צביעות? קוצר ראיה? או משהו אחר?

45degrees

New member
צביעות? קוצר ראיה? או משהו אחר?

1. יש רוכבים שעל כל כלי יהיו מהירים להפליא. לא כולם כאלה. מעטים אפילו. אותם רוכבים יכולים להגיע להישגים מדהימים גם עם אופנועים לא מכוונים באופן מושלם, לא מספיק מתאימים, ולא מאובזרים בשיא הטכנולוגיה - אפילו באופנועים שהם UNDER DOG ברורים. רוכבים כאלה בד"כ מספיק בולטים ומפורסמים כדי שנתייחס אליהם כאל דוגמא ומודל חיקוי. האם זה אומר שרוכב אחר, עם פחות כישורים ויכולת וירטואוזית יוכל להפיק את אותם ביצועים עם כלים נחותים גם אם יתאמן המון? לא בטוח בכלל. תראו מה קור ב MOTO GP עם רוסי - העונה הזו על אופנוע נחות בברור. כל אחד מאיתנו צריך להבין איזה סוג רוכב הוא - ובהתאם לזה לבחור את דרך האימונים, הכלי המועדף ועוד. 2. פעם שופר בישראל איזה XR גדול נפח על ידי דן טל. האופנוע היה מדהים - לא כל כך בהספק כמו בהורדת הכוח לקרקע. כתבה מדהימה נכתבה עליו במוטו בזמנו - כולה מחמאות הן לאופנוע והן לרוכב שהיה מצויד באופנוע. וכמובן - מחמאות לאיש שבנה את האופנוע. נלקחה פלטפורמה סטנדרטית והותאמה בצורה הכי טובה שאפשר לרוכב מסוים - שסיפק את הסחורה. המון זכיות וגביעים. במו עיני ראיתי איך אותו רוכב משפיל את כולם עד עפר דק באנדורו הראשון שנמדד במספר הקפות לפרק זמן נתון שנערך בארצנו. נכון הרוכב היה ברמה אחת מעל כל האחרים (טובים ככל שנחשבים) באותו יום. מה שכן - לא זכורה לי התייחסות שלילית, או צביעות, לעובדה שהושקעו ממון וזמן רבים על מנת לבנות את ה XR המדהים הנ"ל. הרימו אנשים את הכפפה - הלכו ובנו כלי אימתני למרוצי אנדורו - על בסיס פלטפורמה סטנדרטית לחלוטין. לא נאמר בשום מקום שהם טעו, שגו, או סתם היו לא רציניים כששיפרו את האופנוע ההוא. 3. מרוץ החימוש בסופרמוטו נמשך. ועוד איך נמשך. רק לגבי מערכות בלימה - קליפרים מרובעים, משאבות רדיאליות, דיסקים אקזוטיים - מולבשים על הכלים שלנו יום יום. אני רואה ממש, איך מה שאנחנו לומדים היום - למדו כבר באירופה לפני כעשור. האם זה אומר שעדיף להיות קצר ראיה, ולהגיד שכל מה שנלמד בחו"ל אינו רלוונטי לנו? והרי - רק במערכות בלימה - אנחנו מעתיקים בדיוק את מה שלמדו בחו"ל. ואין בזה רע. הכפפה מול עינינו - מי שיבנה אופנוע לפי הסטנדרטים הנהוגים במדינות בהם ספורט הסופרמוטו מפותח מאוד - מובטח לו שיגיע יותר מהר לכלי איכותי מאשר אם ינסה לאט לאט לשפר לא ידע מוקדם. 4. מסלולים: עדיין אין מסלולים אמיתיים בארץ (למעט נחשונים), אבל אנחנו מתקדמים כל הזמן. האם נובע מכך שאין טעם לשפר אופנוע? המנוע הוא החלק הכי פחות חשוב באופנוע סופרמוטו קטן, אבל ישנם עוד שיפורים רבים לבצע בשדה, במיתלים וברכיבים הפריפריאליים למנוע. הנקודה זהה לסעיף הקודם - האם זו טעות לעקוב אחרי מה שנלמד כבר במקומות מתקדמים בספורט? האם עדיף לבצע ניסוי וטעיה ולהגיע בעוד כמה שנים לידע שבמקומות אחרים הוא כבר פסה? בנימה אישית יותר: בנתיים אין הרבה רוכבים שהרימו את הכפפה בארץ. אני רוכב בינוני - תמיד אמרתי את זה על עצמי. אני לא חושב שזו סיבה להימנע משיפורים של האופנוע, ולא להשתמש בידע שנלמד בחו"ל על מנת להגיע יותר בקלות לכלי יותר טוב. העובדות הן שהשיפורים הופכים אותי למהיר יותר כל הזמן (למעט תקלות טכניות מעת לעת) - מדוד. אני מאלה שהאופנוע הופך אותם למהירים. לכן - אם יש תקלה טכנית - אין לי מספיק יכולת לפצות עליה ברמת רכיבה - אני רוכב לאט יחסית. ישנם כאלה שחושבים שהקביעה שלי לגבי אופנוע מרוץ אינה מדויקת - זכותם. אני מזמין כל אחד שרוצה, להציע כלי אחר בארץ שהוא יותר משופר. אני מציע לכל מי שחושב שהמנוע לא טוב - לעלות על דינמומטר ולהוכיח זאת.

