צביה גרינפלד

mbarak1

New member
צביה גרינפלד

לפני כמה ימים שאלתי בפורום מספר שאלות על צביה גרינפלד שנבחרה למקום השישי ברשימת מרצ. אף אחד מהגולשים לא הואיל לענות לי על שאלותי-האם זה נובע מהאופי האגוצנטרי של רוב הגולשים? להלן השאלות ואני מקווה שמישהו שמכיר אותה יענה לי בבקשה: 1. האם צביה גרינפלד עדיין חרדית? 2. מה דעתה של גרינפלד על טקס החליצה? 3. בזמנו כאשר מרצ מנתה 10 חברי כנסת ,חברת הכנסת הערביה מטעם מרצ תמכה בהצעה חוק של אגו"י להעלאת הקצבה לילד החמישי ל 850 ש"ח שהוא פי חמש מהסכום לילד הראשון, 170 ש"ח בלבד! האם צביה גרינפלד תתמוך במידה והיא תהיה חברת כנסת בהעלאה מהסוג הזה? מצפה לתשובה כנה ואמיתית!

iceviper

New member
תשובה כנה ואמיתית.

את כל השאלות שלך אתה מוזמן להפנות לד"ר גרינפילד.זה הרבה יותר ראוי לשאול את האדם עצמו על דעותיו ולא להיזון מפרשנויות של אחרים,יהיו אלה אוהדים או יריבים.

mbarak1

New member
ד"ר צביה גרינפלד

האם יש לך את הכתובת הדוא"ל של הגברת גרינפלד ?

eman70

New member
באתר הבחירות שלה יש

מספר טלפון ואי-מייל, שהיו תקפים לפחות עד הבחירות הפנימיות.

mbarak1

New member
eman70

כאשר קראתי הבוקר בעיתון "הארץ" , את הסקר האחרון שבו לצערי מרצ אינה עוברת את אחוז החסימה , ניזכרתי באנשים טובים ואינטיליגנטים כמוך שתומכים בחיים אורן וצביה גרינפילד ואינם קולטים שמרצ גמרה כנראה את תפקידה ההיסטורי . מפלגה שחיים אורון שקרוב בדעותיו לימין של מפלגת העבודה וצביה גרינפילד החרדית , נמצאים ביחד , זה לא מדכון לעתיד פוליטי. מצביע חילוני עם דעות שמאל חברתיות יעדיף את שלי יחימוביץ ויולי תמיר ! יוסי שריד שלא אהוב בעיניך במיוחד , הבין זאת ופרש מהפולטיקה. חשוב לזכור- במידה (אני מקווה שלא!) ומרצ לא תעבור את אחוז החסימה 70 אלף קולות של שוחרי שלום ושמאל חברתי(במידה מסויימת !) ילכו לטמיון!!!

eman70

New member
משום מה בעותק שלי של הארץ מהיום

יש למרץ 3 מנדטים, שזה בהחלט בתחומי אחוז החסימה. כנראה אתה לא רואה מה שכתוב אלא מה שאתה רוצה לראות. (וזו רק הוכחה נוספת לבעיות האמינות שלך, שכבר נתקלתי בהן פה, למשל בעיניין ג'ומס וההפרטות, שאחר יעיון בפרוטוקולים של ועדת הכספים נוכחתי שהצגת אותו בצורה מעוותת, לפחות באופן חלקי). רוב הסקרים מראים על 4-5 מנדטים כבר תקופה ארוכה, ו3 מנדטים זה בהחלט בתחום טעות הדגימה. לכן אי אפשר להתייחס למקרה בודד, שגם בו מרצ עוברת את אחוז החסימה כסכנה. ואגב היום התפרסם גם סקר של רשת ב' שמדבר (כרגיל) על 5 מנדטים.

mbarak1

New member
תגובה

3 מנדטים זה בתחום טעות הדגימה -כלומר מרצ עלולה לקבל גם 2 מנדטים !! כאדם אמין מדוע אתה לא מזכיר את הסקר של גלי צה"ל מהבוקר , שבו מרצ זוכה ל2 עד 3 מנדטים? גם אם מרצ תזכה ל3 נציגים , זאת ירידה של 50% ממספר הנציגים שמרצ קיבלה ב2001 ! בבחירות ב2003 מרצ ירדה מ10 נציגים ל6 ואז תרצו את הסיבה לירידה למעבר של קולות מרצ לשינוי - שינוי כבר לא קיימת! שים לב , תוך 5 שנים קטנה מרצ (לפי שיטתך!) מ10 נציגים ל3 עד 5 ! מה יהיה התרוץ הפעם?( כנראה עמיר פרץ!) אין לך שום מסקנות,ספקות והתלבטויות? יש לי שלוש שאלות אישיות ואודה לך אם תענה: בן כמה אתה? כמה שנים אתה חבר מרצ? האם אתה מתפרנס ממרצ?(זאת התחושה שלי!)

