צביעת דלת פלדלת

0רחלי

New member
צביעת דלת פלדלת

שלום - ומזל טוב על הפורום החדש! דלת הכניסה לבית שלנו היא דלת פלדלת סטנדרטית, עם הטפט החום כהה. אני מעוניינת לצבוע את הדלת בצבע סגול (קניתי צבע פוליאור של טמבור). יש לי כמה שאלות: 1. האם צריך להוריד קודם את הטפט או שאפשר לצבוע מעליו? 2. האם יש צורך למרוח פריימר לפני הצביעה בפוליאור? 3. אני מעוניינת לעשות על הצבע הסגול דוגמאות באמצעות שבלונות. האם יהיה ניתן לעשות זאת באמצעות צבע אקרילי? 4. האם יהיה ניתן להדביק מפית על הצבע? תודה רבה!

Noga222

New member
אני אנסה לעזור....

1. אין צורך להוריד את הטפט אם הוא מודבק היטב. 2. אין צורך למרוח פריימר לפני צבע שמן. 3. לא ניתן לצבוע בצבע אקרילי על שמן. הדרך היחידה (שאני לא ניסיתי...) היא לערבב את האקרילי עם דבק נגרים (שני שליש צבע ושליש דבק). הצעתי לך היא לנסות קודם בצד. 4. מפית ניתן להדביק, אבל צריך לזכור, שהמפית היא חצי שקופה, כך שאם רוצים לשמור על הצבעים, עדיף לצבוע את הרקע עליו היא מודבקת בלבן.

lilachh

New member
ואני בכלל מציעה רעיון שנעשה פעם

בעבודת בית, וגם מישהי מפורום אומנות שימושית הראתה לא מזמן שעשתה ויצא מדליק. לקלף את הטפט המודבק, נחשפת דלת הפלדה - אותה משייפים מעט, ויש מראה טבעי ומקסים לדעתי

חלודה

אכן העיצוב מעניין (תעשייתי). אבל צריך לשים לב להגנה של הדלת בפני חלודה. לפי הברק, לא נראה לי שהפלדה מגולוונת, וגם אם כן, אז שיפשוף (לצורך עיצוב) עלול לפגוע בגילוון ולחשוף את הדלת לקורוזיה, ו/או לעימעום הברק. צריך גם ידים טובות וראש "אומנותי" כדי שהדלת המשופשפת תראה כמוצר יפה ולא כתאונת עבודה, או "חצי עבודה". אולי הגיע הזמן להמציא טפט לדלת שנראה כמו דלת-בלי-טפט ?

Noga222

New member
חובב? אני בטוחה שיש דרך להגן

מחלודה בצורה שקופה, לא? בכל אופן, יש הרי גם המרייט עם טקסטורה. יכול להיות מאוד יפה בצבע מתכת כסופה. אפשר לשלב גם פירזולים.

lilachh

New member
באמת שאני ממש לא מתמצאת אבל

אחד מהפרוייקטים שעשיתי בלימודי עיצוב היה מן מעמד תלת מימדי מפרופילים עשויים פלדה - ואני זוכרת שריססנו כמה שכבות טובות של יאכט ורניש להגנה נגד היווצרות חלודה - אז זה לא מספיק

natali_rh

New member
היי בננות מדברים על הדלת שלי../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

זה עוד בתהליך עבודה אבל הרעיון הוא בערך כזה

0רחלי

New member
תודה רבה!

הרגעת אותי מאוד, חשבתי שזה יהיה יותר "סיפור". כשתהיה לי הזדמנות אנסה - ואדווח

למעלה