צבע יסוד על עץ

צבע יסוד על עץ

שלום רב,
חדש כאן בפורום, אבקש עעתכם.
משפץ כמה כסאות ישנים.
לאחר שיוף וניקוי הגיע שעת צבע היסוד. הצבע דולל למקסימום המותר, ויושם בעזרת מברשת קטנה ורולר ספוג קטן.
התוצאה לאחר צביעת צבע היסוד נראית קצת משונה, אם כי חלקה ואחידה כאשר מעבירים את היד על צבע היסוד היבש, ראו צילום.
לו היה זה צבע עליון הייתי מיישם שכבה נוספת אחת לפחות עד לכיסוי מלא ואחיד.
מיומן בצביעת צבעים עליונים, אך בדרך כלל לא נוהג ליישם צבע יסוד. בביתי דלתות עץ שצבעתי בפוליאור מים לפני 4 שנים, על פוליאור שמן ישן, ללא כל בעיה.
הפעם מאחר ומדובר בכסאות ומאחר והיה שיוף על לכות מסוגים שונים שטיבן אינו ברור, החלטתי בכל זאת לעשות צבע יסוד.
אבקש עצתכם האם לעשות שכבה נוספת של צבע יסוד.
ראו הנחיות היצרן המצורפות, היצרן לאו דווקא ממליץ על כך, למעט אחד הכסאות ש"שתה" צבע ונראה בבירור שהכסא ספג יותר צבע מהאחרים (זה לא הכסא שצילמתי).
תודה, יעקב
 
שיפוץ הכסאות

שלום, היות ולא הצלחתי להכנס למסמך, קשה לי לראות באיזה יסוד מדובר. אשמח לדעת מה היסוד שבו השתמשת. אני מציעה להשתמש ב"כל יסוד אפוקסי" של נירלט, שיש לו גוון אפור ומראה אחיד לאחר יישום
 
למעלה