צבע לקירות...

צבע לקירות...

שלום.
ביקרתי היום ב"נירלט" ולקחתי מס' דוגמאות לצבעים לקירות הבית החדש.
איך 2 הצבעים הנ"ל לדעתכם?

הצבעים המובילים בסביבת המחייה - תכלת, תורקיז ויש ספה גדולה אפורה(אפרופו ספה..שאלה לגביה בסוף).

את שניהם אני אוהב...השאלה - מה "מחמיא" יותר לסביבת הצבעים? (אם בכלל).
זה מ"נירלט".

בנוסף: חושב לצבוע את קיר ה-TV בצבע אפרפר...הספה שממול היא אפורה("קאנו" 89 של רנבי).
האם זה נכון לדעתכם? (אם כבר אפור - אז אפור בז'י...אך אין לי כ"כ בז' בסביבה).
הגוונים שעלו: 0198 . 0212 , VC BASE G-40 (כולם של "נירלט").
אם לא - אשמח לקבל כיווני גוונים לאותו הקיר.

תודה רבה!

צבע לקירות...

אודה לעזרתכם.

כמו-כן, לגבי הריפוד לספה: לסדרת "קאנו" של RENBY יש כמה גווני אפור הנעים בין אפור קלאסי לבין אפור עם גוון בז' , אפור עם גוון תכול וכ'ו...
אולי כדאי ללכת על אפור עם גוון ("נגיעה") בז'?

תודה רבה.

ממש ממש ממש אשמח לשמוע מכן

כל האינפורמציה נמצאת בהודעה הראשונה...
כמו-כן: משום שצבע הקירות יהיה לבן-מוקה / לבן-בז', האם כדאי לרפד את הספה באפור-בז'י ?
נכון לעכשיו - התכנון הוא באפור קלאסי.

סליחה על החפירה...
ותודה רבה.

ה-0026 מתכתב טוב יותר עם קשת הצבעים שלך

לא הייתי צובע את קיר הטלויזיה בצבע אחר. אם אני זוכר נכון, הבית שלך קטנטן והחללים מאד סמוכים זה לזה. כל ה"השתוללות" הזו עם הצבעים במרחב כה קטן נראית לי בעייתית.

לגבי הספה - בחר בבד המשלב בתוכו בז'. זה יעבוד טוב מאד עם ה-0026 ועם יתר הצבעים שבחרת לדירה.

נכון. הבית קטן, חלל הסלון 16מ"ר וצמוד למטבח...

בסדרה של בד "קאנו" (RENBY) יש מס' גוונים אפורים.
זוכר שיש אפור תכלכל, אפור ירקרק (מדובר באפור עם "נגיעה" מצבע אחר שמשנה טיפה את הגוון).
לא זוכר אם יש אפור-בז'.
אבדוק שוב.

אם אני לא טועה באבחנה, ה-0026 הוא גוון "נס קפה"/"מוקה"?

שאלה: כדאי אולי לצבוע את הנמכות התקרה בגוון אחר? (לתת עניין...)

תודה רבה על תשובתך!

לא לצבוע את הנמכות התקרה בצבע אחר

זה יוצר הרגשה של "חיתוך", מעין הקטנה של הקיר והחלל.
ההנמכה צריכה להיות באותו צבע של הקיר.
תבחר קיר אחד (או קחר אחד מרכזי, ועוד קיר יותר קטן) שתצבע את כולו בצבע שונה, וזהו.

אז לגבי אותו הקיר...

יש 2 אפשרויות:
1. קיר הטלוויזיה: קיר קטן ברוחב 1.70 מ'.
2. קיר רצוף וארוך (סביבות 5.5-6 מטר) שנמשך מהכניסה ועד למרפסת..
לקראת סוף אותו קיר תוצב כורסא.

מה דעתכ/ם?

תודה!

אפרורי וחיוור

זאת דעתי על הצבעים שבחרת...
כן לצבוע את קיר הטלוויזיה בצבע אחר וצבעוני תבחר איז'שהו תכלת או תורכיז שיש בכריות
את כל שאר הקירות הייתי צובעת בצבע הרבה הרבה יותר בהיר. אתה יכול ללכת על שמנת בהירה מאוד דוגמת ה0005 או אם בא לך מוקה NWC030
ואת הספה כן, בטח עם נגיעה של בג'

גם כאשר יש הרבה צבעים מבסביב?

כורסא, כריות, תמונות קיר, כסאות, שידה ("תכלת מעושן")...הכל צבעוני.
ה-0005 נחמד (אגב, למה דווקא הוא?) ... אך שכנו, 0006 יפה יותר בעיני.
כאן נשאלת השאלה - האם כל זה בכדי שצבע הקיר ידבר עם ה"טיפל'ה" בז' שיהיה בספה האפורה? (בתקווה שאכן יש) או נטו בכדי שהקירות יהיו בצבע בהיר יותר?
והאם זה מסוג הדברים שצריך לבחור על"פ כלל האלמנטים בחלל ולוו דווקא על"פ הגוון שאהוב יותר?

