צביעת עץ אורן.

צביעת עץ אורן.

אנו צובעים קורות עץ בצבעי לזר. אחרי שכבה ראשונה שפשפנו בנייר לטש 0 וצבענו בשנית. סיבי העץ שוב בולטים. אנו נלטש שוב וצריכים לצבוע פעם שלישית. מהי הדרך הנכונה למניעת שבבי העץ לבלוט שוב אחרי הצבע

meshoamam

New member
עד כמה שידוע לי (ואנא תקנו אותי...

אם אני טועה) צריך להרטיב מעט את העץ _לפני_ שבכלל צובעים אותו. עושים את זה עם מטלית לחה. זה מוציא חלק מהסיבים וגם מאפשר לגלות ולנקות כתמים שעשויים להפריע לצבע להיתפס (טביעות אצבעות, כתמי שומן, שאריות דבק) בכל אופן לא יודע אם - ועד כמה - זה רלוונטי למצב אצלכם...

פפו

New member
סנדינג סילר גם אוטם את העץ

וחוסך צבע. בליטוש מישטח מורחים את הסילר ומלטשים וכך חוזר חלילה עד שמגיעים לגימור משביע רצון. היות ולא פעלתם כך עתה אתם עושים זאת בדרך הקשה יותר. עץ אורן נחשב לרך ולכן הליטוש שלו ארוך יותר

YaFL

New member
מה זה סנדינג סילר?

אפשר הסבר קצת יותר מפורט? תודה!

פפו

New member
זה חומר איטום

כאשר אנחנו מלטשים עץ מורחים את הסילר עליו ואז הזיפים של העץ עולים. מלטשים שוב ושמים שוב מהחומר שניספג בעץ ומרים שוב זיפים אך פחות ושוב משייפים עג שמגיעים לגימור מושלם של העץ. הסילר נמכר גם בכמות של 1 ליטר וכדי להכינו לשימוש יש לערבב אותו עם כמות זהה של מדלל 21 . לא חובה להכין הכל אלא כמות נדרשת בלבד וחובה לשמור את החומר המוכן בכלי סגור כדי למוע כניסת מים ולחות. כאמור הסילר אוטם את העץ ואפשר להשאירו גם כגימור סופי או להוסיף שכבת לכה

../images/Emo183.gifשאלה לגבי הסילר

אפשר אחריו לצבוע עם צבעים שנספגים בעץ כמו צבעי ווש או לזור?

פפו

New member
לזור זו למעשה לכה ואפשר

ואפילו מומלץ ליצבוע עם הסילר קודם. לגבי ווש אני בספק כי הסילר אמור לאטום את העץ והווש חייב ספיגה בעץ. לא הייתי ממליץ אבל שווה לנסות על שארית עץ . מה שבטוח הסילר משמש כשיכבה ראשונה ללכה וחוסך הרבה צבע. אני לא פעם משתמש בסילר כגימור סופי מט משי והתוצאה ניפלאה.

פפו

New member
אגב אני אישית לא חסיד של הלזור

ותוצאותיו ואם אין הכרח אינני משתמש בו. העדפתי היא צביעה עם בייץ לקבלת הגוון והגלזורה הרצויים ולאחריה לכה שקופה מט או מבריק

../images/Emo45.gifתודה

התבלבלתי בין הלזור לווש. מכאן אני מבינה שהלזור הוא על לא על בסיס מים, נכון?

פפו

New member
הלזור והוורנית הם מוצרים זהים

של יצרנים שונים. הלזור והוורנית הם לכות שתכונתם העיקרים היא עמידות בפיגעי מזג אויר כמו שמש גשם וטמפרטורות. למרות זאת יש לחדש אותם מיידי פעם לפחות פעם בשנתיים. יש וורנית על בסיס מים (ייתכן שגם לזור). מנסיון של אחרים הלכות על בסיס מים עמידות פחות וגם התוצאה אינה זהה לאלו על בסיס אחר. השאלה הנשאלת כאשר אתה רוצה ליצבוע היא מה מטרת המוצר הניצבע. האם קושי הסופי של הלכה משמעותי? למשל מקום כמו מדף,כוננית,שולחן וכד' עליהם מניחים דברים רצוי להשתמש בלכה עם גימור קשה ככל האפשר. אני משתמש בלכה תוצרת רונסיל אנגליה המיובאת ע"י יעקובי ולדעתי המוצר מעולה (יקר). יש לו כושר כיסוי טוב וקשיות סופית מספקת. אם אתם רוצים תוצאות ממש מעולות מומלץ לכה דור (טמבור) שרמת הקושי הסופי שלה מזכירה זכוכית אבל,לכה זו דו רכיבית כלומר לכה+מקשה שיש לערבב במידות לפי ההוראות ואם נישארת שארית בסיום היא הולכת לפח וחבל. מסיבה זו של הנוחות אני מתפשר על הרונסיל .

פפו

New member
לא וגם אין טעם

המשיכי עם הצבע.ליטוש וצביעה עוד פעם או פעמיים וזה יסתדר

למעלה