צביעת שולחן סלון

קלרה17

New member
צביעת שולחן סלון

שלום לעוזרים,
יש לי שולחן סלון מעץ בוק. למעשה אני לא בטוחה אם מדובר בעץ מלא או ציפוי פורניר - אבל הצבע הוא בוק טבעי. השולחן בגודל 1X1 מטר. השולחן בסגנון כפרי (ז"א שיש לו רגליים מעוד עבות וגם הקנט של הפלטה העליונה עבה מאד).

אני מעוניינת להבהיר אותו ללבן או שמנת אך לשמור על מראה העץ, וגם שימשיך לשמש כשולחן סלון, ז"א שאפשר יהיה להניח עליו דברים בכיף, ושלא כל דבר ישאיר סימן (מבלי להתפרע עליו כמובן).

אני מבינה שתחילה צריך ללטש אותו.

ועכשיו השאלות:

באיזה צבע כדאי לצבוע לאחר הליטוש -ה אם צריך צבע מקשר.

כמה צבע אני אצטרך לכל השולחן וכמה רק לפלטה העליונה?

האם אחרי הצבע צרך למרוח לכה - אני לא מעוניינת שהוא יבריק, אך מצד שני מאד רוצה לשמר את הצבע החדש, כמו שכתבתי הוא לא אמור לשמש במוזאון אלא בסלון.

ושאלה אחרונה - שהיא עניין של טעם, ובכ"ז מה דעתכם - האם כדאי לצבוע רק את הפלטה העליונה ולהשאיר את הרגליים טבעי או שכדאי לצבוע את הכל?

תודה

צביעת השולחן

הי קלרה, אז ככה: קודם כל את צריכה לשייף את השולחן בצורה מאסיבית, מאוד מומלץ להשיג משייפת חשמלית וללטש איתה, זה יהיה הכי נכון ויעיל.
כעת את יכולה לקחת צבע לעץ שניקרא "אוניאור מים" של נירלט בכמות של 750 מ"ל ,אותו ניתן לגוון בכל גווני המניפה שלנו, אז כמובן בכל גווני הלבן והשמנת שיש במניפה. את הצבע יש לדלל בכ-40% מים וליישם בעזרת מברשת מתאימה (שימליץ לך בעל החנות). אני מציעה שתתחילי בכמות קטנה, אל תדללי את כל הכמות בבת אחת, ותעשי נסיון בפינת השולחן, על מנת לראות אם הגוון מתאים. כמובן שאפשר לעשות לאחר מכן שכבה נוספת, ולאחר ייבוש מלא לכה על בסיס מים בגימור מט או מט-משי.
הכמות תספיק לך לפלטה וגם לרגליים אם תחליטי לעשות הכל.
באופן אישי אני מאוד אוהבת שמשאירים את הרגליים בגוון העץ הטבעי שלהם, ורק את משטח השולחן מבהירים. יש בזה משהו מאוד שיקי..
בהצלחה,קרן

קלרה17

New member
תודה ועוד שאלה קטנה

אמנם לא ממש שייכת לצבע - אבל מה דעתך? אולי בכלל כדאי לצבוע את הרגלייים ואת הפלטה להשאיר טבעי

או שהפוך כמו שרציתי בהתחלה?

תודה

תשובה קטנה..

בהחלט גם אופציה..זה יוצר מראה מאוד מיוחד. אבל אם את רוצה ,הכי נכון שתעלי תמונה של השולחן ואז יהיה לי הרבה יותר פשוט להביע את דעתי :)

למעלה