צבים קטנים

שגית כ

New member
צבים קטנים

אני יודעת שאסור לגדל צבים! אך, הגיעו אלי 3 צבים בני כ חצי שנה... ולפני שאני משחררת אותם לטבע(אני באילת ולשם כך עלי להגיע מעט יותר צפונה)יש לי כמה שאלות? האם יש מצב שבו העפעפיים של הצב אינן נפתחות (עיוורון) ואיך אפשר לעזור לצבון? כך הוא לא ישרוד בטבע!!!! האם יתכן שמכיוון שהם שמורים בתוך הבית, בשל החום העז בחוץ, התבלבלו להם החורף והקיץ והם בתרדמה? מה לעשות כדי שהם לא ימותו????? תודה מראש על התשובות...

dreaming h

New member
צבים...

הצבים הם צבי יבשה מצויים או צבי יבשה מדבריים? מהיכן הגיעו הצבים? בארץ, לצבים יבשתיים אין שנת חורף. הם מעדיפים טמפרטורות שנעות בין 20 ל24 מעלות, אוכלים רק כאשר טמפ' הגוף שלהם עוברת את 20 המעלות. גיל חצי שנה הוא אמנם לא גיל "מבוגר", אך צבים, כשאר הזוחלים, מסתדרים לבד מעת הבקיעה, ואין להם צורך באם שתאכיל אותם או תדאג להם. לכן, בגיל הזה, הם כבר יסתדרו היטב בטבע. שלושת הצבים לא פוקחים את העיניים? גם לא כשאת נוגעת בהם או מזיזה אותם? הם אוכלים? נעים? מזיזים רגליים? מכניסים ומוציאים את הראש? נשמח לשמוע עוד פרטים, ואם אפשר, גם תמונות ישמחו את ליבנו :) לפחות את ליבי...

שגית כ

New member
צבים...

הצבים הם צבים מצויים. אחד מהם אינו פוקח עיניים גם כאשר אני מזיזה אותו. עד לפני כשבועיים הם אכלו וטיילו. אולם לאחרונה הם כמעט ולא זזים וגם לא אוכלים את הירקות שאני מניחה להם. אני כן חוששת לשחרר את הצב שנראה שלא יכול לפקוח את העפעפיים. האם יש לכך טיפול? אין לי מצלמה דיגיטלית אם אשיג אז אצרף תמונה. תודה על התשובה...

אני הייתי ממליץ שתקחי אותו לוטרינר

ועד אז תדאגי שתהיה לו האפשרות להחשף לקרני השמש אך לא לזמן ממושך מדי.

למעלה