eman70

New member
התחושות שלך מוטעות לחלוטין

אני ממש לא מתפרנס משום דבר שקשור למרצ, או לפוליטיקה בכלל. אני הצטרפתי למרצ לפני ההתמודדות האחרונה על ראשות המפלגה בשביל לתמוך ברן כהן מול יוסי ביילין. על הסקר של גל"צ לא שמעתי עד עכשיו. זה לא משנה שאתה כתבת דבר פשוט לא נכון (על הסקר בהארץ).

Fleddermaus

New member
זה אותו סקר. ../images/Emo119.gif

הסקר של גל"צ, הוא הסקר של מכון גיאוקרטוגרפיה, הוא הסקר שפורסם ב"הארץ". מעניין שגל"צ לא הזכירו שלפי אותו סקר המפד"ל נמצאת באותו מצב בדיוק. הנפילה של מרצ היא, לדעתי, בגלל השטות המטומטמת לגבי סמים קלים, ואני מקווה שתחלוף. בינתיים, סקר מאותו יום של מכון "מאגר מוחות" נותן למרצ 5 מנדטים, וסקר שפורסם בלילה הקודם בתכנית "פוליטיקה" מנבא אפילו 6 מנדטים למרצ, כך שלא צריך כבר להספיד את מרצ.

הצבעה ראויה של חוסניה ג`בארה

אכן, חוסניה ג`בארה הצילה אז את כבודה של מרץ. קצבאות הילדים היו אחד האפיקים היחידים של העברת משאבים לאוכלוסיות חלשות. קצבאות סעד ניתנות בשפע רב בישראל אך ישראל ההיא המדינה היחידה בעולם שמכוונת את קצבאות הסעד לעשירונים העליונים. דוגמה: היישובים הקהילתיים. כמה עשרות משפחות מבוססות מקבלות מהמדינה (מכולנו) קרקע (שבד"כ הופקעה מאנשים עניים שטוהר הגזע שלהם לא מוצא חן בעייני הממשלה) פיתוח תשתיות על חשבון כל משלמי המיסים והטבות מס פנטסטיות. זוהי קצבת סעד שמקבלים המיוחסים בלי לעמוד בתור בלשכה מחניקה ובלי לעמוד בחקירות משפילות. דוגמה: הפרטות האחים עופר "קנו" את צים מהמדינה (כלומר קיבלו במתנה את המניות שלך ושלי) במחיר מגוחך שההפרש בינו לכל מחיר שפוי הוא קצבת סעד של מיליארדי שקלים. וחידה: אם אכן (כמו שרוצים שנאמין) קצבת סעד זעומה או קצבת ילדים של 600 שקלים הופכים אדם לבטלן ששותה ערק ומכה את אשתו הרי שמקבלי קצבאות המיליונים היו צריכים לטבוע באלכוהול ולהרוג במכות כמה נשים לפני ארוחת הבוקר: למה זה לא קורה? אני מקווה שצביה גרינפלד לא תשים לב לציקצוקי לשון וללהג הגזעני של מקבלי קצבאות הסעד השמנות ותפעל למען מקבלי הקצבאות הזעומות.

צביה גרינפילד התארחה לפני זמן מה

בפורום חופש (אם אינני טועה), מתוך הדברים שאמרה שם אני יודע: 1. דר' גרינפילד רואה עצמה חרדית, אף שאין זה בטוח כלל, שהחרדים עצמם רואים אותה ככזו. 2. דר' גרינפילד התייחסה לכמה מצוות שנראות ארכאיות בימינו, וטענה שיש ביהדות מקום לשינויים, שאין בהם משום פגיעה באמונה עצמה. יתרה מזו, היא טענה שחלק מהנוהגים הקיימים היום לא היו קיימים מאז ומתמיד אלא 'הומצאו' ע"י גופים ורבנים שונים (למשל סיבוב התרנגול מעל הראש כטכס כפרות). מתוך זה אני למד שטכס כמו החליצה, שיש בו השפלה לאחד הצדדים ניתן לשינוי מבלי שתפגע אמונתם של המאמינים. 3. אין לי מושג מה דעתה של דר' גרינפילד בנושא. שאלת תם: האם אתה יודע את דעתם של כל חברי הכנסת המכהנים, והמועמדים בבחירות הקרובות, בנושאים שאתה שואל את הדר' גרינפילד? ולמה דווקא אותה?

eviv

New member
זה לא ברור?

