צדיק אחד בסדום?

צדיק אחד בסדום?

אוריאל רייכמן-"לא אכהן יחד עם שר שהוגש נגדו כתב אישום" לפי המצב הנוכחי בקדימה ככל הנראה לא נראה אותו בממשלה הבאה.

אשרת

New member
הוא מצחיק .

האם הוא לא ידע שכאשר הוא עבר לקדימה, גם צחי הנגבי יהיה וכל שאר המושחתים, אשר התכנסו למפלגה אחת? ....

האמת הוא לא ידע

כאשר הוא עבר לקדימה, צחי הנגבי עדיין היה בליכוד. לגבי עומרי שרון ושות', הוא אכן ידע, עם זאת הוא גם ידע שפורז ושות' נמצאים בשינוי. בזהירות אני מעריך כי לו פרופסור רייכמן היה צופה שבבחירות פורז ושות' יודחו, אני מעריך שהוא עשוי היה להישאר, להתמודד על מקום 1 ולהוביל את המפלגה לבחירות. לצערי הרב פורז ושות' לא השאירו לרייכמן שום ברירה.

אשרת

New member
ועוד משהו...

השוואה שלך בין פורז לבין עומרי שרון לא במקומה בכלל. עם כל ההתנהגות הקלוקלת של פורז , וזה בלשון המעטה, יש לו עוד הרבה הרבה הרבה מה ללמוד על מנת להגיע לרמת השחיתות של עומרי ושות'.

את טועה

עמותת המכון הליברלי, בהתנהלותה, לדעתי מזכירה מאוד את עמותות ברק. סיבסוד שהות בבתי הארכה, למשתתפי הכנסים של עמותת המכון הליברלי מזכירה לי מאוד את מה שבלומנטל עשתה. המינויים שלו, מזכירים לי את הנגבי. לא נדבר על הצעת הטיסות לחו"ל, מתן תיקים בתשלום לאב בית הדין, העסקת דיין נוסף, הסתרת מסמכים כספיים מועדת הביקורת וכו. אכן, ההבדל הוא שהדברים הנ"ל הם "קטנים" בהשוואה אבסולוטית, אבל אם זוכרים את מספר חברי המרכז בשינוי ומספר חברי המרכז בליכוד מבינים שבאופן יחסי הדברים אכן דומים. בעיני ההבדל העיקרי הוא שפורז עו"ד ויודע להלך על הגבול האפור. לדעתי הוא חצה את הגבול, אבל לצערי הרב רשויות החוק במדינה לא היו שותפות לדעתי זו.

eitangn

New member
פרטת, הסברת ונמקת בעצמך:

ציטוט: "לדעתי הוא חצה את הגבול, אבל לצערי הרב רשויות החוק במדינה לא היו שותפות לדעתי זו."

רשויות המדינה לא העמידו לדין

הרבה מאוד אנשים שמעשיהם אולי לא פליליים אבל בוודאי לא ראויים. הנה, רק עכשיו אמרו שופטי העליון בקשר להנגבי, שהציבור ישפוט.

ועומרי - זה לא מספיק?

רייכמן אינו עוד פוליטיקאי, אלא אחד שניסה להצטייר כלוחם נגד השחיתות ובעד מינהל תקין. הצטרפותו הקלילה לקדימה של עמרי שרון, ושל אריאל שרון, מעידה על צביעות. קל לתקוף את הנגבי, ולעצום עיניים מול שחיתויות גדולות לא פחות.

אכן יש בעיתיות מסוימת

לא הכחשתי את זה. אני לא הייתי עובר לקדימה, אני מניח אבל שהוא הגיע למצב שבו הוא רצה להשפיע ומאחר ובשינוי "חסמו" לו כל אפשרות לשנות ו/או להשפיע הוא נאלץ לבחור את "הרע במיעוטו", להערכתי. אני מניח שהוא הגיע למסקנה שזה או להצטרף לשרון ואולי ליצור משהו חדש, וטוב יותר, או לפרוש. הוא עשה את הבחירה שלו, כמו כל בחירה יש בה בעיתיות מסוימת, אבל ככה זה בחיים. אם אני לא טועה עמרי שרון, מלכתחילה, לא אמור היה להיות מועמד ברשימה למרות שזאת היתממות לטעון ששרון (האב) שה תמים.

עמרי הרכיב את הרשימה ובחש בה

מה שחורה במקרה של רייכמן, שהוא ביסס את הדמות הציבורית שלו על המאבק למינהל תקין. אריאל שרון רחוק מלהיות סמל למינהל תקין, איך שלא תסובב את זה. מלבנון ועד "דין נצרים כדין תל-אביב". לדבר ולדבר על מינהל תקין, ואז לקפוץ על עגלה מושחתת כשמובטח לך תפקיד שחשקת בו - זה לא הולך טוב ביחד. בגלל מעשים כאלה, של אנשים שהם עצמם אינם מושחתים, השחיתות עולה ופורחת.

snift

New member
יש הבדל מאוד גדול בין הידיעה שמישהו

מושחת ובין מצב שבו בפועל הוגש כתב אישום נגד שר. עם כל הכבוד שאני אישית רוכש לרייכמן, אני עדיין מעדיף שלא קדימה תרכיב את הממשלה. העקרון של רייכמן, לדעתי, רק מוסיף לו כבוד. עוד לא שמעתי את מובילי שינוי מצהירים שהם לא יכנסו לקואליציה עם המושחתים. יש לי חשש כבד שאם שינוי תיכנס לכנסת ותקבל הצעה להצטרף לקואליציה, לא ממש יעניין אותה מי עוד יהיה שר וכמה הוא מושחת, כל עוד הוא לא חרדי.

למעלה