אממ אוקי אני אנסה
*כל המונחים הם כלים של פוטושופ 7* קודם כל אני יוצר שכבה נוספת (למעשה לכל חלק של צביעה אני נותן שכבה לדוגמה:שכבת גוף, שכבת מעיל, שכבת חולצה, שכבת מכנס, שכבת רקע וכולי...) את שכבת הליין ארט המקורית אני הופך לmultiply והיא תהיה העליונה (כך כל צביעה שתעשה בשכבות האחרות לא תמחק ולא תצבע על הליין ארט. שאר השכבות במצב נורמל (אגב כל שכבה שנמצאת בתפריט השכבות מעל לשכבה היא זאת שתראה במידה ושתי השכבות יחפפו בצביעה ככה שנוח מאוד לשחק אם זה לאחר מכן) טוב אחרי שסיימתי לסדר את זה אני עובר לאחת השכבות על מנת להתחיל לצבוע... נגיד בחרתי בשכבת העור, אני משתמש בלאסו על מנת לסמן את האיזור שאני רוצה לצבוע, ומשתמש ב rectangle tool על מנת לצבוע את כל האיזור המסומן,אחרי זה (כשאני עדיין במצב של הבחירה עם הלאסו) אני נותן נקודות אור למשל אם יש מקור אור צהוב אז אני נותן בנקודות מסויימות קצת וממש חלש לחיצות עם האיירבראש כדי שיהיה גוונם בצבע (צריך לתת כמובן בהתאמה לכיוון האור) חשוב לציין שצריך לבחור בהתחלה צבע בסיס יחסית כהה כלומר איך שהצבע אמור להראות לא באור ולא בחושך. עכשיו אני מתחיל את הקטע שדורש מעט אימונים, ה high lights מה שנותן את פסי אור שרואים בצביעות האילו... אני בוחר בעזרת הלאסו איזורים קטנים שאני חושב שיהיו יותר מוארים ואולי זוהרים (תלוי בהגדרה של המברשת) ואז אני משתמש ב dodge tool על מנת לגרום להיי לייטס...וזהו פחות או יותר...התהליך חוזר על עצמו וניתן לעשות את אותו הדבר גם על מנת לגרום לצללים בולטים סטייל סל שיידינג רק במקום הדודג' יש להשתמש ב burn tool... מעבר לזה כל שאר הצביעה שלי זה נסיון ותעייה (וטיפים מחבר טוב) של אפקטים בפוטו שופ כמו הגשם שהוא נורא קל... שכבת חדשה שקופה ככה שלא יהיה גם רקע לבן....ממלאים אותה בנקודות שחורות ולבנות (תלוי לפי העוצמה הרצוייה של הגשם) ואז משתמשים ב motion blur על מנת לתת כיוון לגשם ולתת לו עוצמה ומהירות...פשוט וקל

מקווה שזה עזר...