צבעי ידיים בגן

פישון

New member
צבעי ידיים בגן

הבת שלנו (בת שנתיים בדיוק) לא מוכנה לצייר בצבעי ידיים בגן. היא אוכלת יפה מאד עם הידיים ויודעת להתלכלך, אבל חול היא לא אוהבת. הגננת שאלה אותה למה היא לא רוצה לצייר, אפילו עם מכחול, תמוז ענתה לה "מלוכלך". נכון שאני ובעלי חולי נקיון, אבל לפי דעתי שורש המעשה הוא אחר: יש לנו שלושה חתולים, ואחד מהם אהוב במיוחד על תמוז. הוא "סמרטוט" למדי, ולא מתרגש במיוחד ממכות חולפות. כשהיא ממש מגזימה, הוא מילל ואפילו שרט אותה פעם אחת על היד. מאז היא נורא לחוצה מכל סימן, וקוראת לו "פצע", גם אם זה עט על היד שלי. כמובן שגם צבעים מטרידים אותה. קניתי צבעי אצבעות וניסיתי לצייר אתה ביחד, כדי להעביר לה שהפעילות הזו מקובלת עלי, שהצבעים הם לא פצע, שהכל "בסדר". היא נורא נהנתה לראות אותי מציירת ואז אמרה לי "לא רוצה, לא נעים". וזו ילדה שיודעת כאמור למרוח על עצמה אוכל בהנאה גדולה, וגם לעשות "ציורים" של מים ואוכל על הצלחת שלה. לפי דעתי, אם היא לא רוצה אז לא צריך. שתצייר בטושים (היא אוהבת) או בכל צבע אחר. הגננת משום מה נורא לחוצה, וכמובן שאמרו לי שזה יעלה לשיחה "אצל מנהלת הגן". מה דעתכם?

חני ב

New member
סליחה אבל

מה זה השטויות האלה? מה זאת אומרת "יעלה לשיחה אצל מנהלת הגן"? ודאי שאם היא לא רוצה אז לא צריך!!!!!!!!!!! בתי עד גיל 3 בערך לא אהבה להתלכלך, לא לגעת בצבעי ידיים, קצף וכל הדומה. הגננת אמרה לי שאולי כדאי שאקח אותה למרפאה בעיסוק. מאד הערכתי את הגננת, אבל אז מה אם היא אמרה? מה קרה? אז הילדה לא אוהבת להתלכלך (כמו אמא שלה). והיום, היא בת 3.8 ועושה הכל!!! ונוגעת בצבעים, קצף וכדומה. ועדיין שונאת כאשר נכנס לה חול לנעליים. אז מההההההההההההההההה???????????? תעשי ותתנהגי כמו שלך מתאים כאמא שלה.

meravido

New member
גם בני הבכור

לא אהב להתעסק עם דברים מלכלכים, אני חושבת שזה היה חימר. יכול להיות שהתחושה של צבעי ידיים לא נעימה לה (זה די מזכיר נזלת סה"כ) ובגלל זה היא נמנעת. ואצל בני הבעיה לא היתה נעוצה בזה שהוא לא אוהב להתלכלך או שבגלל שאנחנו מחנכים אותו ככה. לפעמים הילדים נמנעים מלעשות דברים בלי כל קשר אלינו. אני זוכרת ששאלתי אותו אז והוא פשוט לא רצה. אני לא יודעת אם יש קשר בין הדברים אבל בני זקוק למרפאה בעיסוק בשל בעיה גרפומוטורית. בכל מקרה היא קטנה מדי בשביל לדעת אם בזה נעוצה הבעיה. אל תכריחי אותה. תני לה, היא תעשה את זה בקצב שלה.

נעה גל

New member
בוודאי שיש קשר! בדיוק בגלל זה הגננת

לוחצת. המנעות של ילדים מפעילויות כמו התעסקות עם חימר, מגע עם חול, צבעי ידיים, דבק וכל שאר הנוזליים למחצה עלולה להעיד על בעיות כמו רגישות יתר, לקויי למידה כלשהם וכו´. במקרה זה, גם אם הגננת טועה היא בסה"כ מביאה לידיעת ההורים את העובדה שעלולה להיות כאן בעיה (שאגב, עדיף לזהות ולטפל בה בגיל צעיר ככל האפשר). אני מודה שהאיום ש"זה יעלה להנהלה" נשמע לי קצת מצחיק, ומה יקרה? יתנו לה ציון לא טוב? זה ירשם "בתיק האישי" שלה. מה שאני מציעה הוא, לא להכריח את הילדה להתעסק עם החומרים האלה, אבל כן לגשת למרפאה בעיסוק (אפשר לקבל הפניה דרך רופאת ילדים) כדי שתבדוק אם במקרה אין בעיה כמו רגישות יתר שדורשת טיפול ברפוי בעיסוק. אם יוחלט שמדובר ברגישות יתר אחד התפקידים של המרפאה בעיסוק הוא לחשוף את הילדה בעדינות ובהדרגתיות למגע עם חומרים שונים.

דליה.ד

New member
אני מסכימה עם כל דברייך נעה

אני רק לא רואה טעם בכך שהגננת מלחיצה את ההורים. גם שני בני מאוד לא אהבו צבעי ידיים וחימר (נכון יש להם הפרעת קשב וריכוז) אבל אף פעם לא הופעל לחץ, נתנו להם הזדמנויות להגיע, אבל בהחלט כיבדו את רצון הילד. בני הצעיר יותר מעדיף לעסוק בקצף גילוח שיש לו אפקט מאוד נעים וריח מבושם שמאוד נעים לו, ואז אנחנו משיגים את המגע, מוטוריקה עדינה, מניפולציות של פרקי ידיים ואצבעות ונגיעה בתחום הרגשי.

