צבע לבן

נוריתיש

New member
צבע לבן

שלום לכן,
רציתי לשאול באיזה צבע אתן משתמשות באיפור עיניים עבור גלגל העיין הלבן.
היתה לי פעם אבקה (נדמה לי של וילטון) והיא לא היתה מוצלחת במיוחד, אני כבר לא מוצאת כזאת כך או כך ועכשיו אני משתמשת בצבע נוזלי של magic colors וגם הוא לא מוצלח, אי אפשר ממש לצייר איתו אלא ליצור מין שלוליות קטנות ולקוות שזה יתפוס. חשבתי שאולי הוא סתם לא תקין אבל גם בקבוק אחר של אותה חברה הניב את אותן תוצאות.
חוץ מזה רציתי לשאול במה שונה הגאם פייסט מבצק רגיל בהנחה שלא מכינים פרחים, עברתי לאחרונה לסאטן-אייס בגלל הצבעים וחוסר הדביקות (אם כי מחירו שערורייתי), לפעמים נדמה שהוא רך מדי ואני נאלצת להוסיף CMC , האם הגאם פייסט נוח יותר לבגדים וקפלים?
תודה ויום טוב

נוריתיש

New member
אין כותרת

הרי כמעט כולן כאן עושות נסיכות/פיות/ בובות וכו' ומציירות תווי פנים, כ"כ קשה להגיב? אם אני לא מעלה את העוגות שלי ומחכה לתשבוחות אלא שואלת שאלה אינפורמטיבית אז זה לא ראוי לתשובה?
אני חובבנית שבעיקר קוראת כאן, אבל פעם הפורום הזה היה יותר נחמד.
מתנצלת אם נעלבתי סתם ופשוט כולכם עסוקות נורא, אבל בכל את אשמח לתשובה

net the jet

New member
אין סיבה להעלב... לי למשל אין מושג, אני לא

מציירת עינייםאלא עודה רק נקודה שחורה, ככה שלא ממש יכולה לעזור.
מקוה שאחרון יענו.
מה שכן, את בהחלט צודקת שזה ל מה שהיה פעם... במיוחד הקטע שיש כאלו שרק נכנסות להעלות תמונות , לא מתייסות לשאלות( לפעמים גם לגבי שאלות על עוגות שהעלו) ומסתלקות עד למקבץ הבא שהן מעלות.
לצערי אין לי דרך ל״טפל״ בענין...
אני באמת משתדלת לענות עלכל שאלה ושאלה, אבל לא מומחית בכל.

נוריתיש

New member
תודה נטע

זה נעים לקבל לפחות התייחסות...
לגבי הפורום, זה באמת חבל, אני אומנם מתעסקת בעוגות בצורה חובבנית אך בעבר היו עונים פה על שאלות בכיף ולצערי אין עוד כתובת לשאלות מסוג זה (אפילו בחנות לא ממש ידעו לענות)
שוב, תודה

net the jet

New member
תראי, לגבי צבע לבן, בפעם האחרונה שקניתי זה

היה של אמריקולור -נוזלי. אני משתמשת עם מכחול דקיק לכיתוב, אני ננחה שניתן לצבוע בו את הלבן של העין.

לגבי בצק גאמפייסט, שוב, אני לא מתעסקת עם פרחים אז לא ממש מכירה, אבל בצק עם תכולת cmcהוא יותר גמיש, ניתן לדקק אותו הרבה יותר ובזכות זה ליצור בו יותר תנועה, כמו בבגד או בעלה של פרח.
לא ממש עניתי שאלות שלך, מקוה שאולי קצת עזרתי

בטי52

New member
שלום לך אשתדל לענות / לעזור לך

לגבי שאלתך הראשונה : גלגל העיין אני משתמשת בדר"כ בבצק לבן!!! לא בצבע מאכל, אם את רוצה צבע מאכל יש לצבוע עם המכחול וקצת אלכוהול תנסי על בצק בצד ותראי איך זה יוצא וכמה פעמים יש לחזור על זה, בכל אופן את יכולה לרדד בצק סוכר לב דק דק, ולקרוץ ממנו את גלגל העיין ולהדביק ועל זה לאפר.
אגב אני משתמשת במג'יק קולור - לא רע.

שאלתך השניה :אני משתמשת בבצק גאם פאסט לכל אלמנט פיסולי, פנים, דמוי בד, גוף, בגדים כפלים שמלה, מלמלה, תחרה.
יש להוסיף לגאם פאסט עוד CMC, לדעתי חצי כפית עד כפית לקילו בצק, ולהקשות אותו עוד יותר ע"מ שעבור הפיסולים יעבוד יותר טוב ולא "יקרע" באמצע הרידוד, וזה גם גורם לו להיות יותר גמיש.
כמובן יש ללוש טוב ללא גושים עד בצק חלק, שתעבדי הרבה איתו תדעי את המרקם.

לגבי הבצקים הצבועים, בבצקים הללו אין CMC ובדר"כ יש להוסיף עד שהבצק מתקשה ונהיה גמיש ונוח לעבודה.
מקווה שעזרתי לך, אם תרצי בקשי ממני חברות בפייסבוק, אוכל לעזור לך גם שם.
בהצלחה.

נוריתיש

New member
הרבה תודה

לגבי הגאם פייסט, החכמתי
לגבי הצבע הלבן, אנסה את הסוג הנוסף או לערבב עם קצת אלכוהול, (בד"כ אני משתמשת ישירות בצבע)
שוב תודה

למעלה