צבא

varui

New member
צבא

אני נימצא במצס מאוד קשה הנה סיפור שלי לפני כימעט חצי שנה פלוס ניפצעתי בצבא באופן בנוני בכף רגל עקב פציעה חופשת מחלה באופן זמני פרופיל 24 אני הייתי חודשיים וחצי בגבס ולאחר שאני הורדתי את גבס אני העברתי שיקום בנוני בקשר לכף רגל פיזיטורפייה כימעט הכל עבר אבל היו עוד כאבים אני הלכתי בדיקה לאחר בדיקה רק בבדיקה היתגלה אצלי שלא הכל בסדר השבר הוא לא צמח מקום נכון והרופא המליץ לי לעושת ניתוח בכף רגל אני הסכמתי אבל הבעיה אני לא יכול הרבה מאוד לתפקד ללכת הרבה או להרים דברים כבדים מישקל 4 ק"ג ישר יש לחץ על כף רגל הניתוח בערך עוד 10 חודשיים ואני לא יכול לחכות כי לעבוד או ללמוד ואני חשבתי ללכת לבית חולים אחר עוד בעיה אני יושב ביום חמישי יש טלפון מהצבא אומרים יש לי וועדה רופואית לקבעית פרופיל ואני לא יודע מה לעושת יש לי מסמיך מאשר שאני לא יכול לעובד יותר מדי קשה ואני צריך ניתוח ואחרי ניתוח אני לא יכול ללכת עוד 4 חודשיים יש פה מצב שאני לא חוזר לצבא ואני לא יודע מה לעשות כי אם אני מראה את מיסמך אני יוצא מהצבא בטוח 80 אחוז אבל אם אני לא מראה אותה אני די בטוח אני יכול להכנס לצבא ואני יוצא מהצבא אהייה אצלי פרופיל 21 ויש מקומות עבודה אני לא יכול לעובד בכמה מקומות ואני רוצה כן לעבוד אזה אני לא יודע מה לעושת אני מקווה אולי אני יכול לפה לקבל קצת עזרה תודה

if i could hide

New member
זה לא בעיה!

אתה כן תוכל להתגייס לצבא, אבל עם תנאים מסויימים... כמו: פטור ממאמץ, עבודה משרדית בלבד, טירונות מקוצרת, וכו... בכל אופן אתה כן תוכל להתגייס, אבל עם פרופיל 45.

varui

New member
אני

נימצא בפרופיל 24 כבר חצי שנה בעיה היא אחרת שלאחר ניתוח אני לא יכול לדרוך על כף רגל בערך 4-5 חודשיים שזה די הרבה

bgbg10

New member
אתה יכול לצאת מהצבא..:)

יופי לך....לך לרופא אזרחי או פרטי ועזוב את הטיפול של הצבא... נצל את הזמן שלא תיהיה עוד בצבא ללמוד (יש קורסים ולימודי תואר דרך האינטרנט אם יהיה קשה לך ללכת) רק מי שיוצא מהצבא על נפשי לא יכול לעבוד בעבודות ממשלתיות... אז אל תדאג אתה יוצא על רפואי... ותיהיה לך תעודה של שירות צבאי... תלמד ותעבוד במה שאתה אוהב... גם ככה הצבא לא יתן לך תפקיד שתאהב בגלל הפציעה....אז למה להישאר שם ולבזבז את הזמן- נצל אותו.... ותדע- הכל קורה לטובה אז...

A k a s h a

New member
../images/Emo31.gif

נכון, הכל לטובה, אבל לא צריך לזרוק את השירות הצבאי ככה. אולי הוא לא יקבל תפקיד מדהים אבל אם הוא ישכיל לנצל את השירות שלו הוא יצא מאוד נשכר. ילמד הרבה על עצמו, יתבגר. חבל להפסיד את החוויות האלה.

bgbg10

New member
אם כל הכבוד לדעתך לדעתי זה בזבוז

לעשות שרות צבאי ושאתה לא מרגיש אתה תורם משהו- נכון שמכל דבר לומדים אבל הצבא זה לא החיים האמיתים- לשבת במשרד ולא לעשות כלום זה לא החיים האמיתים ודעתי האישית שזהו זמן מבוזבז- אני עשיתי צבא שנתיים ונכון שמכל דבר לומדים אבל בסכ הכולל זו היתה תקופה של בזבוז זמן, חוסר ניצול יכולות וסביבה של אנשים אטומים שזה פשוט בושה שהשאירו אותם בקבע.... יש אנשים שהם מרגישים שמה שהם עושים בצבא הוא משמעותי והם מרוויחים סיפוק מכך....וזה נכון, אבל איזה כבר סיפוק יש בלהתקע מאחורי שולחן במשרד מחניק ולנוון את המח.... אפשר לשאול אם עשית צבא או שאת לפני שירות?