דווקא ה-NWC030 זכור לי כגוון עם הרבה יותר לבן וחיוור...פחות "קרם" , וודאי שלא מוקה.
אגב, מוזר שאיני מוצא אותו באתר נירלט....

אם אני לא מוצא בסדרת ה"קאנו" אפור בז'י (ויש מס' גווני אפור שונים) - יש כאן פספוס של כל העניין? או שזה לא כזה קריטי?

תודה רבה!

אל תתפתה

אני לא ממליץ על שילוב של כ"כ הרבה צבעים בבית כל כך קטן, אתה עלול לקבל תוצאה הפוכה לזו שהתכוונת אליה מלכתחילה.

קיר בצבע שמנת/קרם/בז'/אפרפר עם שילוב של בדים צבעוניים זה לא אפרורי ולא נעליים. אתה יכול ליצור בית צבעוני ומלא חיים גם עם קירות לבנים לגמרי. הקירות הם בהחלט לא מה שיכתיב את הטון בעניין הזה. באותה המידה אפשר ליצור בית "אפרורי" שכל קירותיו צבועים בצבעים "משוגעים". הכל שאלה של מידה ושילוב נכון והגיוני של צבעים וסגנונות.

שני הצבעים באתה מתלבט לגביהם יפים מאד. אם אתה אוהב את ה-0006 - לך על זה! אתה לא צריך להינעל על תבניות. זה מה שיפה בעיניך? זו גם צריכה להיות התשובה להתלבטות שלך.

בד"כ כדאי ליצור איזושהי הרמוניה בין כלל הצבעים בחלל, אבל במקרה שלך הגוון האהוב יותר ישתלב היטב, כך נראה, עם שאר האלמנטים שבחרת, אז באמת שאין לך סיבה לחשוש. הצעתי לך לבחור בבד אפור המשלב בז' בתוכו לא רק מפני שאני חושב שהוא יתכתב עם ה-0026 יותר טוב (כי הוא יעבוד היטב גם עם ה-0006), אלא פשוט מכיוון שאני חושב שזה יותר יפה והמראה הנוקשה של ספה אפורה כולה (קלאסית קראת לזה?) ימותן ויהיה נעים יותר לעין, אבל זה ממש לא קריטי. אתה יכול גם לבחור בבד המשלב שני גוונים של אפור, האחד כהה יותר והשני בהיר יותר וזה פחות או יותר יניב את אותה תוצאה.

לגבי הנמכת התקרה - לעולם, אבל לעולם, אל תצבע בצבע אחר. התוצאה תהיה מחרידה.

תודה על תשובתך!

אכן כן, ה-0006 יפה מאד בעיני...
ב-0005 הבהיר יותר יש משהו קצת ורדרד-אדמדם בתוכו, מה שעושו אותו (לטעמי) פחות מתאים.

חרף זה כי מדובר בחלל קטן (51 מ"ר לכלל הדירה, 16מ"ר חלל הסלון), אתם לא חושבים שכדאי לתת לקיר הטלוויזיה (שרוחבו 1.71 מ' בלבד) איפיון משלו בצבע עדין של תכלת אפרפר?
גוון תכלת-אפרפר: http://arc.nirlat.com/tools/color-sets/color/?code=IS 0587

לגבי גוון הספה: כפי שציינתי, בסדרת "קאנו" יש איזה 3-4 גווני אפור.
אני די נעול על אפור ולא משנה לי אם זה אפור עם "נגיעה" של תכלכל או ירוק בתוכו.
אלא אם תגידו שזה קצת מפספס את המטרה.

רוב תודות!

הכל תלוי בך

אם אתה ממש רוצה לצבוע את הקיר - לך על זה. אני באופן אישי פחות אוהב את הרעיון של להבליט דווקא קיר שעליו תהיה תלויה טלויזיה, אבל היי, מי אני? אם זה מה שאתה אוהב - פשוט זרום עם זה.

קשת הצבעים שצירפת בקישור יכולה לעבוד מצוין עם הבדים שבחרת (0579,0580,0581 כולם אפרפרים תכלכלים, אם אלה הגוונים שאתה מכוון אליהם).

ה-0587 יותר תכלת-תכלת מאשר תכלת-אפרפר

ו-FYI דווקא ה-0026 שהתלבטת לגביו מתאים הרבה הרבה יותר לגוונים תכלכלים-אפרפרים ואפילו ל-0587 שאתה אוהב, שהוא כאמור יותר תכלת-תכלת.

