צביעה חדשה

../images/Emo45.gif

יפה מאוד. הייתי מציע לך לנסות לעשות את הירוק של המפלצת פחות "מלאכותי" (יותר ירוק זית, כמו בפינה השמאלית למטה) אבל אז החולצה של הדמות תיעלם. אבל אולי כדאי לנסות להכהות את הצבעים של המפלצת, כדי שלא תתחבר בעין עם האשה? רק הצעה...

לא רוצה לבאס

אבל מעבר להצללות על האישה שהן טובות, כל השאר נראה כאילו ממש לא רצית לעבוד על זה יותר. אין מימד עומק, ואין מספיק קונטרסט ומה שהכי בולט זה שהחולצה של האישה מתמזג עם הצבע של המפלצת, שזו בחירת צבעים בלתי מובנת. והמפלצת נראית כמו צעצוע עם הירוק הרווי הזה. חבל, כי אתה תמיד חוזר על אותן טעויות...

The Crusader

New member
אוקי...

החולצה של האישה בגוון דומה למפלצת כדי להגביר את הקונטרסט לצבע הגוף שלה... מימד עומק...?! מה הכוונה? ובשלב מסויים...כשהגעתי לגוף של הדרקון...החשק ירד.....תנסי לצבוע את הציור הזה!!! זה היה גהינום...כל כך הרבה פרטים קטנים!

preacher

New member
תקשיב לבילי. בילי יודעת.

הירוק הזה די מזעזע. היתי מנסה דווקא להשתמש בצבע לא רווי, צבע שידגיש את משחקי האור/צל - אולי אפילו לצבוע רק את האור והצל ורק אח"כ לעבוד על הגוון. ואפשר כמובן להשתמש ביותר מגוון אחד - מה שאני לפעמים עושה זה עובד עם שלוש שכבות, שכבת בסיס, שכבת צל, שכבת היילייט, ואז נותן גוון שונה לכל אחד (נאמר, אור צהוב - היילייט צהוב, צל כחלחל, וצבע בסיס חום). לגבי מימד העומק - היד של המפלצת נבלעת בגוף שלה. אתה צובע בלי התייחסות למה נמצא למעלה או למטה, קדימה או אחורה. היד צריכה להיות יותר בהירה, האזור מאחוריה כהה יותר. תחתית הצוואר של המפלצת צריכה להיות בצל. החלק העליון של הצוואר צריך לקבל יותר אור. אולי כדאי לעבוד עם שתי שכבות או וצל - קודם תצליל אותה כאילו היא בעלת גוף חלק, ובשכבה על זה תתחיל להצליל את הפרטים הקטנים. לבגדים של האישה הייתי מתייחס בצורה אחרת: ציירת אותם עם הרבה היילייט, כאילו הם מבריקים. הייתי עושה להם הצללה בלבד, עם קו מעבר יותר מודגש. ככה הם יקבלו חומריות אחרת מגוף המפלצת שאמור להיות מבריק אם אני לא טועה (נוסע שמיני כזה).

The Crusader

New member
אוקי...

סבבה עכשיו הבנתי את ההערות... אז לך אומר תודה... אבל בילי סתם כתבה ביקורת שלילית מגעילה... יש דרך לומר את הדיעה ואפשר גם בלי להעליב... (לא שנעלבתי אבל כן התעצבנתי...) בכל אופן אם ביקורת אז בבקשה בונה...ואם לא בונה אז שלא תהיה בכלל... אז לך שוב פעם תודה אנסה ליישם את זה בצביעה הבאה...

preacher

New member
הביקורת שלה היתה מקצועית לחלוטין

גם אם היא לא הרחיבה על כל פרט.

The Crusader

New member
אני לא מסכים איתך...

היא רק ציינה את כל הדברים הרעים בצביעה...ולא ציינה אפילו איך אני יכול לתקן את זה... מה שנקרא לזרוע מלח על הפצעים...בערך...

SCaToPHaG

New member
תגיד

אתה בכלל יודע מה משמעות המונח "ביקורת בונה"? כי נראה לי שאתה מדבר על "ביקורת בונת אגו"

preacher

New member
אתה רוצה שינקדו לך?

אם אומרים לך שנראה שהפסקת להשקיע באמצע, די מובן שכדי לתקן את זה אתה צריך להשקיע על *כל* המפלצת. בסיסי לא? ואם אומרים לך שהצבע של הבחורה נבלע בזה של המפלצת, סימן שצריך.... דהההה... לבחור צבע אחר. אם היית קורא את זה בתור ביקורת מקצועית שמישהי מאוד מוכשרת טרחה לכתוב לך ולא להעלב אוטומטית (כי סך הכל יש לך כישרון בצביעה... פשוט צריך לשפר כאן ושם ולהשקיע יותר) אני בטוח שהיית מבין את זה לבד.

אז קצת מלח - זה רק יחשל!

קודם כל סליחה אם פגעתי בך. זאת לא הייתה הכוונה. בסה"כ בביקורת מקצועית עסקינן ואם אתה מעלה לכאן ציור סימן שאתה מצפה שמישהו יתייחס לזה וישמיע ביקורת, כזו שתוכל להיות לך לעזר. אולי הייתי יכולה לבחור במילים מעודנות יותר כדי להעביר את המסר, אבל זו לא הנקודה. ציינתי בסוף שאתה לא לומד מטעויות כי כבר קיבלת ביקורת דומה על ציור אחד או שניים שלך בעבר, ואתה לא מיישם את התיקונים, שזה באמת לא נעים לשמוע אבל שתדע שזה לא בא ממקום של חוסר פרגון, להיפך - חבל לראות מישהו עם כשרון צביעה כמו שלך, לא הולך עד הסוף בגלל אי-ציות לעקרונות מהותיים בציור ו..עצלנות.

The Crusader

New member
...

בקשר למישהו שאמר מקודם תבין לבד... אם הייתי מבין לבד לא הייתי צריך שיתקנו אותי...כמו שאני אתן רק ביקורת כשאני יכול לפרט מה הבעיה ואנסה לתת עיצה לתיקון... בילי...בקשר ללא לומד מטעויות דווקא זה פחות הפריע לי כיוון שלא זכור לי שהעירו לי על דברים דומים (רק על בחירת צבעים הפריעו לי ודווקא כאן כל הצבעים היו מחושבים מראש...אמנם לא מחושבים נכון...אבל כן חשבתי על זה...) ומה שהפריע לי זה שהביקורת שלך רק ציינה פגמים בלי דרכים לתקן... ולכן זה נשמע כמו סתם ביקורת ולא ביקורת בונה...זה הכל...

raspberry juice

New member
יפה! נצל"ש

אני רוצה להתאמן על צביעה. מישהו יכול לשים ציור שחור לבן <יש פה אחד בשרשור אבל הוא נורא קטן>

raspberry juice

New member
לא קטן כלומר

ממממש מפורט יחסים לאימון ריאשון ולא ממש הצלחתי להבין מהשחור לבן את כל הפרטים...

Yoav1800

New member
טיפ

תכתוב רק אילוסטרציה ובחיפוש מתקדם למעלה, תסמן בגודל - טפט ובצבע - גווני אפור או שחור לבן..

preacher

New member
קיוויתי שמישהו ישאל!

אבל למה רק אחד? הנה סריקות של כמות לא קטנה של ציורי פנטזיה מספר שאני מאוד אוהב - The Magic Goes Away.

למעלה