובן שאתה תמיד יכול לתת צדקה למי שזקוק באופן פרטי ורצוי בסתר שלא להביך את האדם. כמו גם איני רואה פסול בלתרום למוסדות,פשוט תתרום למוסד "שעושה "לך את זה טוב שאחרי שאתה נותן צדקה מיד לא תזכור כלל שנתת.ובאם מתגלה לך שאיזה מוסד אינו מקיים את אשר פועל בשמו והנך נוהג לתרום לאותו מקום פשוט חדל. דרך נוספת לתרום צדקה הנה להתקשר לרווחה הנמצאת בכול ישוב , ולהביע רצונך לתרום, התרומה עוברת ישר לנזקקים באותו ישוב,הדבר בדוק לפחות בישוב שלי מהתקופה שהייתי חונכת למשפחות במצוקה או שאינן מתפקדות כיאות. בברכה

תשובה

מועדים לשמחה א. אם אתה לא אוהב לתת צדקה למוסדות, למה כן נתת למוסד? עדיף שתתן למשפחה שאתה מכיר- באופן ישיר ב. אם אתה חושב שמבזבזים את הכסף החשוב שלך על ספרונים- כנ"ל ג. כשאדם בר דעת נותן צדקה למוסד כלשהו, עליו לקחת בחשבון שחלק מהצדקה הולך לפעילות המקיפה של אותו המוסד, וגם זה חשוב, ולפעמים חשוב לא פחות. אתן לך דוגמה: נגיד שאנחנו מדברים על מוסד לנוער במצוקה. אתה תורם למוסד זה 50 שח. בכיוון שלך: זה הלך ישירות להכנת שלוש ארוחות לאותם נערים חסרי בית. אני מניח שלכך כיוונת ואתה מרוצה מצדקה זו- שתרמה באופן ישיר למי שרצית. כיוון נוסף: בחמישים השקלים השתמש המוסד הזה על מנת לצלם פלאיירים רבים [בתוספת הנחה שקיבל מחנות הצילום..], אותם חילק לאנשים ברחוב, או אפילו השתמש בכסף הזה כדי לפרסם את המוסד בעיתון מקומי. מאותם חמישים שקלים: אנשים נוספים הכירו את המוסד הזה, נערים שהיו במצוקה- כעת יודעים למי לפנות, אנשי כמוני- שלא הכירו את המוסד הזה- פתחו את ארנקיהם ונתנו למוסד עוד תרומות ואף הוראות קבע. ברור שבראיה כללית- הדרך העקיפה גרמה לכך שאותם חמישים שקלים שלך היו שוים יותר מאלף. זה לא תמיד קורה, אבל אתה תמיד צריך לזכור שאין לזלזל בתרומה העקיפה, לפרסום וכיו"ב, כי דוקא משם יכולה לבוא ישועה גדולה יותר לאותו מוסד. ד. דוקא אתה, בתור איך שבחרת להגדיר ולהציג את עצמך [קוויר]- אמור להבין זאת יותר. חברת מיעוט שנלחמת על זכויותיה ועל דעת קהל חיובית, אמורה להבין שהתרומה לפרסום ולעיצוב דעת הקהל- היא צו השעה וחשובה יותר מהרבה בחינות, לא רק לאדם זה או אחר באופן פרטי, אלא להעלאת קרנו של כל הכלל- ואין ספק שזו תרומה מרוממת יותר.

למעלה