צבעים

צבעים

מחפשת רעיונות, שירים בנושא צבעים. בגן של בתי גילאי שנתיים-שלוש עוסקים בנושא הצבע. מה אפשר להוסיף להן ולהעשירן מניסיונכן המרובה. אשמח להתחדש ולחדש.

miritoz

New member
הצבע בספרות הילדים

מצ"ב קובץ עם רשימה של סיפורים ושירים בנושא הצבע

אלהלה

New member
יש קלטת צליל צורה וצבע

ובה יש שירים נחמדים בנושא הצבעים, ועוד בפרפר נחמד - באמצע היום הצבע ה... פגש ברחוב בצבע ה...

אלהלה

New member
טנטנים בארץ הצבעים

שירים בנושא צבעים. אם תרצי יש לי את המילים של כולם.

אירית י

New member
אני צובעת / מיריק שניר

שיר שנפלא גם לפעילות: אני צובעת ענן בלבן בכחול שמים ומים בצהב צובעת אור את הלילה בשחור בירוק צמחים באדם פרחים ובכל הצבעים אני משתמשת בשביל לצייר על הדף את הקשת סיפור: ילדה וצבעים לא זוכרת של מי. הרעיון בסיפור הוא שהילדה נמצאת קודם בבית שבו הכל לבן ובכל פעם דופק בדלת או בחלון איש בצבע אחר וצובע אצלה בבית דברים אחרים . לאט לאט הבית נעשה צבעוני. יש לי את הספר בבית, אם תרצי אבדוק מי כתב אותו. וסיפור נוסף שבטח הגננת חשבה עליו, אבל אני בכ"ז מציינת: "חמישה בלונים"

וכששרים את השיר אפשר גם לתת להם

לערבב את הצבעים [צבעי ידיים] על השולחן: "התגלגלו לו לו לו לו... התערבבו בו בו בו בו..."

חניני

New member
ואפשר גם את הפעילות הזו

עם ג'ל צבעוני או פודינג אינסטנס בצבעים שונים , מאפשר גם טעימה לקטנים. או פודינג שמכינים לבד ומוסיפים לו צבעי מאכל טבעיים שונים. ילדים מאד נהנים מפעילות כזו שיהיה בהצלחה!

אלהלה

New member
צבעים בגן

למשל מחליטים על יום ירוק - מבקשים מכל הילדים לבוא לבושים בבגד ירוק, מכינים עבודות יצירה בגוונים של ירוקים, הדבקות בחומרים בצבע ירוק, אוכלים סלט חסה וכרוב
מכינים ארטיקים ירוקים, עוגה עם קרם ירוק... הילדים אוהבים את זה והתוצאות יפות. בסיום הנושא אפשר לעשות תערוכה של היצירות - קיר ירוק, קיר אדום, קיר כחול... ומסיבה צבעונית בסיום

שריג

New member
צ צ צ צבע שלי

יש שיר נחמד שמתאים לפעילות בקלטת דו רה מי פה סוף של א.סביר, שנקרא"צ- צ- צ- צ-צבע שלי"

למעלה