צבע חקי

צבע חקי

שלום כולם. אני חדשה בפורום וצריכה עזרה. אני יוצרת בובות מנייר מדליקות ועכשיו יש לי הזמנה של בובות משבט הצופים כך שאני צריכה לצבוע את הבגדים שלהן בצבע חקי. אין לי מושג איך אני יוצרת את הצבע.לערבב איזה צבעים כדי להגיע לגוון המתבקש. הצילו בבקשה. יש לי גם אתר שאפשר להציץ בו www.nogitti.co.il אשמח לקבל תגובות.

קדם2

New member
נוגיתי ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

איזה יופי שאת כאן. לא מזמן העליתי את האתר שלך לפורום. הבובות שלך מקסימות.

זואני2

New member
נוגיתי

נדמה לי שאם מערבבים צהוב עם שחור מקבלים חאקי כהה, ואז להבהיר עם לבן. ברוכה הבאה!

אני חושבת שעדיף לקנות צבע חאקי

כי לא תמיד אפשר להגיע בדיוק שוב לאותו הגוון לגעתי ירוק זית עם מעט מעט חום ולבן יגיע לחאקי אך לא ממש בטוחה...הכי טוב מוכן וקולע.

ערבוב צבעים- מאמר שכתבתי פעם באומנות שימושית

מקווה שיעזור גם כאן.... ערבוב צבעים: בערבוב וריאציות של צבעי היסוד, בשילוב עם לבן ו/או שחור ניתן ליצור כמעט כל צבע שנירצה. ע"מ להבהיר צבע, יש להוסיף את הצבע הכהה יותר לתוך הלבן/קרם/כל צבע בהיר אחר ולא להפך. לדוגמא: ע"מ לקבל תכלת יש להוסיף כחול כהה לתוך לבן ולבדוק תוך כדי ערבוב את הגוון המתקבל. שלושה מצבעי הקשת אינם נוצרים מצבעים אחרים. אלה הם הצבעים הראשוניים , צבעי היסוד: אדום מגנטה כחול קאיאן צהוב ממליצה לקנות גם אוקר (חרדל) שאיתו ניתן להגיע לגוונים יותר מיוחדים. כתום: אדום + צהוב ירוק: כחול + צהוב בורדו: אדום + שחור אפור: שחור + לבן בז´ (צבע חול) : הרבה לבן + טיפונת כחול + 2 טיפות אוקר קרם: לבן + טיפה חרדל טורקיז:כחול + לבן + צהוב + טיפה ירוק סלמון: לבן + טיפה צהוב + טיפה אדום ורוד עתיק: אדום + לבן +טיפה צהוב + טיפה ירוק סגול: אדום + כחול + טיפה לבן חרדל: צהוב + כתום + 2 טיפות ירוק ירוק זית: חרדל + 2 טיפות שחור מנטה: לבן + טיפה כחול + טיפה צהוב חום: צהוב + אדום + כחול חום טרקוטה: כתום + 2 טיפות שחור *הערה: מצאתי שעם צבעים בסיסים נוספים ניתן להגיע לערבובים מצויינים: אדום קדמיום, צהוב הנזה, כחול פטלו. כמה מהצבעים מתנגשים ומרגשים כשהם מופיעים יחד. לצבעים אלה קוראים צבעים משלימים: כתום-כחול סגול-צהוב אדום-ירוק ישנם גם צבעים המתמזגים זה בזה ואינם מתנגשים: סגול-כחול ירוק-צהוב כתום-אדום ירוק-כחול כתום-צהוב סגול-אדום שתהיה יצירה מהנה

למעלה