צביעת פינת אוכל

yakidolf

New member
צביעת פינת אוכל

שלום לכולם
אנחנו עוברים דירה וקיבלנו את הדירה מרוהטת, אנו מעוניינים לצבוע מחדש את השולחן וביכסאות (ולרפד את המושבים).
אני מוסיף פה תמונות של פינות אוכל דומות בצבע ובסוג העץ למה שנמצא אצלנו (אוכל להוסיף תמונה מדויקת מחר)
מהקצת מידע שיש לי ושקראתי הבנתי שצריך לשייף את כל העץ לפני הצביעה..אם מישהו יכול לפרט כיצד לשייף, באיזה צבעים להשתמש, האם צריך ציפוי לקה כלשהו או איזה צבע ביניים, איזה מברשת או רולר להשתמש?...אגב אנחנו רוצים להפוך את הפינה לצבע לבן...אם זה אפשרי בכלל
תודה רבה מראש
יום נפלא
יקי

צביעת פינת האוכל

הי, דבר ראשון כדאי לשייף את השכבה העליונה של השולחן על ידי נייר שיוף או עם מלטשת חשמלית במידה ויש.. כעת יש למרוח יסוד מקשר שנקרא כל יסוד אפוקסי של נירלט או יסוד 123 של נירלט. לאחר מכן ניתן לצבוע את השולחן בצבע שנקרא אוניאור על בסיס מים הניתן לגיוון בכל גווני המניפה. הצביעה עצמה יכולה להיעשות על ידי רולר קטן או מברשת.
שים לב, עם הרולר הגימור הוא אחיד יותר אך מותיר מעין גרגור עדין על המשטח. עם מברשת הגימור הוא חלק אך עלולים להיות פסי חיבור (כמובן שאת הכסאות יותר נוח ומתאים לצבוע במברשת). לכן בכל מיקרה אני ממליצה לצבוע בלכה את השולחן והכסאות לאחר ייבוש. לכה שקופה בגימור מבריק או מט על פי העדפתכם.
בהצלחה!

למעלה