צביעת פלדלת

lionardo11

New member
צביעת פלדלת

החלטתי לצבוע את הפלדלת ,לאחר ניסיון כושל להדביק טפט . הדלת היתה מקולפת ,כנראה בגלל שרוב הזמן היא בשמש. הטפט גם התקלף . בינתיים קילםתי את הטפט ושייפתי עם דיסק שעליו חיברתי אביזר עם נייר שיוף גם. בתמונה זו התוצאה לאחר שיוף ראשוני ואני אמשיך לשייף את הדבק מגע לאחר פירוק המנעול ,העינית שנשברה לי מהדיסק......והידית. איך ממישכים מכאן ? האם צריך חומר מקשר או ישר לצבוע ? איזה חומר מקשר צריך ו\או צבע כדאי למרוח ? האם רולר ללא פירוק הדלת יהיה בסדר מבחינת אחידות המראה ונזילות ? לגבי צבע, יש הצעות לגבי גוון או סגנון שכדאי ללכת עליו ? את המשקוף אני לא צובע ,כי הוא בסדר גמור ?

miromiro

New member
אאל"ט לא מזמן מישהו כאן ביצע עבודה כזאת

עשה חיפוש בפורום אולי תמצא את השרשור.

אור נוי

New member
צביעת דלת פלדה

השתמשתי בפריימר "1,2,3 " זה שמו ,מרחתי על הדלת החשופה עם רולר קטן.כשהתייבש מרחתי עם רולר קטן צבע של נירלט מגורען DTM קופסא קטנה .רק צד חיצון של הדלת עבר שינוי ,הפנימי נשאר עם הטפט המקורי. הדלת נצבעה פעמיים.עשיתי כך גם לידית ולמשקוף.

lionardo11

New member
איזה צבע צבעת ? הנה התוצאה אצלי

צבעתי בצבע ברונזה של המרייט עם רולר קטן. זה צבע של 2 ב-1 הכולל בתוכו את צבע היסוד ואפשר לצבוע ישירות על מתכת מגולוונת. בהתחלה חשבתי על חום כלשהו ואני קצת מתחרט שהלכתי על הברונזה. קשה להבין מהדוגמה של הצבעים איך זה יוצא באמת....

אור נוי

New member
צבעתי בגוון גרפיט

שזה אפור כהה. מיד אעלה תמונה.אחרי שהשתמשתי בעבר גם בהמרייט על מתכת מגולוונת ,הגעתי למסקנה שעדיף פריימר לפני.כמו ההמרייט ,גם ה-DTM לא דורש פריימר לפי הצהרת היצרן.הדלת החדשה שלך נראית נפלא.תהנה.

lionardo11

New member
זה נראה טוב שצובעים את גם את המשקוף באותו צבע

אחלה דלת יצאה לך. למה ההמרייט לא היה טוב ? אני חושש שהשמש לא תגרום לי לקילופים של הצבע. דרך אגב, אפשר לצבוע בעתיד ישירות על הצבע הקיים או שצריך לשייף שוב פעם ?

gb228

Active member
המרייט מחזיק מצוין בשמש

פרט לכך שהוא דוהה עם הזמן הוא לא מתקלף - יש לי חלונות פרופיל בלגי שנצבעו לפני 17 שנים - חזית דרומית שמקבלת את מלוא השמש ברוב שעות היום ובכל ימות השנה - לא התקלפו ורק לפני כשנתיים עשיתי שכבה חדשה בגלל שדהו. אין בעיה לצבוע שכבה שניה ישר ללא שיוף, רק לנקות מאבק (יש מגבלה שאם לא צובעים שכבה שניה תוך מספר שעות צריך להמתין מספר שבועות אבל זה לא רלוונטי לשאלתך - יעברו שנים טובות עד שתצטרך לצבוע שוב)

gb228

Active member
למיטב ידיעתי המרייט דורש פריימר על גלוון

זה מצוין בהוראות ויש להם פריימר מיוחד למתכת מגולוונת.

lionardo11

New member
השתמשתי בצבע בשם המרייט -ישר על גילוון

הנה המוצר בלינק הזה. טוב לדעת שהשמש לא הורסת את הצבע הזה.....החלפתי פעמיים טפט והשמש אכלה אותו.

gb228

Active member
לא מכיר את זה - אני מכיר את הרגיל

שדורש יסוד. כנראה שזה מוצר יותר חדש שמותאם לצביעה ישירות על גלוון.