זה בסה"כ עוד רעיון ששאבתי מפגישת ייעוץ אחת...

לא משהו שאני מקובע לגביו.

לגבי צבעי 0579,0580,0581: לא יפים בעיני...למה חשבת להציע אותם? לכלל הדירה או רק לקיר ה-TV?

כנראה שהעין שלי כבר מבולבלת לגמרי...אילו גווני תכלת בנירלט הינם תכלת-אפרפר?
אולי זה? http://arc.nirlat.com/tools/color-sets/color/?code=IS 0503

העמדתי אותו לצד 3 הגוונים המדוברים לצבעית הדירה ... לא כלכך מוצא התאמה (אולי זה עניין שהעין כבר מבולבלת...?)

בכל אופן, הכי נכון יהיה לקחת את הפורמייקה שבחרתי לשידת הטלוויזיה-סטריאו, שתעמוד תחת אותו קיר, ולקחת אותה לנירלט להתאים שם את התכלת-אפרפר התואם ביותר.

בינתיים - צבע הקיר שהכי נראה לי מתאים הוא ה-0006...שילוב של נס קפה-בז' עדינים.

את בהחלט צודקת...

ניסיתי אותו לצד גווני קפה למיניהם והוא LIKE A GLOVE...

וזה יוצר דילמה: מצד אחד קצת חושש לצבוע את כלל הדירה בצבע דומיננטי מידי (צבע שכבר רחוק לגמרי מלבן).
מצד שני - התכלת אפרפר הולך יותר טוב עם אותם גווני קפה-בז' ופחות עם גוונים לבנים (כולל "לבן עם נגיעה של מוקה").

אגב, ישנה חשיבות גדולה להתאמה קרובה של גוון התכלת-מעושן שבפורמייקה (שידה) לגוון התכלת שבקיר ה-TV?
אך בכל אופן - עדיין מתלבט אם זה נכון לצבוע את קיר ה-TV.

ניסיתי התאמה נוספת - אני כבר מדבר לווא דווקא על צביעה של קיר ה-TV בתכלת ... אלא על התאמה של התכלת-מעושן שיהיה בשידה לצבע הקיר הנ"ל (0001 HINT OF VANILLA).
מה דעתכם?

אני זכר (אלפא
) כמוך

שני הצבעים מתאימים.

את דעתי לגבי צביעת קיר הטלויזיה כבר הבעתי. אני לא אוהב.

אין בעיה לצבוע את כל הדירה בקשת הצבעים שהצגת. לא מדובר בצבעים צעקניים

רגיל שבד"כ עושים זאת לי (שפונים אלי בפון...יש לי שם של בת)

Any How...
עשיתי "מצגת" (מצורפת).
ניכר שה-0006 הכי מתאים לתכלת.

***התכלת מייצג מבחינתי את גווני התכלת והתורקיז שיהיו בחלל (שידה, כריות, כורסא).

העניין שאני חושש ממנו - שהוא טיפה כהה מידי, טיפה חום מידי.
ה-030 נראה לי צהבהב מידי.
ה-0001 נראה לי טיפה אפרפר מידי.

ה-0006 נראה כיוון מתאים ... פשוט כהה מידי.

NWC030 הוא ממניפת הלבנים של נירלט

http://arc.nirlat.com/tools/color-sets/#nirlat white collection
אין בו צהבהבות. הוא לבן מעט ב'זי. תוכל לבקש דוגמת צבע במרכז המבקרים של נירלט ב- design center.

אם אתה הולך על קיר טלוויזיה בתכלת-אפרפר (הצבע שהצעת נראה מאד יפה במחשב שלי), אולי כדאי שתלך על לבן עם נגיעת אפרפר: NWC040 או NWC041 לשאר הקירות.
אל תנסה לראות במחשב את הצבעים של מניפת הלבנים. במציאות הם הרבה יותר בהירים.
לדעתי, קיר טלוויזיה בצבע תכלת-אפרפר יכול להיות יפה, אבל אז לא הייתי בוחרת דלתות צבעוניות במזנון, אלא מזנון עץ או מזנון לבן (ויכול להיות מזנון בצבע של שאר הקירות שבחרת, לדוגמה: NWC040 .

שילוב הצבע בשידה חשוב לי יותר...

לכן, אם כבר אוותר - זה יהיה על הצבע בקיר ה-TV.
גם כך אני ממש אוהב את גווני הנס קפה למיניהם וזה כבר עושה את האווירה מעניינת וחמימה יותר.
פשוט צריך למצוא את הגוון הנכון - שהוא: לא לבן-צהבהב מידי, לא חום מידי.

תודה!

למעלה