כתבת הרבה , אמרת מעט

בורה התחתונה - אני מבין , שכדאי לכל רוכב קודם כל ללמוד רכיבה על אופנוע זול עם הסבה מינימלית , להבין אם זה מודך אותו התחום הנ"ל , ועד כמה חזק הוא רוצה את האופנוע. אולי הוא יגלה שהוא כישרון ולא צריך להשקיע הון בשיפורים לא רלוונטיים? אולי הוא יחליט שהוא לא רוצה להתחרות , ויסתפק בפלפורמה הקיימת , אבל עם ג'אנט 17 , כי מתחשק לו? למה אין קול שפוי , ש"מרשה" לבנות סופר מוטו גם בלי חלקים מוזהבים / אנודייז / קרבון / רדיאלי / פלדה שזורה וכו' ? גם לילד בן 17 אתם כותבם לשפר בהמון כסף , מצד שני משבחים בחורה אחרת שאפילו ג'אנט לא החליפה. אז איפה האמת? האם חיים את הפנטזיה דרך ההמלצות? נראה לי מוזר שכולם כאן רק "מקצועיים". אבל אולי זו מטרת הפורום , ולכן אין סיבה לאנשים "רגילים" להסתובב כאן , אלא רק למי שמתכנן להתחרות.

45degrees

New member
אתה טועה../images/Emo70.gif לגמרי../images/Emo70.gif

יש כמה וכמה מתחרים - לא איטיים כלל, שהשקיעו מעט מאוד בהסבה - ואפילו רוכבים עם גלגלים יצוקים שמחיר זוג משומשים כאן בארץ הוא רק 2000 ש"ח - לעומת יותר מ 5000 לגלגללי שפיצים. ההמלצה שלי שונה משל אחרים. אני ממליץ על פלטפורמה זולה עם השקעה רצינית ולא על פלטפורמה יקרה בהשקעה מינימלית. מהנסיון שלי ניתן להגיע כך לכלי עדיף במסגרת אותו תקציב. למשל האופנוע שלי עולה כאופנוע שטח מעט מאוד: 17K המחירון. אם הייתי קונה מודל חדש יותר, ב 10000 ש"ח ומשקיע את אותו תקציב, לא הייתי מקבל כלי יותר טוב. אחרים ממליצים מראש לרכוש כלי שדורש מה שפחות שינויים. בנתיים כל עוד המסלולים קטנים וצפופים - זו המלצה טובה. כאשר המסלולים יתחילו לגדול ולהיפתח - לא תהיה ברירה אלא להשקיע גם אם הכלי מראש יקר ומודרני.

