צבע זהב במספרים

rachel79

New member
צבע זהב במספרים

הי כולם,
מצאתי את הקישור הזה כי מישהי שאלה שאלה לגבי צבע הזהב מה הפנטון שלו,
תראו אם תוכלו להיעזר בזה, אשמח לראות מטילים פה ושם

http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_(color)

Schnitzell

New member
אם אני יכול להיות פוץ כרגיל,

אז ערכי ה-CMYK שרשומים בדף הם חסרי משמעות לחלוטין. מה גם ששני צבעי RGB שונים לגמרי - הראשון והשני - קיבלו את אותו CMYK. כל עוד לא רשום באיזה CMYK מדובר, אז המספרים לא מציינים צבע, ולכן אי אפשר להשתמש בהם. לעומת זאת, ערכי ה-RGB במאמר מצויינים במרחב sRGB שהוא סטנדרטי, ולכן הם שימושיים.

אני לא יודע מי רשם את ערכי ה-CMYK ומאיפה קיבל אותם, אבל הרוב לא נראה נכון. לדוגמא, לפי ISO Coated v2:
- הצבע Gold אמור להיות C2 M3 Y87 K0.
- הצבע Metallic Gold אמור להיות C7 M17 Y78 K16.
וכו'.

שניצל, אני מבינה שאתה עוסק בדפוס נכון?

תוכל לכתוב בקצרה את האופציות לקבלת צבע זהב בדפוס?
יש דפוס דיגיטלי שצריך לדמות לו גווני זהב בcmyk ויש אופסט שממש משתמשים בפנטון ש"מתנהג" כמו זהב מבחינת חומר מבריק וכו', נכון?

במקרה נתקלתי בצורך כזה עכשיו ואני לא ממש מבינה מה זה מצריך ממני בשלב העיצוב.
תודה

Schnitzell

New member
הדמיית זהב ב-CMYK

זה עניין בעייתי, מפני שהצבע של זהב אמיתי הוא שילוב גם של השתקפויות של המתכת. כל הערכים הללו נותנים בסך הכל גוונים שונים של צהוב וחום.

באופסט יש אפשרות להשתמש בצבעים מתכתיים כמו של Pantone בגוונים שונים, כמו זהב, כסף, ברונזה וכו'. כמו כן, ישנה אפשרות גימור שנקראת "הטבעה" שבה משתמשים ברדיד מתכת כדי להטביע צורות על הדף. האופציה הזאת נותנת את התחושה הכי קרובה לזהב אמיתי, אבל נדמה לי שהיא יותר יקרה ומסובכת לביצוע.

מבחינת עיצוב, תצטרכי לברר עם הדפוס איך הם רוצים לקבל את ההגדרות לצבע הזהב. בדרך כלל מדובר בשימוש בצבע spot כלשהוא עבור האלמנטים המוזהבים, מיקום שלהם בשכבה נפרדת או אפילו בקובץ נפרד.

ק ו ב י ג

New member
לגבי הערכים...

swap 2
15-35 C
40-60 M
80-95 Y
10-20 K

יש זהב צהבהב ויש ירקרק יש אדמדם וכו'

כל הערכים הללו יתנו זהב על כרומו (באיכות סבירה...)

צריך להתאים לעובי קו ולאובייקט.

למעלה