צבעים

mom&shaked

New member
צבעים

שקד בן שנתיים וחצי ויודע את כל צבעי הבסיס וכמעט את כל התרכובות של הצבעים, אבל.... משום מה לבן הוא לא מזהה כלבן ואומר שזה שחור. נשמע לי קצת מוזר כי שחור הוא כן מזהה כשחור... יכול להיות שיש לו בעיה ??

zimes

New member
אולי שניהם "אפור" בעיניו?

בלי להבין בילדים, אבל עם להבין בצבעים - מה שמשותף לשחור וללבן הוא שאין בהם "גוון", ואולי בגללל זה הם מבחינתו זהים.

דליה.ד

New member
תנסי ללמדו דרך התנסות בצבעים

ללבוש בגדים לבנים ולהראות לו שזה לבן, לשתות חלב ולומר לו "לבן", לצבוע בפנדה לבנה על דף כהה ולחזור ולשנן "לבן". אולי הילד הקטן מתקשה בקליטת מושג הצבע וזקוק לתרגול נוסף. אני כמורה לחינוך מיוחד כאשר אני מקנה צבע מסויים בכיתתי, אני מספקת המון פעילויות סביב בצבע: למשל כשעבדנו על אדום, הילדיםהגיעו לכיתה בבגדים אדומים, צבענו בצבעי ידיים אדומים, ציורים אדומים, עשינו סלט עגבניות, התמרחנו בקטשופ, הכנו משקפי קסם עם צלופן אדום - כך כל העולם הופך אדום. נכון, עם לבן זה קצת יותר מסובך, אבל אני סומכת עליך שתוכלי להיות יצירתית מספיק כדי לקשר עבורו את המושג "לבן" עם הצבע הלבן במציאות.

vered4

New member
לדעתי, הלא מומחית, אין בעיה

לגבי שחור ולבן, תנסי לתת לו לצייר עם גיר לבן על לוח שחור. בכלל, לוח וגירים זה משחק מאוד נחמד, הילדים שלי תמיד אהבו לשחק בזה, עוד הרבה לפני עידן המורה בבית ספר. כמובן שצריך לשים לב שהוא לא יאכל את הגירים, אז בגיל שיכולה להיות נטייה כזו, צריך להשגיח.

אמא1

New member
מזכיר לי

שטל כשהיתה בת 5 ידעה לזהות ספרות עד 10 ורק 2 לא היתה מזהה. אפילו שהייתי מראה לה את הסיפרה 2, אומרת לה הנה 2 ומיד שואלת "איזו סיפרה זו?" היא היתה עונה "לא יודעת!" אז דאגתי שיש לה בעיה. היום היא מסיימת כתה י´ וחוץ מתעודה עם ציונים נהדרים קבלה גם תעודה מביה"ס על "הצטיינות יתרה". מה שאני רוצה לומר לך, אמא של שקדי, שלפעמים סתם משהו לא נתפס. זה עובר. אני לא חושבת שישנה בעיה. רק אל תילחצי. לילדים יש הרי חיישנים... ביי, נשיקות אירית

למעלה