צבע הנייר לקיפול

bshuval

New member
צבע הנייר לקיפול

רציתי להעלות סוגיה מעניינת (אותי לפחות). יש לי בבית ניירות אוריגמי מכל מיני סוגים. חלקם חלקים וחלקם לא. קיבלתי לאחרונה חבילת ניירות בחמישה צבעים עם נקודות לבנות עליהם. הם מאד מוצאים חן בעיני, ואני מקםל מהם הרבה יצירות גאומטריות (אע"פי שקשה לקפל איתם כי לא רואים את הקיפולים טוב על הצד הצבעוני). לקחתי נייר כזה בצבע ורוד, והחלטתי לקפל ממני דווקא קרנף. קיפלתי את הקרנף של ג'ון מונטרול, וקיפלתי די טוב, אבל המוצר המוגמר לא נראה כמו קרנף... צבע הנייר היה כזה שהפריע לי לראות שזה קרנף! מנייר חלק, אגב, הוא נראה בסדר גמור. אז מעתה הנייר עם הנקודות ישמש אצלי לקיפולים גאומטריים. מה אתם עושים עם ניירות שאינם חלקים (והם גדולים מכדי לקפל מהם אוריגמי מודולרי בלי להצטער...) ???

a r v i v l

New member
חותכים...

אצלי במשפחה אין מספיק כסף להוציא על אוריגמי.. אז ממש אין יל סוגייה כזו, אני יכול לקפל בבית שלי רק מנייר מחברות ומדפסות... פעם קנינו נייר אוריגמי אמיתי, עלה הון תועפות (שקל לנייר)..

bshuval

New member
שקל לנייר???

אין לי מושג איפה קנית נייר אוריגמי שעלה שקל לדף... נכון, ישנם ניירות מיוחדים כמו Washi שמצוירים ביד, והם יקרים מאד, אבל הם גם לא "ניירות אוריגמי אמיתי". אין כזה דבר נייר אוריגמי אמיתי - כל נייר טוב לאוריגמי. אבל אני מעדיף לקפל מנייר דק יותר, כמו kami. באופן עקרוני נייר מדפסת הוא לא כל כך טוב לקיפול מסובך כי הוא די עבה. נייר מחברת יותר טוב. אגב, אם תקרא את אחת ההודעות שכתבתי לפני כמה ימים אתה תראה שהרבה מאד זמן קיפלתי מנייר כרומו 10 על 10 - שהוא כבד עוד יותר מנייר מדפסת. היום אני לא מקפל ממנו יותר.

a r v i v l

New member
לא שקל, אבל עדיין יקר

נכון, זה לא עלה איזה שקל לדף, אבל זה עדיין יקר מאוד. המצב הכלכלי אצל, נראה לי, רובם של האנשים, לא הכי טוב מכדי שהם יוכלו להוציא כסף על ניירות. במיוחד לא אצלנו, חס וחלילה, אנחנו לא עניים, אבל... אני מקפל מנייר מדפסות כשאני רוצה שהדגם יהיה חזק, דגמים עם פרטים קטנים אני מקפל מנייר מחברת, ככה יותר קל ויפה, אבל הדגם חלשלוש.

mirigami

New member
חבילה של 30 דפים עולה 11 שקלים

זה מחיר סביר למי שמתיחס ברצינות לאמנות שהיא התחביב שלו אם התחביב שלך היה ציור או פיסול היה עולה לך הרבה הרבה יותר בעיני השקעה בנייר וספרים זה חלק מההנאה. קיפול בנייר מתאים , התלהבות מדגם בספר זה חלק מהחוויה. בעיני לעשות עם דף מחברת ודגם חלשלוש אינו כבוד למקפל או לדגם אפשר לקפל לא רק מניירות אוריגאמי אבל חשוב לקפל גם מנייר אוריגאמי והתוצאה מרהיבה ויפה לעין. חוץ מזה אם כולם יקפלו עם נייר מחברת לא יהיה טעם להתאמץ ולהביא ניירות מיוחדים (במרכז לאוריגאמי נייר הזוהר בחושך נייר עם דוגמאות גאומטריות ועוד..)וזה עושה חשק להביא לכאן אמנים ולהפוך גם את ישראל לחלק מהאוריגאמי העולמי

a r v i v l

New member
וואו...