fungas

New member
בוא נרד, סופית, אל עומק העניין

והשעה המוקדמת בבוקר מעניקה לי זמן וסובלנות להתנסח. 45, אי אפשר להתעלם מהעובדה שמתוך ההודעה שלך עולים ניחוחות של עלבון מהיחס של חברי הפורום אליך ואל VBMF יקיר לבך. עכשיו, אין לי רצון או כוח ללכת סחור וסחור ואני עומד להבהיר לך כמה דברים שאולי אתה כבר יודע, או מרגיש בפנים. מה שאני עומד לכתוב, נכתב ברוגע וברוח טובה, ועל-מנת לשפר את ההרגשה שלך. אל תתגונן ותגיד לי שההרגשה שלך בסדר, כי אם בחרת כותרת כמו "צביעות? קוצר ראיה? או משהו אחר?", אז היא לא. ובוא נלך עכשיו לפי הסדר: צביעות? לא ולא ידידי. ההשתלחויות והעקיצות מעידות רק על דבר אחד: אנשים שהם הכי דוגרי וכנים שיכולים להיות. כאלה שזורקים את האמת ישר בפנים. וזה ההפך מצביעות. אז נכון שזה עוקצני מאוד לפעמים, אבל זה ההומור ואתה לא היחידי. מה שעומד מאחורי הבדיחות הוא שגם לאנשים אחרים יש ידע מבוסס וראיה כלל עולמית של מגמות טכנולוגיות ואפילו צפי די ראליסטי, תתפלא, לאן דברים עומדים להתקדם בארץ בשנים הקרובות. אבל אתה, וסליחה על הבוטות, מסרב לקבל את זה. קוצר ראיה? גם לא, ונגעתי בזה בסעיף הקודם. כולם יודעים לאן זה הולך, אבל כולם (חוץ ממך, על פי רוח ההודעה שלך) יודעים שיש כמה דרכים להגיע לאירופה. אין דרך אחת מובהקת. (ועכשיו פנטזיה...)עוד חמש שנים, באליפות ישראל לעיני אלפי צופים, שחר וארבעים וחמש ופאנגס ושפיצר יתחרו ראש בראש בהפרשים של אלפיות שניה. וזה יקרה גם אם שחר ילמד הכל לבד בלי לפתוח את האינטרנט פעם אחת, וארבעים וחמש רק ישפר את האופנוע עד דרגת שלמות, ופאנגס רק ילמד לרכב, ושפיצר פשוט יהיה שפיצר. אין דרך אחת. נקודה. אתה יודע מה? הלוואי והדרך שלך תוכיח את עצמה. אני אשמח בשבילך, באמת. עד אז תפתח את הראש ואל תפזר רמזים נעלבים. משהו אחר? כן. בהחלט. והמשהו האחר הזה נשען על כל הדעות שפרשתי בפניך בשני הסעיפים הקודמים. המשהו האחר הזה הוא זה: כל החברים בפורום שפתחת (תבורך על כך), שהם גם רוכבים פעילים בסצינת המרוצים, חיים את חיי הסופרמוטו שלהם בעיקר מחוץ למחשב. פורום זה מגניב, אבל הכיף האמיתי נמצא ברכיבה. למעשה, תן לי להזכיר לך משהו מאוד חשוב ובסיסי: אתה, 45, משפר את האופנוע בשביל הרכיבה. שהרי אם רק טכנולוגיה הייתה מעניינת אותך, אז האופנוע היה עומד אצלך בסלון בתוך תא זכוכית, ועל הקיר בשירותים הייתה תמונה ממוסגרת של פלט הדינמומטר שמצהיר על 70 כ"ס בגלגל. אבל זה לא המצב, ואתה עושה את זה בשביל הביצועים של האופנוע בתנועה. וחזרה לעניינינו, היושבים בפורום שלך. רובנו המוחלט נותנים יותר משקל לחוויית הרכיבה. זה התכל'ס, לשם אנחנו שואפים, על זה אנחנו הכי אוהבים לדבר, ואנחנו חושבים שזה בסופו של דבר מה שקובע. אתה, מצד שני, נותן משקל עודף ומוגזם לצד הטכנולוגי, ואפילו קצת כופה אותו עלינו. וזה "הדבר האחר". עכשיו תקשיב טוב, אף אחד, אבל אף אחד, לא מזלזל בידע הטכני שלך. באמת, בלי צביעות ועם כל הכנות. אתה משקיע וחוקר ולומד ומשנן ומבצע וזה מצויין. אנחנו אפילו יכולים להפיק מזה תועלת. למרות מה שאתה עלול לחשוב, אנחנו אפילו לא חושבים שאתה מגזים עם המחקר והלימוד. צבירת ידע לא יכולה להיות דבר רע. אבל צבירת ידע ברמה ששואבת ממך את הזמן לצאת וליישם אותו, להנות ממנו, זה לא משהו בכלל. אבל גם הקטע הזה הוא לא עניינינו וזו זכותך. אבל אתה צריך להיות ער ולקבל בהבנה את התגובות שגישה שכזאת מייצרת. אף אחד לא מזלזל בך בגלל שאתה "רוכב בינוני" (עפ"י ניסוח שלך). כמו ששפיצר לא מזלזל בי ואני לא מזלזל בכרובי העגלה
. אבל שים שאף אחד גם לא מצהיר שהוא הרוכב הכי טוב בראש חוצות ובכל הזדמנות, כמו שאתה מצהיר שהאופנוע שלך הכי טוב, משופר וחזק ("אני מזמין כל אחד שרוצה, להציע כלי אחר בארץ שהוא יותר משופר". זה אתה כתבת). ואתה יודע מה הכי מגניב אנשים? שאחרי כל הדיבורים האלה, על המסלול, בתכל'ס, האופנוע של כרובי ואנגלברג מרסקים את האופנוע שלך בישורות! ומה זאת ישורת עם לא כוח מנוע? אלה החיים האמיתיים שאני מדבר אליהם. המציאות שאתה לא מתחבר אליה. אני יודע שיש לזה הרבה סיבות, ואפילו מוצדקות, אבל אחרי הצהרות כאלה מפוצצות - אל תתפלא שעם תוצאות לא מדהימות בשטח אתה שומע נימות עוקצניות. ועוד משהו קטן על החברה האנושים ככלל: רצף של סיבות לתוצאה לא מספקת, רצף ארוך שמלווה בהמון דיבורים גבוהים, נחשב בעייני הציבור כתירוצים. זה כואב, אבל נכון. כשלכפיר או אריק לא הולך, אתה לא שומע אותם מדברים על הגבהות לא מספקות לכידון, או על דיזה לא מתאימה לטמפרטורה. פשוט לא הולך להם וזה לא תמיד קשור לבעיה בטכנולוגיה. אבל, למרות שאף אחד לא מזלזל בך על יום רכיבה לא מזהיר, אתה תמיד יוצא בהצהרות והסברים ומביא, במו פיך, את כל הסובבים אותך להמתנה ליום בו הכל ידפוק אצלך כמו שעון. וכשהיום הזה לא מגיע כבר שנתיים, אז הם מתבטאים כמו שהם מתבטאים ואתה כותב הודעות נעלבות. זאת הדינמיקה, ארבעים וחמש, ישר בפנים. ולא מתוך רוע, אלא מתוך חמלה אמיתית. ואם אתה רוצה את זה בקיצור ובהומור: תמשיך לעבוד על טכנולוגיה, אבל תענה רק כששואלים, אל תשלול את הדרך של אחרים, תפסיק לזיין בשכל ובוא לתת בגז. FUNGAS

