צבא, MCSE, MCSA

Shayks

New member
צבא, MCSE, MCSA

אהלן. אני חייל, בוגר קורס נתמ"מ (הפעלת מערכות מחשב) של יחידת ההדרכה של ממר"ם (בסמ"ח), הולך לשרת באדמיניסטרציה של הרשת הצה"לית 3-4 שנים. עכשיו ככה, אני מוסמך (צבאית) להקים ולנהל רשת Windows 2000/2003 Server (וגם Unix ועוד כמה דברים) ופתאום שמעתי על התעודות האלו. כמה שאלות לי אליכם: 1) מה ההבדל בין MCSE לMCSA? 2) האם יש טעם להוציא את התעודה הזאת בזמן השירות ? או שהניסיון שאני רוכש יספיק לי? 3) איפה נבחנים במבחנים האלה? איפה יש סילבוס של המבחנים? מצטער שיש לי הרבה שאלות, חיפשתי איזשהו מאמר על זה ולא מצאתי.

marvin2

New member
אין לך טעם בתעודות הללו

באופן עקרוני התואר "בוגר ממר"ם" הרבה יותר נחשב מ MCSE. מבחינת הנסיון שתרכוש בסוף ה 4 שנים - הכל תלוי איפוה תיפול. תוכל להיות ב 180 ולא תוכל ללחוץ על אנטר בלי טופס חתום בשלושה העתקים ותוכל להיות במקום נורמלי וללמוד המון. זו רולטה ענקית. אבל שוב, MCSE ממש אין צורך. תחשוב אולי לכיוון של תעודות יוניקס.

Shayks

New member
אני כבר "נפלתי"...

בבסמ"ח - יחידת ההדרכה של ממר"ם, היחידה שמכשירה אנשים לשירות בתחומים הללו. תודה על דעתך.

טופי

New member
סגול עולה!

מחזיר אותי אחורה אבל, בתור 1801 במיל' אני יכול להגיד לך שלימדה בשירות תלויה רק בך, וברצון שלך ללמוד. זה שעשית קורס זה נחמד אבל זה רק הבסיס, קח את השנה הראשונה (זו שלפניך) ללמוד ולהתמקצע בנושאים שמעניינים אותך. בצבא יש הרבה ספרים ורק צריך את התחת לשבת ולקרוא, מהבחינה הזו הצבא הוא חממה לאנשי SYSTEM. בהצלחה.

למעלה