פתאום שמעתי ציוצים חזקים מהחדר איפה שהם..חשבתי שהם רבים או משה.. רצתי מהר לבדוק מה קרה ואני מוצאת את שניהם יושבים על הענף ומדברים בקולי קולות.... שש.. לא להעיר את השכנים! אני שמחה שהם בסדר....
הם עדיין רועדים קצת.. והם כבר לא מצייצים... אבל יותר טוב ממקודם.. נקווה שעד מחר כבר יהיו בסדר... ולחשוב שאם רק הייתי משאירה לצהובה את הביצים ונותנת לה לדגור עד שהגוזלים של הלבנה יהיו גדולים הכל היה נשאר רגוע.... אוף סיבוכים סיבוכים...
הנקבה מצאה לעצמה מקום שדרכו היא בורחת מהכלוב(אל דאגה החדר סגור) נמצא את הפתח מחר ונסתום אותו.. הזכר כבר אכל והצליח אפילו להפיל את עצמו לתוך המיכל מים... בנתיים כיביתי להם את האור שיילכו לישון.. מחר בבוקר נראה מה איתם... חוצמזה הלכתי להציץ בכלוב בחצר הסתכלתי לתוך הקן של לבנה כדי לראות את לושת הגוזלים. והגדול מבינהם הציא את הראש החוצה והסתכל עליי! אייזה מתוק!!!!! כבר רואים שהוא יהיה ירוק.. מתחילות לבצבץ לו נוצות על הראש.. ווי זאת הייתה התמונה הכי מתוקה בעולם!!!
ובהצלחה עם הזוג ההמום. רק כדאי לזכור שתוכונים הם מאוד עדינים... רציתי לשאול אותך... איך בנית כלוב בחוץ? כמה תוכונים יש בו? מה גודלו? העלתי לפורם את השאלה הזו ולא ממש ענו לי.. אולי את תוכלי לעזור לי, כאחת שמגדלת תוכונים....
יש לי כלוב בחצר של הבית שלי אם 5 זוגות הגודל שלו הוא 1.80 על 1.20 וגובה 1.80 אם דלת קטנה (אפשר להיכנס לכלוב). חצי מהכלוב הוא דיקט זאת אומרת שחצי רשת וחצי דיקט החצי למטה זה דיקט והחצי למעלה רשת את הגג עשיתי מפוליגל קשיח .