טוב, אני מקפל בנייר מחברות כי אני לרוב מקפל לילדים שמבקשים ממני קיפולים. להם לא אכפת שזה נייר מחברת, שאני אקפל בשבילם מנייר אוריגמי? בהזדמנויות חגיגיות, כמו עכשיו בסוכות, אני מוציא את הנייר אוריגמי שאמי קנתה לפני זמן ואני מקפל קישוטים, זה יפה. נייר זוהר בחושך, אני חייב כזה לעשות מובייל בחדר.

gilg1

New member
נייר מדפסת

נייר לבן זה שיא השיעמום. נסה ניירות מדפסת בצבעים שונים. עולה קצת יותר אך התוצאה יותר נאה. נסה גם ניירות שקונים בארטה בת"א. יש להם קומה שלמה של גליונות נייר וכשמחלקים את זה לגודל נייר של A4 המחיר יותר שפוי

gilg1

New member
ספרים ברוסית

את צודקת! ישנם בארץ כ-15 ספרים ברוסית שחלקם טובים ואחלאים כמו של אפונקין והתרגום של דיוויד בריל, אדווין קורי ואלפרדו ג'ונטה וישנה גם סדרה לא מוצלחת (לטעמי) שנקראת ביבליוטקה אוריגאמי עם ספרי מטוסים ואוניות. חפשי בחנויות הרוסיות קרוב לביתך! יש חנויות רבות בכל עיר בישראל, רק צריך לחרוש

bshuval

New member
ה"תרגום" של דיוויד בריל

אם אנחנו מדברים על אותו תרגום (ואני לא בטוח שכן), זוהי חוברת קטנה שבה מספר קטן של דגמים של דיוויד בריל (והיא למעשה חלק מסדרה של חוברות של אמני אוריגמי גדולים). אני לא ממליץ לבעלי הספר Brilliant Origami לרכוש אותה, שכן הספר מכיל את כל הקיפולים שם ועוד הרבה קיפולים מעניינים אחרים. את החוברת של אלפרדו ג'ונטה כן רכשתי והיא מאד נחמדה, אם כי יש בה טעויות בהסברים. הספרים של אפונקין מעולים (לי יש שלושה - האנציקלופדיה, שגורמת לי לרצות ללמוד רוסית!; הספר על פרחים וואזות; והספר על קוסודאמות). רכשתי גם ספר של השומאקובים שמסביר על אוריגמי משרדי בתחילת הספר ושאר הספר הוא על כל מיני דברים גאומטריים אחרים כמו בניית פיאונים מצורות נייר שאינן קמורות, ובשימוש בדבק (ולכן לא ממש אוריגמי). היתרון הכי גדול הוא שהספרים זולים מאד.

gilg1

New member
תגובה

אני מסכים שמה שיש בחוברת של בריל יש גם בספר, אך זו תוספת נאה לאוסף. גם לא הייתי ממליץ עליו למקפלים חדשים. אדווין קורי נחשב בעיני נסבל כספר ראשון אך לא לילדים ובליווי מקפל קצת מנוסה. אם תלמד את האותיות הקיריליות יהיה לך נחמד יותר לעיין בספרים ברוסית. אני משוכנע שתמצא דובר רוסית שישמח לעזור לך (תמורת ציפור מנפנפת?). חדו"א 2מ'? מה שלום בן ציון-קון?

אצלי מכינים ניירות לבד

אני חותכת לגודל המתאים וצובעת באיזו דוגמא שמתחשק. התוצאה יוצאת מאוד מולחת

למעלה