שאלות סטריוטיפיות קלאסיות. מה דעתה על מצוות מגוחכות, והאם היא חלק מה"דוסים" המוכרים שנלחמים על קיצבאות ילדים.

mbarak1

New member
תגובה

אם השאלות שאני שואל הן בנאליות - אז מה לא בנאלי בעיניך? מה מטריד אותך בחיים? מה צריך לדעתך לעשות על מנת שהחיים הקצרים החד פעמיים יהיו יותר טובים מכל הבחינות?(לא פתרונות אוטופים!)

mbarak1

New member
דר' גרינפילד

לדעתי כל אזרח בעל דעות שמאל חילוניות , שאולי יצביע מרצ , חייב לדעת מהן דעותיה של המועמדת מס 6 -צביה גרינפילד: אם היא חרדית , איך היא תצביע אם יועלה חוק הזוגיות . מה דעתה על מושג הממזרות. אני חושב שקצבאות הביטוח הלאומי עבור הילדים צריכות להיות שוות לכל ילד ולא פי חמש לילד החמישי ומעלה , לעומת הילד הראשון, כפי שחושבים החרדים- מה דעתה בנושא! מה דעותיה על נשואים בין שני אנשים מאותו מין . האם יש לה רב שממנו היא מקבלת הנחיות איך לנהוג! לדעתי חברת כנסת חרדית בתוך תנועה שמגדירה את עצמה כחילונית זה דבר מאוד מסוכן- איזה ציבור חדש יצביע עבור מרצ עקב המצאותה של אשה חרדית במקום ראלי? לדעתי , יקרה ההפך, ציבור חילוני לא יצביע עבור מרצ עקב המצאותה של אשה חרדית ברשימה!! לצערי הרב רוב משתתפי הפורום הם צעירים,לא כל כך אינטיליגנטים ובלי הבנה פוליטית מעמיקה. מה שיותר חמור, ששועלים פוליטים כמו יוסי ביילין וזהבה גלאון תומכים במועמדת החרדית! האם הם מודעים לאן זה יוביל?

iceviper

New member
למרות שאני כבר לא במרצ

אני מציע לך בחום לאתר את הגוויה ששמה שינוי ולחבור אליה. פרנויות כאלה מפני חרדים-שם מקומן. יש לך מושג איזה חיים קשים היא עשתה לעצמה בעקבות חבירתה למרצ? קיבלת שירשור שלם על אפשרות לשאול אותה את השאלות האלה,וכדי להפריך סופית את המחשבה שלך שאולי מדובר בסוס טרויאני.לא נראה לי שזה יעזור כי בוודאי תמצא שבריר-תשובה שלה כדי להוכיח את ההנחה הנ"ל,אבל אולי בכ"ז כדאי שתנסה. (ואהבתי את התובנה בעניין משתתפי הפורום.אם יש עוד סיבה שבגללה אתה צריך לעזוב,זה הפלורליזם המרשים שגילית לכל אורך הודעתך ובייחוד המשפט הזה).

mbarak1

New member
תגובה לicev

אם אתה כבר לא במרצ אז היכן אתה? אולי בסוף תגיע לרב שך! אדם חרדי אינו יכול להיות דמוקרט בנוסח מערב אירופאי! ניראה לי שאתה מעדיף את הודו על מערב ארופה, בעיקר את גואה! לפי התאוריה שלך הרב כהנא ורן כהן יכולים להיות באותה מפלגה! חכמים ממך (באמת!) במרצ כבר ניסו לעשות זאת בעבר : יוסי שריד הציע בבחירות הקודמות לראש עירית שדרות שהוא מראשי תומכיו של נתניהו לעבור למרצ ולהיות מוצב במקום החמישי ! אין לך מושג(אני משתמש בנוסח שלך!) איזה חיים קשים עוברת אישה שצריכה לעבור טקס חליצה!!!!

אתה טועה ומטעה

אדם חרדי, מי שמשייך עצמו למחנה הדתי במישור האמוני בלבד, יכול גם יכול להיות דמוקרט אמיתי. הניסיון שלך להפוך כל חרד לרב כהנא (שבעצמו ניתן היה להגדירו כפשיסט , והוא עצמו לא הגדיר את עצמו כחרדי), הוא נסיון נואל שאין ולא כלום עם המציאות. חרדי יכול להחזיק בכל השקפת עולם פוליטית. אף שלרוב החרדים יש נטייה למפלגות הימין וזאת אני משער בגלל הסמכותיות שהן מקרינות, הלאומנות הבוטה והשמרנות החברתית, שרוב החרדים לוקים בה (ולצידם רוב המאמינים הפונדמנטליסטים בני כל הדתות).

למעלה