אור נוי

New member
ברחה לי ההודעה הצביעה של שער הבית בהמרייט

היתה ללא פריימר.פעם שניה צבעתי עם ה-DTM ללא פריימר וזה שוב מתקלף והמתכת נגלת לעין.בצביעה הבאה אעשה עם פריימר ורק אז עם הDTM.

בקיצור לא הבני

גם לי יש שער מתכת מגולו ( כנראה) שהבע בגוון אפור מתקלף מה אני צריכה לרכוש על מנת לצבוע מחדש ? פריימר , יעקובי ? לא מבינה ובקשת הנחיות.

gb228

Active member
אם את לא רוצה להסתכן - פריימר

נראה שיש יותר מדי כאלו שהצבע התקלף להם (אם כי אני לא נתקלתי בזה). כנראה שזה מאוד תלוי בסוג הגלוון (יש גלוון אלקטרוליטי ויש גלוון חם), טיב פני שטח (חלק או מחוספס) וכו'. הייתי בודק מה הוראות הצבע הספציפי שאת רוצה ליישם לגבי איזה פריימר להשתמש. כפי שציינתי בנושא המרייט (הרגיל, לא זה שמוגדר ליישום על גלוון) - יש לו פריימר יעודי לגלוון וזה מופיע בהוראות. סוג צבע אחד שאף פעם לא היתה לי בעיה איתו בצביעה ישירה על גלוון זה אוניקריל של נירלט, אלא שזה צבע מקצועי (לא ניתן לקנות מהמדף בטמבוריות), הוא דו רכיבי ועדיף ליישום בהתזה

רשר

Well-known member
מנהל
רוב הכשלונות של צביעה נובעים מחוסר הכנה

ובעיקר חוסר נקיון לפני הצבע והכי חשוב לפני היסוד, נקיון לפני צבע: שיוף קל להחלקת בליטות וחירוץ עדין, נקוי אבק נקוי עם מדלל המתאים לצבע היסוד שלא ישאר שומן, אבק ו"מדלל לא מתאים" חלק מהמדללים משאירים אחריהם שכבה דקה המונעת הדבקות טובה של צבע המדולל בסוג מדלל אחר

גם אני! גם אני!

צבעתי בהמרייט ברונזה רקוע , רולר רחב , כי הצר לא נתן את האפקט הרקוע, הוספנו קישוטים, וזו התוצאה. עדיין לא צבעתי את המשקוף - בסה"כ עברו רק שנתיים..., אצבע כנראה בחום. ההתלבטות אם ללכת על הרקוע או הרגיל תודה מראש על עצתכם

lionardo11

New member
מה זה רקוע ?? ראיתי על הצבעים שיש רגיל

ויש רקוע, אבל מה ההגדרה של רקוע .....??? איך עשית את הקישוטים ? זה מוסיף לדלת ומשדרג אותה למשהו אחר......יצא לך סוף !! דרך אגב, הצבע מחזיק עד היום ???

רקוע זה סוג של טקסטורה בצבע

הצבע לא נראה חלק, אלא עם גבשושיות מאד קטנות. קיבלתי על הצבע המלצה מחנות הצבעים בה קניתי .עניין של טעם. הבעייה שצריך שכבה די עבה כדי שהאפקט יעבוד, ומצד שני צריך להשגיח שלא יהיו נזילות , ואם מתחיל לנזול לעבור ממש מיד עם המברשת. אני השתמשתי ברולר רחב שעיר, וזה הכי עבד לי אחרי שניסיתי כמה אופציות אחרות. אפשר לראות בתמונה דפקט ליד העינית, החזרנו את העינית למקום לפני ששכבת הצבע המאד עבה התייבשה, אז נוצרו סימנים כמו קמטים... את ה"אריחי" מתכת שהדבקנו קנינו בחנות פרזול ברחוב הרצל בתל אביב, זה יחסית מאד זול - 15-20 ש"ח כל אחת. מומלץ בהחלט זה השדרוג האמיתי. הדלת כבר צבועה כמעט שנתיים, מפנה מזרחי כמה שעות שמש ביום וטפו טפו טפו..מחזיקה מעמד, וטוב שכך כי אין תקציב לדלת חדשה. קילופים/ שריטות יש במקום של המפתח ושל הסוגר העליון בדופן הדלת. לא נראה חיצונית. זהו, עכשיו צריך לצבוע משקופים...וכאן ההתלבטות שלי

lionardo11

New member
איך מדביקים את הקישוטים ? דבק מגע ?

אני אחפש גם משהו בסגנון הזה.

למעלה