צביעת בית/תא העוגן?

sail4fun

New member
צביעת בית/תא העוגן?

אני מתכוון להחליף שרשרת חלודה במפרשית 35 פיט ועל הדרך לנקות ולצבוע את תא העוגן - 2 שאלות לי אליכם:

1. איך ניתן להסיר את כתמי החלודה על הפיבר (חומרים/שיטות)?
2. באיזה סוג צבע מומלץ לצבוע את תא העוגן?

moshesade

New member
בית עוגן

1. אנטי קאלק של סנו או חומצה אוקסלית
2. טאמאגלאס של טמבור
בהצלחה

gb228

Active member
מדוע טמאגלס?

למיטב ידעתי טמאגלס זה TOPCOAT ומדובר כאן על חלק פנימי שנראה לי שדורש משהו שיותר יגן על הכל מאשר יעשה אותו יפה - במקרה זה אני מציע את אחד מצבעי היסוד האפוקסים של טמרין כמו EA9. ניתן להתייעץ עם השירות הטכני של טמבור, אולי יש להם משהו יותר מתאים.

zina71955

New member
EA9 טוב כשתי שכבות ראשוניות

לסיום צריך צבע עליון אפוקסי. אני נקטתי בשיטה אחרת. שתי שכבות של פוליאסטר איזופטלי עם מעט טלק תעשייתי. זה יוצר אטימות טובה. עליהן שתי שכבות של פוליאסטר איזופטלי עם תוספת גוון ותמיסת ווקס. לצורך ההחלקה. הערבוב בכמות קטנה יותרשל מאיץ ומקשה לייבוש ממושך. בינתיים זה מחזיק למעלה מ 12 שנים טוב מאוד.

moshesade

New member
אם גם רוצים אטימה

אז ניתן להשתמש ב-TOPCOAT
החומר הוא על בסיס פוליאסטר עם מאיץ/מקשה ויש לו תכונות דומות ל-GELCOAT
כמובן צריך כבסיס EA9

zina71955

New member
TOP COAT זה מושג כללי מאוד

אם אתה מדבר על טמהגלס של טמבור אזי, אם זכרוני אינו מטעה אותי הוא על בסיס של פוליאוריטאן לא ידוע לי על מאיץ, אך הוא מבוסס על שני רכיבים שאחד מהם מקשה. אם מדובר בטופ קוט אפוקסי יש להגדירו כדי שלא תהיה טעות.

moshesade

New member
אני מתכוון ל-TOPCOAT על בסיס פוליאסטר

הוא קרוב מאוד בתכונותיו ל-GELCOAT

moshesade

New member
עוד תכונה טובה של TOPCOAT

מאחר והוא על בסיס פוליאסטר הוא לא צריך שכבת יסוד
כאשר מיישמים אותו על גוף סירה מפוליאסטר/ג'לקוט

marinero7

New member
צביעת תא עוגן

צריך לעשות סדר בבלאגן
קודם כל אתה צריך לדעת באיזה סוג שרף סירתך הודבק האם פוליאסטר או אפוקסי ומשם לבחור את הצבע.
אפוקסי= טמה גלס
פוליאסטר=טופקוט
עדיין לאפוקסי ניתן ליישם על פוליאסטר אך לא להיפך כלומר אתה כול לצבוע בטמה גלס פוליאסטר אבל לא יכול לצבוע אפוקסי עם טופקוט.
הצבעים הם צבע עליון אך לכל אחד שיטו יישום ותכונות אחרות לכן במקרה שלך תא עוגן להלן דעתי
טמה גלס יתרונו הו גימור חלק בעל עמידות אררוכת טווח , קל לניקוי, ניתן ליישום על בסיס פוליאסטר ואפוקסי, חסרונו- יקר יחסית, דורש צבע יסוד(EA9) והכנה מרובה , בעל 2 רכיבים.
מתאים יותר לגימור שטח מדולל במדלל 110 או 11.
טופקוט - צבע עליון על בסיס פוליאסטר בלבד, חסרונו- גימור גס , יתרונו - אוטם היטב, ללא צורך בצבע יסוד, חד רכיבי אך עם מקשה , מדולל באציטון, זול יחית ומתאים לצביעת שיפוליים, לוקרים, ותא עוגן.
לסיכום קצר תגדיר את הצרכים ותדע מה סוג פני השטח הנצבע.
אני מצרף קישור של מדריך צביעה מקצועי מקווה שיתרום לך ולאנשי הפורום.

http://www.tambourpaints.com/UserFiles/File/Tamarin1.pdf

zina71955

New member
יש כמה סתירות בין מה שאתה כותב

לבין הקטלוג של טמבור שאותו צירפת לנוחיות הקורא/משתמש. להלן
טמהגלאס אינו צבע על בסיס אפוקסי אלא על בסיס פוליאוריטן
אין בכל הקטלוג הזה צבע על בסיס םוליאסטר. ובודאי לא כזה שקרוי TOP COAT מאחר ואני השתמשתי רבות בפוליאסטר בצורות שונות מיגוונים וגוונים (פיגמנטים) שונים אשמח אם תאיר את עיני לצבע (בהגדרה - צבע) על בסיס פוליאסטר.
המושג TOP COAT הוא הגדרה כללית ליישומו של צבע ולא להרכבו ולא תמצא בקטלוג הזה צבע בשם זה גרידא
דילול באצטון לא מוכר לי וגם לא מוזכר בקטלוג. מניסיוני אני יודע שאצטון מביא לידי פירוק של הפוליאסטר. מעבר לעובדה שמעולם לא נזקקתי לדלל פוליאסטר. אלא לצורך ניקוי כלי העבודה. ואם יש צבע כזה הייתי רוצה לראות את הוראות הדילול שלו, אם תואיל, כדי להיוכח שאני טועה. תודה

למעלה