צבע רעיל??

o f r i k

New member
צבע רעיל??

שלום, רציתי לדעת האם צבע "ורנית לעץ" הוא צבע רעיל לצביעה. אתמול השתמשתי בצבע זה לצביעת משקופים ורק אחר כך חשבתי שאולי שאיפת הצבע מסוכנת לעובר... מה אתן אומרות?

Bar072

New member
כל צבע ביסוד שלו מכיל חומרים רעילים

חומרי צבע מכילים חומרים אורגנים מתפרקים ( והחומרים האלה בעלי רעילות שונה ומשתנה ) אני ממליצה לך להשתמש במסיכה ( במידה ואין ברירה אחרת ) ואת חייבת לעשות את אותה עבודת צביעה . במידה ולא , אני ממליצה לך להמנע . חומרים אורגנים כמו לכה , חומרי צביעה לעץ - בד"כ מכילים פולימרים ,אלכהולים, קטונים ( משפחת הלכה )וכול' , בעלי ריח מתוק וחריף . אנא הימנעי מכל אלה לא בריא בכלל , ובפרט להריון .

Bar072

New member
רק עכשיו ראיתי שהעבודה בוצעה ...../images/Emo9.gif

אני רק מקווה שהחשיפה לצבע לא נעשתה בזמן ממושך ובמקום מאוורר .

o f r i k

New member
זמן חשיפה

זמן חשיפה - בערך שעה וחצי, השתדלתי לאוור יחסית עד כמה שאפשר. דרך אגב התקשרתי לטמבור והם אמרו לי שזה לא רעיל לשאיפה - אבל אני סקפטית

Bar072

New member
גם אני סקפטית תמיד .. שאומרים לי

שזה לא מסוכן .. אני ישר מסתכלת על התווית ( אני כימאית ) . תשדלי להשאיר את החלונות כמה שיותר פתוחים ( אני יודעת קר בחוץ ) , אבל השפעה של לכה לעץ ואותם חומרים כימיים פגה רק אחרי כמה ימים ( במיוחד אם הם בריכוז גבוהה )

o f r i k

New member
תודה

אנחנו עוברים דירה השבוע ולכן צבעתי את המשקופים. אני אשאיר את הדירה מאוורת - תודה על העיצה. בסה"כ את חושבת ששעה וחצי של שאיפה מהחומר שאיתו השתמשתי לצביעה מסכנת את העובר?

Bar072

New member
לא ולא , גרימת נזק ממשית נגרמת

בזמן חשיפה ממושכת , או זמן חשיפה ארוך , או מקוטע לפרקים בתקופה ארוכה ( אין לך מה לדאוג ) , אני המלצתי לך למעלה להצטייד במסכה . מה שממליצים בד"כ לא רק לנשים בהריון . בכל אופן שהיה מעבר קל

o f r i k

New member
תודה - הריון ראשון הכל חדש.......

הריון ראשון - הכל חדש, אני עדיין לא מעכלת!!!! בדיעבד אני חושבת על כל מיני דברים - האם עשיתי בסדר, כן/לא. ומכניסה את עצמי ללחץ.

o f r i k

New member
ולא על בסיס מים?

לא נראה לי שהוא היה על בסיס מים, כי ניקוי המברשת הוא בעזרת טרפנטין.

מעכשיו: כל צבע שאת משתמשת בו

תוודאי שהוא או- על בסיס מים או ללא עופרת (שגם לא יהיה רעיל לתינוק) ובכל מקרה- לצבוע במקום מאוורר.

Bar072

New member
טרפנטין - זהו ממס כנראה שהשתמשת

בסוג השני ( יש לטמבור שני סוגים של ורניט ) - אחד על בסיס מים כמו שכתבו למעלה ( אבל מכיל חומרים פעילים אחרים )- תוכלי לראות על האריזה . ושני על בסיס צבעים סינתטיים מבוססים על ממס - בדרך כלל טרפנטין, ולעיתים קסילן. יתרונותיהם העיקריים: כושר הגנה בפני קורוזיה, מידת ברק הניתנת להתאמה ע"פ הצורך ואפשרות ניקוי טובה. בכל אופן אין סיבה להיסטריה ....

למעלה