A k a s h a

New member
אני בת 24 וכמובן שעשיתי שירות

לא אומרת שנהנתי מכל רגע. אפילו נשפטתי על משהו שבכלל לא עשיתי (העונש היה מאסר למזלי על תנאי (כלומר שלא הייתי צריכה לשבת)) אבל חוץ מזה למדתי המון! על עצמי, על הסובבים אותי. גם על טיפשות של אנשים, גם על אטימות וגם על דברים יפים שקיימים בסביבתינו. וחוץ מזה, מי שיש לו את הרצון ללמוד ילמד בכל סיטואציה בכל מקום. לדעתי פספוס רציני לא לשרת. לא יודעת בן כמה אתה אבל אולי צריך מרחק מהתקופה כדי להבין (לא אשאל אותך מדוע עשית *רק* שנתיים אבל אולי זה אומר משהו..)

bgbg10

New member
מצטערת נזכרתי שקראתי הודעה אחרת שלך

ואת אכן עשית צבא- אז זה פשוט מסתכם שכל אחד ע"פ נסיונו... יש הבדל בין לעשותתפקיד שאתה מרגיש שהוא משמעותי לבין זה שתעשה משהו שרק גורם לך לחשוב "נו.....מתי כבר יעבור היום הזה?" ואת מדברת עם מישהי שלפני גיוסה היתה אחרי מורעלת בעולם ועם מנילה מעולה-מעולה! היה סיפור ולא משנה, ארוך.... ובסופו של דבר גם אני התגלגלתי לשבת מאחרי שולחן במשרד מחניק ולבד... תאמיני לי שאני אומרת שזה דופק תשכל והצבא הזה לא היה שווה את השנתיים האלו שהקדשתי לו

A k a s h a

New member
בכל מקום אפשר ללמוד

צריך פשוט לשאוף ולעשות את זה. את יודעת מה, (סליחה שחשבתי שאת בן ולכן שנתיים נראה לי מוזר), נגיד שישבת במשרד לבד והיה לך רע - יכולת ללמוד משהו, לקרוא משהו לא יודעת. מה שבא לך לעשות. זה היה תורם לך. כל תפקיד הוא משמעותי. הייתי בכמה תפקידים בצבא וגם בקורסים. אחד הדברים שגיליתי הוא כמה אנשים יכולים להיות רעים. כשהרגשתי כ"כ רע שלא יכולתי ללכת אז הודעתי שאני הולכת (איך שאני) למרפאה. את יודעת מה אמרו לי? "אסור להסתובב בבסיס על אזרחי" דאמיט! אני בקושי עומדת על הרגליים, לזכור לקחת נשק + מחסניות - זכרתי. כל הדרך הלכתי על 3 כלומר, 2 רגליים ועוד יד או על הרצפה או על גדר. התמוטטתי באמצע המרפאה. את חושבת שזה עזר לי? לא. אבל את יודעת מה. למדתי שיש אנשים שלא צריך לצפות מהם לשום דבר. ומזה אני פחות נפגעת בחיים.

bgbg10

New member
אישית מכל דבר לומדים

וקראתי ולמדתי....אבל די! כמה אפשר לשבת בין 4 קירות... חוץ מזה העינין היה שעושים צבא ע"מ לתרום למדינה- ואם הוא לא יכול לתרום בצורה שהוא ירגיש מועיל הוא יכול לתרום בארגונים אזרחיים בהתנדבות אף אחד לא אמר שהדרך היחידה לתרום למדינה היא דרך הצבא... כשהתנדבתי בבה"ח הרגשתי שתרמתי הרבה... כשעשיתי צבא לא הרגשתי שתרמתי משהו...אני יודעת מה זו ההרגשה הזאת ואני לא רוצה שהוא יחוש תסכול או בזבוז.... גם אני למדתי שיש אנשים שעדיף לא לצפות מהם דבר..... תביני אני מדברת מנסיון רע שהיה לי ואם הוא לא יעשה משהו שיתן לו הרגשת סיפוק....אני לא רוצה שיצא ממורמר כמו שאני יצאתי מהצבא (וזה הדבר היחיד שאני יכולה להיות ממורמרת ממנו ולהתלונן עליו, היחיד!) אני שנה משוחררת-הרווחתי כלכך הרבה בשנה הזו- שבוע אחד מהשנה הזאת היה יותר ממה שעשיתי שנתים בצבא- אני לא אומרת שלא יצאו דברים טובים גם, הכרתי כמה אנשים מדהימים...אבל זה היה בגלל י שהם, לא בגלל הצבא... הצבא פשוט היה מקום מפגש...

