צביטות

kerench

New member
הבנתי.. תודה על הקישורים

אכן התחלנו להיעזר באייפוד כעזר לתקשורת..
צריך להתמיד ולהיכנס בזה חזק כי הוא ממש ממלמל ו"מג'ברש" מלא כאילו ומנהל שיחה....

7ofnine

New member
צביטות

ודברים דומים - על סמך ניסיון אישי בלבד - בדרך כלל מתרחש בגלל שמשהו מאוד מפריע לו ומכאיב לו עד שמגיע לרמה בלתי נסבלת עבורו. כל עוד הדבר הזה שמפריע לו יימשך - לא יעזור שום דבר. צריך להבהיר לו חד משמעית שאסור לפגוע באחרים בד בבד עם לסלק מחייו או לשנות את מה שגורם לו כאב. יתכן שזה משהו נסתר מהעין שלא מתרחש באותו הרגע שהוא צובט לדוגמה יחס כללי גרוע בגן או טיפול לא מוצלח מה שמביא אותו בעיקיפין לתקוף את הסביבה בשלב מאוחר יותר על דברים קטנים כמו בכל פעם שלא עושים מה שביקש. בגלל זה עדיף שלא להתמקד רק בלנסות להפסיק את ההתנהגות הפוגעת שלו כי זה יחזור בחזרה כמו בומרנג.

dina199

New member
כך גם אני חושבת.

ולדעתי הסדר אמור להיות הפוך : לסלק מה שגורם לסבל ורק אחרי זה להבהיר דברים חד משמעית.
כי אחרת כפי שאמרת - כל זמן שהסבל יימשך , זה יחזור כבומרנג. ואם נניח יצליחו להפסיק 'התנהכות לא נאותה ' , זה יתפרץ בהתנהגות אחרת.

kerench

New member
וואו נשמע כבדדד

אני הולכת לכיוון של התסכול שהוא מרגיש בהתבטאות ובהצבת גבולות ששמים לו וקשה לו כמו כל ילד רגיל אגב בגיל הזה - לקבל
אקח את מה שציינת לתשומת ליבי למרות שאני לא יודעת עד כמה אפשרי באמת לדעת מה קורה באמת כאשר אנו לא בסביבה....

בוחרת13

New member
איך מבררים?

אצלי יש גם ענין דומה. ילד בן 3.2 לא מדבר כמעט כלל.
איך בודקים?

7ofnine

New member
ילד שלא מביע את עצמו בדיבור

כנראה מביע את עצמו בדרכים אחרות. לפעמים כעס, בכי, התנגדות, הסתגרות ממושכת בתוך עצמו - אלו יכולות להיות דוגמאות לביטוי של "לא טוב לי", "אני חושב שזה לא הוגן כלפי" "אני סובל". אפשר לעשות מעקב לאורך היום ולראות מתי הוא מתנהג ככה או מתי הוא מתחיל לצבוט - מה קרה לפני כן? למה לדעתך הוא עשה את זה? האם את יודעת על דברים שמכעיסים אותו? שמתסכלים אותו? או דברים שהוא מתנגד להם במשך היום? גם כאשר הוא צובט כאשר לא עושים משהו שהוא רוצה, אפשר לשאול את עצמנו - האם יכולנו כאן ללכת לקראתו קצת יותר? האם היתה לנו באמת סיבה מוצדקת להתעקש איתו? האם יש דברים שנכפים עליו במשך היום שלא היינו עושים את זה לילד רגיל? האם במקום כלשהו שהוא נמצא יש אנשים שמתייחסים אליו באופן שלא היינו רוצים שיתייחסו ככה אלינו? לא תמיד אבל קורה שנוקשות מצד הילד היא שיקוף של נוקשות כלשהי מצד הסביבה. צריך לקחת בחשבון גם שכמובן שיכולות להיות עוד הרבה אפשרויות למציאת פתרון וגם יתכן שאלו לא הסיבות אבל אולי יהיה שווה לך לבדוק את הדברים האלו לפני שאת בוחרת לנקוט פעולות יותר "כבדות" לטיפול בבעיה.

למעלה