צבעים למטבח

ronipe1

New member
צבעים למטבח

שלום רב,
אנחנו בונים בית ונמצאים בשלב הצבעים הקשה...
הבית שלנו בסגנון כפרי, תקרה משופעת עם קורות עץ בצבע אגוז.
איזה צבע כדאי לארונות מטבח? הרצפה שלנו בצבע אדמה, בשם טבקו.
היינו מעדיפים לא שמנת אלא להכניס צבע.
יש לנו מטבח גדול עם אי באמצע.
בנוסף זקוקים לצבע קירות בבית.
תודה רבה

מרי פופ

New member
המגבלה שלכם היא הרצפה הכהה והחמה

אם היא בחום אדמה שזה מה שאני מבינה, יתאימו לה צבעים מאוד ספציפיים: אפורים לגווניהם, שחור, ירוק כהה מאוד מסוים, צהובים, אדומים שונים (וכתומי אדמה) ודווקא השמנת שאתם לא רוצים יכולה להתאים והיא לא חייבת להיות בכל השטח אלא בשילוב עם צבעים נוספים.
מצרפת לכם דוגמא לשילוב שיכול להתאים לכם, את האפור הייתי מכה קצת בעיקר אם המטבח גדול והבית מואר.
אם תצרפי תכנית ואולי תמונה של הריצוף אפשר יהיה לתת לך גוונים יותר ספציפיים. לקירות הייתי הולכת על צבע כללי בגווני שמנת או אפור בהיר ביותר, למעט קירות ספציפיים שניתן לגוון בצבעים אחרים אבל בהתאם לצבעים נוספים בחלל (משטח, סלון וכו'...).

murfy

New member
מרי, אלו אריחים מבריקים על הקיר?

או שאני טועה? תודה.

ronipe1

New member
תודה רבה

תודה על העזרה והכיוון. המטבח ששלחת ממש יפה. הבעיה היא לבחור מתוך המניפות שנותנים. יש כל כך הרבה גוונים. ישלך אולי את המספר של הצבע? של האפור או של השמנת? או של הירוק שנשמע ממש מעניין
תודה

מרי פופ

New member
המלצה לירוק מעולה

הוא יכול ללכת מצוין עם חומים מכל סוג וגם עם כאלו שנוטים לאדמדמות: 0408 של נירלט.
לא כל גוון ירוק מתאים לכך, אבל לירוקים הנכונים יש יכולת השתלבות מצויינת עם אדמדמים.
כל זה לא חל אם החומים שלך נוטים לאפורים ולכן כל המלצות הצבע הן בהסתייגות גדולה מאוד מבלי לראות את הריצוף בדיוק.
לגבי אפור רצוי לדעת איזה גוון הרצפה בדיוק כדי לכוון, אני נוטה כאמור לאפור כהה.
הירוק שבתמונה הוא ירוק בהיר יותר, אבל עדיין משתלב נפלא גם עם החום של העץ האגוזי וגם עם הבורדו של התנור.

מטבח קסום!

מרי פופ

New member
אני חוששת שתכלת כזה לא ישתלב עם חומים אדמדמים

יהוא כן הולך מצוין עם עץ וגוונים חומים עם אפרפרות.
לעומת זאת הירקרק הזה, שסיימתי איתו עכשיו מטבח כפרי יכול להתאים במקרה הנדון פה.

צבעים

חתיכת אתגר הבית שלכם. לדעתי אתם צריכים ייעוץ נקודתי רק על צבעים. ובזה אני ממש לא הייתי חוסכת...
ארונות מטבח ירוקים שמתי כאן פעם תמונה של מטבח, אני אנסה למצוא אותה יותר מאוחר...
תראי, עם סנדביץ כזה כהה של ריצפה ותקרה צריך להכניס צבעים בהקפדה רק כדי שבסוף לא יהיה לך בית שכל פריט בו עומד בפני עצמו, אלא משהו הרמוני יותר.

מה שלא הייתי מכניסה בחיים לבית הזה זה כתום. על כל גווניו!
זאת העצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך כרגע...

אני ציירת יודעת ומכירה צבעים, אם תירצי עזרה
את מוזמנת לפנות אלי בפרטי...

בהצלחה!

ronipe1

New member
שאלה..

תודה על העזרה.
אהבתי את ההצעה שלך לגבי ארונות מטבח ירוקים. אשמח לראות תמונה אם יש לך.
על איזה ירוק מדובר? יש כל כך הרבה ירוק במניפה שאני לא מצליחה להחליט.
מה לגבי תכלת אפור? יכול להתאים משהו כזה לחומים שברצפה ובתקרה?
תודה רבה,
רוני

תשובה ותמונה

תכלת אפור יראה חיוור ולא קשור.
מטבח ירוק לאמיצות בלבד, אגב אני הייתי בוחרת בלבן. לבן ואגוז שילוב מנצח...
אבל אם כבר צבע, ירוק ליים כזה יהיה מקסים. ותחשבי איפה את יכולה לשלב דלתות שקופות כאלה כמו במקרר שתייה שכאן
אולי אפילו בקלאפות, כי כאן צריך להיות לך משחק מדויק של כבד וקל, כאשר השקוף מייצג את הקל.
http://www.pinterest.com/pin/464574517781458557/

למה רצית תכלת אפור?
המטבח הולך להיות כפרי?

ronipe1

New member
בנוסף לצבעים- שאלה על תאורה במטבח

כפי שכתבתי התקרה במטבח שלנו משופעת עם קורות עץ. במטבח יש אי ופינת אוכל. איזה תאורה כדאי. האם שלישיית מנורות נתלית מהתקרה מעל האי ומעל הפינת אוכל תתאים? האם צריך אותה תאורה לאי ולפינת אוכל כי הם די קרובים או לא? מה מומלץ?
תודה

למעלה