צביעת בית חדש

מעיין 32

New member
צביעת בית חדש

אנחנו עומדים להיכנס לבית חדש לא צבוע.
יש בו חדר הורים, 3 חדרי ילדים, חדר עבודה/משחקים, מטבח, סלון פינת אוכל וכמובן שירותים ומקלחת.

מכיוון שיש לנו את האפשרות להחליט על צבעים רציתי להתייעץ על שילוב הצבעים בבית כדי שלא יהיה מזעזע.

חשבתי למשל שאת חדר השינה של ההורים לצבוע בצבע אפור בהיר ואת הקיר לראש המיטה בגוון אדום.
את חדרי הילדים של הבנות לצבוע ב 2 גוונים של סגול (כהה ובהיר) ואצל הבן 2 גווני כחול ותכלת.

את הבית עצמו לצבוע בצבע שמנת בהיר.
את הקיר בסלון בו יש טלווזייה לצבוע גם בגוון אדום והשאר באפור בהיר.

את פינת האוכל לצבוע בגוון של ירוק בהיר ואת המטבח בגוון של כתום.
את השירותים והמקלחות לצבוע בתכלת בהיר.

מה אתם חושבים על זה? יש התאמה בין הצבעים בחדרים והתאמה בין הצבעים בכלל בבית?

באילו צבעים כדאי לצבוע את חדר העבודה/משחקים?

אשמח להערות וההארות.

צביעת הבית

הי, נשמע מאוד צבעוני! כל הכבוד על האהבה לצבע...:)
ועדיין צריך לעשות קצת סדר בדברים: חדר השינה של ההורים נשמע נכון מבחינת בחירת הגוונים וכן חדרי הילדים. יחד עם זאת ,אני אוהבת שיש הרמוניה בין כל גווני הבית שגם אם נשים דגימת צבע קטנה מכל החדרים והחללים בבית זה לצד זה ,הגוונים יעבדו יחד. הבית הוא מכלול ולא כל חדר בנפרד. לעיתים מכל מיני זויות רואים מספר חדרים במקביל וחשוב שהמעברים בין הגוונים יעבדו טוב, זה ככה לתשומת ליבך כאשר בוחרים גוונים..
לגבי הסלון, האם מדובר באותם גוונים כמו בחדר השינה? נראה לי לא נכון..מדובר בטריטוריות שונות עם אופי שונה לחלוטין.
ציינת שהגוון הכללי הוא שמנת, ואז בסלון הגוון הכללי הוא אפור? חשוב שגוון "כללי" יהיה אחיד בכל החללים הפתוחים-סלון,פינת אוכל,מסדרון וכו..על מנת שלא יראה כמו טעות..
פינת אוכל בירוק בהיר, שימי לב שזה מתאים לגוון הכללי, ולשאר הגוונים בסמוך (כמו האדום של הסלון למשל).
ציינת שאת המטבח בכתום-הכוונה לגוון הקיר בכתום?, האם זה מסתדר לצד האדום בסלון והירוק בפינת האוכל? האם המטבח פתוח לסלון ולפינת האוכל או ניסתר. שוב, כדאי להתייחס לכל המכלול ולראות שהגוונים עובדים היטב יחד..
סהכ ספרתי בערך כ-11 גוונים לקירות הבית, זה הרבה..צריך לראות שהם עובדים יחד בעיניים, הייתי מצמצמת קצת על מנת שלא יהיה עמוס.
לגבי חדר עבודה/משחקים אפשר לבחור גוון צהוב או צהוב חרדלי כל שהוא על קיר בוא יהיה שולחן העבודה או חלון או אלמנט ויזואלי אחר שנראה טוב
המון בהצלחה!

מעיין 32

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת

אם אני משאירה את הצבעים שציינתי לגבי חדרי השינה + חדר העבודה, ואת שאר הבית צובעת בגוון שמנת בהיר כיצד אני צובעת את החלל המרכזי של הבית.

בבית שלנו הסלון, מטבח ופינת אוכל הם חלל אחד גדול שמכול אחד מהם רואים את האחר.

ובכול זאת חשבתי שיש לתחום כל חלק האם זה נכון???

רק להדגיש הסלון הוא חום כהה עם שולחן שחור ומנורות אדומות.
בפינת האוכל יש שולחן גדול בצבע שחור עם זכוכית.
והמטבח הוא - כלי המטבח (תנור וכדומה..) בצבע ניקל, השיש אפור כהה והארונות שחור עם ידיות ניקל.

איך אפשר לתחום יפה את החלקים האילו?

תודה רבה על העזרה

לתחום את האיזורים

אז הגוון הכללי הוא שמנת, לכן אפשר להדגיש קיר בסלון, קיר בפינת האוכל ובמטבח היות והוא דרמטי כשלעצמו עם הארונות השחורים, אין ממש צורך להוסיף גוון קיר נוסף לדעתי. הרהיטים הם כהים, ולכן אפשר להעניק 2 גוונים דרמטיים: ירוק ליים לפינת האוכל ואדום-כתום (מעין אדום "חם") לסלון.
זה יכול להיות נפלא לתחום כל חלק אם זה הקו העיצובי שאת אוהבת, רק ודאי שהגוונים עובדים יחדיו בצורה הרמונית.

למעלה