צבא

נדבפ

New member
צבא

אז ככה, אני תלמיד כיתה י"א. בכיתה ט הובחנתי עם בעיות קשב וריכוז ומאז אני לוקח רטלין. נישלח לי צו ראשון ואיתו תופס שאני צריך ללכת למלות עם הרופא משפחה שלי. הרופא לא סימן וי תחת האופציה של נוטל תרופות באופן קבוע אך בסעיף הערות רשם: "אובחן כסובל מהפרעות קשב. לפי הצורך נוטל רטלין". האם אתם יודעים להגיד לי אם סעיף זה הולך להוריד לי את הפרופיל בצבא? תודה נדב.

pita21

New member
לא. שמעתי לפני שנה לערך

הרצאה של נוירולוג צבאי. לדבריו אם נרשם לגבי מטופל המיועד לשירות צבאי כי אינו נוטל ריטלין באופן קבוע לכיסוי כל שעות היום, אין הדבר מוריד פרופיל. מוזר ותמוהה לאור העובדה שרבים נוטלים ריטלינים לטווח ארוך-אך זו היתה תשובתו לאותה שאלה. יתכן שהרופא שלך מודע להנחיה זו, לכן ניסח את מכתבו בצורה זו שלא תפגע בך.

zivadina

New member
ואני הבנתי

שזה מוריד פרופיל אוטומטית, ואפשר לערער. בכל אופן, אם אין לך מחשבות להיות קרבי, אז זה לא משמעותי, כי בקב"א זה לא פוגע.

דבי שני

New member
לנדב

כפי הנראה אתה תוזמן לבדיקה אצל נוירולוג בלשכת הגיוס. תתבקש להשיב על מספר שאלות בנושא הקואורדינציה שלך, ההתמצאות שלך בכיוונים, הצורך שלך בריטלין ועוד ועוד. לנוירולוג יש שיקול דעת האם להוריד פרופיל או לא. זה תלוי בתשובות שתענה שם. ד"ר דבי שני

דבי שני

New member
לדפנה

מדיניות הורדת פרופיל שונה ביחס לבנים ולבנות בצבא, כדי לא לאבד פוטנציאל טוב ללוחמים

למעלה