varui

New member
אני

אני יכול להגיד מתי אני היגסייתי לצבא אני הייתי קצת מורעל ואני הגעתי לתפקיד די טוב ואני יודע כל יום כל שעה כל דקה שאני הייתי עובדה באותה תפקיד אני תרמתי מאוד -ואני רואה עד היום מי ימצא בבסיס הזה תורם הרבה מאוד ואני כימעט לא הייתי נימצא בחופשות בגלל התפקיד אבל מתי אני הייתי צריך את עזרה של מפקדים לשלוח אותי למירפאה או מיון הם רמזו לי אני רק עושה הצגה ואני רוצה לקבל גימלים אמזה אני היתחלתי לסנוע את הבסיס ואת קצינים

bgbg10

New member
אבל רשמתה שאתה חוזר לשרות...

למה לחזור למקום שלא טוב לך? אתה חושב שבתפקיד שתעשה עכשיו תיהיה לך שביעות רצון מהתפקיד ותרגיש שאתה תורם? אם כן, אז המון בהצלחה שיהיה לך...ואני שמחה בשבילך... אם לא, הנה משהו שלימד אותי הרסר שלי בבסיס....ועד כמה שהיו לי חיכוכים איתו...זה משהו שמאד לקחתי לתשומת ליבי... הוא אמר לי שכשלא טוב לך במקום מסוים קח את הרגלים ולך.... למה להישאר ו"לסבול" כאשר זה לא נותן לך כלום?! לקחתי זאת לתשומת ליבי אחרי השחרור וזוהי עצה מעולה.... תמיד כשהתקדמתי הלאה ממקום שלא היה לי טוב גם אם חששתי.... תמיד הרווחתי מההחלטה הזאת.... אז תקשיב לליבך-אם להישאר או לא.... שכח מהקטע שלעשות שירות מלא... שכח מה יגידו המשפחה או החברים.... הקשב ללב שלך לא לשכל.... זהו לקח שלמדתי בצבא (הנה כבר יתרון שהיה לי בצבא :)) ואני לוקחת אותו איתי לכל מקום... אז בהצלחה במה שתבחר (אני בכל אופן תומכת בכל מה שתחליט)

varui

New member
באופן מוחלט

אני יעשה הכל כדי לא לחזור לאותה בבסיס

bgbg10

New member
אז העינין הוא לעבור בסיס?

בהצלחה, לי עשו את המוות עד שהעבירו אותי בסיס אבל אני מכירה משהו שעבר בסיס ציק צק... בכל אופן= אם לא מעבירים אותך מוצא אחרון זה ההורים... תנסה להגיש טפסים המלצות לנג'ס לאנשים ולמשקית ת"ש ולכל המעורבים במעבר שלך...אם זה לא מצליח-טלפון אחד מאחד ההורים (מי שנשמע יותר תקיפ) ואתה מסודר.... אני לא רציתי שאבא שלי יתערב והגשתי מסמכים המלצות, אפילו השגתי המלצה מקב"ן לעבור בסיס באותו יום (הבסיס היה רחוק מהבית שלי ולא היתי מוכנה במצב הבטחוני-שהיה מאד מסוכן באותו זמן ששירתתי ובשביל התפקיד המסכן הזה שעשיתי לעשות את הנסיעות האלה באוטובוסים (ובשני התחנות שאני יורדת בהן היה פגוע) עד שאחרי 8 חודשים בערך- אמרתי די! אבא שלי הרים טלפון ןתוך שבוע עברתי בסיס... אני מאד דוגלת להשיג דברים בכוחות עצמך- אבל מי לא צריך עזרה פה ושם?

varui

New member
אני די בטוח אני בטוח

משירות שאני הייתי שם ואני הבנתי בבסיס שלי הוא אינו לא רוצה להחזיק אנשים בעתיים ואני יכול להיות קח ואני יכול לדפוק להם את עבודה במקום בו אני הייתי לפני כן והם לא רוצים חיילים בעתיים פשוט המעבירים פשוט אני יכול להתקין את הראוש שלי לנסות לא להגיע לאות בבסיס

JudyWn

New member
עד כמה שאני יודעת

אני מכירה מישהי שנפצעה בתאונת דרכים בזמן הצבא וחטפה זעזוע מוח - היא קיבלה פרופיל 24 לחצי שנה (מה שלא מנע ממנה לעבוד כמלצרית בבית
) ואחר כך, בועדה רפואית נוספת, היא קיבלה פרופיל 24 לעוד חצי שנה. אתה יכול גם. תאריך את החופשה וסיים את השירות יותר מאוחר - אבל אתה צריך לומר להם שאתה רוצה לחזור כדי שידעו שזה חשוב לך.

למעלה