פאנFUCKINGגאס !!אחי!אני אסביר

למה 45 מעלה את "שרשור הצביעות" אני קצת "דגדגתי" את ה BDSM שלו או WHAT EVER HE CALLES HIS RACE MACHINE. מישהו שאל אם שווה לשפר DR350 לסופרמוטו ואני בסה"כ נתתי דוגמא שמה שמשופר לא תמיד ינוצל ע"י הרוכב וסתם יכעיס את מנהל הבנק שלו במיוחד שאין גביעים על המדף. עכשיו הוא טען שאני לא יודע מה הוא עשה באופנוע ויאדה יאדה יאדה...אני אומר שלא מעניין אותי מה הוא עשה באופנוע כי אם אין תוצאות זה לא משנה מה יש לך במנוע או מי הגרטה ואן-דר תחת שעשתה לך טיונינג או MOONING במנוע כל עוד הכלי לא זז (המלך הוא עירום !!) אני לא מזלזל ולו לרגע בידע המופלא שצבר 45 ומשיחה קצרה שלי איתו במפגש פורום 363 ממש התרשמתי ממנו אבל !! שמנהל פורום משתתף בדיון איך לעזור לעוד רוכבים (MOOMOO) להכנס לעולם הסופרמוטו או שטח בעלויות מינימליות ולתת תוצאות מניבות עם כל הידע והיכולות שלו הוא גם צריך לתת פיתרון יעיל וכזה הוא לא נתן,אני צידדתי באופנוע סטוק יעיל שידע לעשות את העבודה ובמינימום השקעה יתן תפוקה,ורגע !? זה לא מה שכולכם עשיתם ?!?! התחלתם על XT500 ו TT600 שהם סופר בסיסיים,היו לכן סט בלימה של משאיות מלפנים ? מי חלם על הכלים שיש לכם היום ? כולכם התחלתם "בקטנה" ועליתם הלאה,וגם היום אתם מושקעים בעשרות אלפי שקלים על כם אופנוע ?! או פה ושם מע' בלימה ,אגזוז ופילטר ? חלקכם על אופנועים משנות יצור 95-96 שנותנים תוצאות של אופנועים חדשים !! צריך דוגמה יותר טובה ? מי חשב שיחזרו למכור כאן KTM620 עד שאתם התחלתם לקחת אותו תחת חסותכם !? ומה זה KTM620 ? אקזוטיקה נדירה ? מסובב ראשים ? שולה בחורות ? בסה"כ אופנוע פשוט שעושה עבודה בת-זו^% במינימום עלות. כמו שאמרת וגם אני..בעצם...עזוב טלטלים מטיטניום כל עוד המצערת לא מגיעה עד הסוף ומפעילה את העומס שלשמו קנית טלטל טיטאניום. ותודה על הרונדל בשישי בקפה אצל שחר. "אחרי כמה צרות קטנות פתאום תרגיש נפלא,תהיה לך שמחה גדולה מילה של שחר זאת מילה הההההההה"

ו..45 עוד דבר,כפי שזכור לי אבל אל

תתפוס אותי במילה כי בגילי המופלג זיכרון זה לא הצד החזק שלי. במבחן במוטו רכבו כידון אל כידון וציינו איך ה XR רכב ליד KTM620 סטוק,ממה בדיוק הם התלהבו ? מאופנוע שמושקע ב 60000 ש"ח שאופנוע מקורי ב 40000 (אז..) נוסע בדיוק כמוהו ? על זה בדיוק דיברתי.

למעלה