צבע של גוזלים...

צבע של גוזלים...

יש לתוכונית שלי 3 גוזלים.. אחד ממש גדול ושניים קטנים(כנראה הפרש גדול בזמן הבקיעה). לגדול כבר התחילו לגדול נוצות(מכמה שראיתי בהצצה קצרה לתוךהתא) עכשיו.. הם אפורות. זה אומר שהוא יהיה אפור? או שהפלומה שלהם תמיד אפורה ואז הצבע משתנה כשהם מתבגרים?

רואי

New member
הפלומה תמיד אפורה

יש עוד זמן עד שהנוצות החיצוניות יחלו לצמוח

הצילווו!!! היא מנסה להרוג אותם!!!

הצהובה.. שלקחתי לה את הביצים. היא מנסה להרוג את הגוזלים של הלבנה.... מה אני עושה?!?!

יש בכלוב שתי זוגות....

הצהובה עם נוניים והלבנה עם פיגי... ללבנה יש 3 גוזלים ולצהובה היו 8 ביצים שהיום הוצאיתי לה כי הן היו ריקות... אז עכשיו היא מנסה להרוג את הגוזלים של הלבנה!!!

בנתיים הלבנה מגנה על הגוזלים יפה...

אבל יש על שתיהן קצת דם בפנים... בדקתי ושלושת הגוזלים חיים... אני מפחדת שהלבנה לא תוכל להגן על הגוזלים למשך זמן רב...ואין לי כרגע כלוב להפרדה...אני צריכה להשיג... מה לעשות? להשאיר אותם להסתדר לבד??

רואי

New member
אין לך ברירה

את חייבת לאלתר משהו ולהוציא את הצהובה. אם אין לך כלוב נפרד אז תנסי לקחת קרטון או משהו ולעשות מעין מחיצה באמצע הכלוב ואת הצהובה לשים בצד אחר

אוי ואבוי....

טוב אני אפריד את הצהובה היום.. אני אלך להביא כלוב... אבל בנתיים בבוקר הם רבו וללבנה נחתכה/נתלשה הציפורן באחת הרגליים.. הקיצ ירד לה שם דם... זה נקרש ולא נראה שזה ממש מפריע לה... השאלה אם זה לא יפגע בה? כי אני יודעת שכחותכים ציפרנים זה עלול להרוג אותם אז.... אם הדם נקרש היא תהיה בסדר או שהיא הולכת למות עכשיו?

אממ שאלה....

נוכל אחרי זה להחזיר אותה ל"להקה" או שהם כבר לא יקבלו אותה? כי כרגע יש לה בן זוג ואני לא יודעת עד כמה הזוגיות שלהם תישמר אם הפרדתי אותה..(מדובר בצהובה) כי אני רוצה להחזיר אותה כשהגוזלים כבר יגדלו... יהיה בסדר?

רואי

New member
אחר כך תחזירי אותה

בינתיים הכי חשוב זה שלום הגוזלים. ואם הדם נקרש אז זה בסדר.

ועוד משו...

להביא לה גם את הזכר שלה לכחלוב הקטן שיטפל בה? או שנעזוב אותו לנפשו בכלוב הגדול? כי מצד אחד היא נורא מסכנה ובטראומה(לא זזה כבר איזה שעתיים מהמקום) ומצד שני חבל לי סתם להפחיד את הזכר המסכן.... מה לעשות? אמא שלי רוצה שאני אתן את התוכונים ויביא קוקוטלים במקום.. אבל אני לא רוצה להפרד מהם.. והיא לא מסכימה שנגדל אותם בכלוב נפרד...אוף...

הזכר של הצהובה...

עכשיו כשהפרדתי את הצהובה היא נורא מסכנה לבד... חשבתי אם להעביר לה גם את הזכר שלה לכלוב הקטן... שיטפל בה... או שלא כי זה סתם יעשה לו טראומה? מה עדיף?

הפרדתי אותה בערך ב8 וחצי בבוקר...

ועכשיו כבר 1 וחצי והיא עדיין יושבת באותו מקום על הענף בלי לזוז ורועדת...נראה לי שהיא בטראומה... להכניס לה את הזכר שלה או לא?

אילון פ

New member
לא מומחה אבל נראה לי שכדאי להביא

אליה גם את הזכר.... אחרי הכל אהבה זאת אהבה...

טוב העברתי גם אותו...

המסכן כמעט חטף התקף לב.. בקושי נשם כבר מזה שרדפתי אחריו בכלוב.... טוב עכשיו הם שניהם בשוק עומדים על רצפת הכלוב.. נקווה שיתאוששו מהר...

למעלה