נעה גל

New member
מהנסיון שלי עם הגנים - הגננות

לא לוקחות צ´אנסים. בגן חובה ממוצע אפשר בקלות 15 ילדים בשלבים שונים של ריפוי בעיסוק. אין ספק שההיסטריה מיותרת ואני מניחה שהיא מגיעה מהחשש שילד לא יאותר במהלך שנות הגן ויסבול מכך בבית הספר.

meravido

New member
מהנסיון שלי מאידך

הגננת שהיתה לו בגיל 3 אמרה לי שנראה לה שהוא צריך ריפוי בעיסוק אבל בשל העובדה שהוא צעיר זה יכול להיות ענין של בשלות (הילד לא היה מוכן לצייר או לעשות כל יצירה אלא אם כן זו היתה עבודת "חובה"). בגן טרום חובה הגננת לא שוחחה עימי בכלל על הנושא ואני לתומי חשבתי שהכל תקין וזה רק ענין של זמן ובשלות. כשהתחילה שנה"ל הנוכחית, אחרי חודש מתחילת הלימודים הגננת (שהיתה אותה גננת של גיל 3 כי היא גננת מחליפה) אמרה לי שיש צורך לקחת אותו לאבחון אצל מרפאה בעיסוק בגלל העובדה שהילד לא אוחז טוב עפרון/טוש ולא ניגש מרצונו לשולחן ציור/עבודות. באמת ניגשתי לאבחון והמרפאה בעיסוק מיד אמרה שיש צורך בטיפול כי האחיזה שלו לא נכונה. לאחר 2 טיפולים בלבד (!) הילד התקדם באופן מטאורי (וזה ציטוט) - כאילו היה זקוק לדחיפה הזו. פתאום הוא ניגש מרצונו לשולחן ציור, נהנה לצבוע - השינוי לטובה היה דרסטי והפתיע את כולנו. נכון שהוא עדיין זקוק למפגשים האלה של פעם בשבוע ואין ספק שאני אצטרך להמשיך אותם גם בתחילת שנה"ל הבאה בכיתה א´, כי עדיין יש לו בעיה באלכסונים. אבל לפחות הטיפול הזה גרם לכך שהוא יוכל לעלות לכיתה א´ וכעת אני מצרה על כך שלא התחלתי את הטיפול שנה קודם לכן. אולי אם הגננת של טרום חובה היתה מסבה את תשומת ליבי ולא אומרת ש:זה רק ענין של בשלות, היום הוא כבר היה מסיים את הטיפול. אז לפעמים מאוד חשובה תשומת הלב של הגננת לפרטים האלה. לא לגרום להיסטריה מיותרת אצל ההורים אבל בהחלט להמליץ להם על דרכי טיפול / אבחון.

פישון

New member
החלטתי לחכות קצת, לפחות לתחילת השנה

ולשמוע דעה של גננת שאני מכבדת יותר. מעבר לזה, אולי זו סתם תקופה. בכל מקרה, תודה על הדעות, אם אראה שהיא לא נפתחת לדברים האלה, אולי באמת נלך לייעוץ.

תמי א

New member
דעתי האישית, וגם מנסיון מקצועי:

מוקדם מוקדם מוקדם מדי להיות מוטרדים. אני מרפאה בעיסוק ועובדת עם ילדים, בדיוק בתחום הזה. התערבות בגיל הזה נעשית בד"כ רק במצבים של נכויות כלשהן או ליקויים מוטוריים או תחושתיים חמורים במיוחד (ילד שלא מסוגל להיות לבוש כלל כי כל מגע של כל טקסטורה של כל בד ממש צורב לו, לדוגמא). לפי התאור שלך אתם מאוד רחוקים מבעיה כזאת. לא מתאים לה צבעי אצבעות? לגיטימי לחלוטין. דווקא ההסבר שאת נותת לכך נשמע סביר, ובטח את יותר מכולם יכולה להרגיש עד מה באמת יש בעיה. סיכוי טוב שזה יחלוף, וגם אם לנצח הילדה שלך לא תתלהב מצבעי אצבעות - אין שום בעיה עם זה! לא רע שהגננת האירה את עינייך וסיפרה לך על האופציה של אבחון בריפוי בעיסוק אבל!!! מפה ועד להפוך את זה לבעיה שזקוקה לטיפול מיידי... דעתי, כאמא, כאדם, כאשת מקצוע בתחום: כשאתם תרגישו שישנה בעיה אמיתית, כשיהיה - אם יהיה - קושי מסוג זה שיפריע לה לתפקוד חיי היום יום בדרך כל שהיא (ועם כל ההערכה הרבה שיש לי, ומי כמוני יש לה, לחשיבות של עבודה עם מגוון חומרים ליצירה וכו´, עדיין צבעי אצבעות לא נכללים, לא אצלי, בקטגוריה של "תפקוד חיי יום יום...!) - או שהיא עצמה מאוד מוטרדת מזה שכל הילדים צובעים והיא לא מסוגלת - אז זו סיבה לדעתי לפנות ליעוץ של מרפאה בעיסוק. עד אז - תהנו מה"ג´יפה" של האוכל
בהצלחה.

למעלה