צבא- צריכה תמיכה

צבא- צריכה תמיכה

אולי אתם תבינו אותי. יש לי חברים ימנים שהולכים לקרבי ויש לי חברים שמאלנים פצפיסטים שלא ישרתו בכלל. ואני החלטתי שאני לא משתמטת, ואני פשוט לא אלך לקרבי ולא אצטרך להחזיק נשק. אבל ככל שהזמן עובר כך יורדת המוטיבציה שלי להתגייס. ואמרו לי שבמהלך הטירונות אני כן אצטרך להחזיק נשק. וגם יכול להיות שבאופן עקיף אני אגרום לכך שאנשים ימותו. וזה מעצבן אותי שרק מלאו לי 18 לפני שבוע ואני צריכה להתחיל להתמודד עם שאלות מוסריות כמו האם זה בסדר להרוג מישהו שבא להרוג אותי? למה צריך להעמיד אותי במצב כזה? ועכשיו ממש מפחיד אותי כי אם אני לא אלך לצבא אני לא אוכל להסתכל לחברים שלי שהולכים לקרבי בעיניים ואם אני אלך לצבא יהיה לי על המצפון כל החיים שיכול להיות שגרמתי להרג של אנשים.

iceviper

New member
פציפיזם מוחלט הוא לא ריאלי.

דבר שהוכך בתקופה המודרנית.אנחנו נמצאים בסוג מסויים של מלחמה ועלינו להגן על עצמנו,משפחתנו ומדינתנו. זה לא אומר שבשם ההגנה הזו יש לבצע פשעים נגד אנשים אחרים-תמיד יש לזכור את העובדה שמולנו יש אנשים בשר ודם.אם תצליחי לזכור זאת במשך כל שירותך,ותמיד לזכור שמטרת הנשק היא בראש ובראשונה כדי להגן-אשרייך. בנוגע לשירות קרבי או לא-עדיף שתלכי לשירות קרבי רק אם את רוצה ומאמינה בתרומה למדינה מסוג זה.בטח ובטח אל תלכי רק משום שאח"כ לא תוכלי להסתכל לחברייך בעיניים. ומצד שני אם את חושבת שבכך שאת מתאמנת עם נשק ולובשת מדים את גורמת בעקיפין להרג של אנשים-צר לי על כך,זו טעות,אבל תמיד ניתן להתנדב לשירות לאומי,שבעיני לא נופל במאומה משירות צבאי. מקווה שעזרתי.

Neta558

New member
אם את מתלבטת..

העצה שלי היא להמשיך להתלבט. בחלק מהמקומות בארץ יש מפגשים של בני נוער שמתלבטים בדיוק באותן שאלות כמוך, וגם באינטרנט אפשר למצוא פורומים או אתרים שיוכלו לתת לך מידע ולהעלות בפניך שאלות שכדאי לבחון. אני חוששת שהפורום הזה אינו במה מתאימה להתלבטות הזו, אך אשמח להפנות אותך לקבוצות או אתרים בנושא. אם תרצי, פני אלי במסרים. יום טוב, נטע

ronen1981

New member
שלום לך .

אז אני ירגיע אותך לא מחיבים בנות לשרת ביחידות קרביות . את אמורה לקבל חוברת כזאת של אופציה של קדצים וכד...תבחרי פשוט במשהו שהכי מתאים לך מבחינת הכישורים ושתוכלי להסתדר איתו מבחינת תפיסת העולם שלך.(למשל חובשת תפקיד חשוב שמטרתו לעזור לאנשים סובלים.) כעת בנוגע לטירונות עם נשק אם לא תעשי שטויות ולא תכוני אותו על אנשים ותפעלי לפי התקנות הצבאיות אין חשש שתפגעי במישהו,ולגבי יריה במטווח זה לא צריך להיות ביג דיל בשבילך לירות על דמויות קרטות (אישית לי זה היה כייף.) . מקווה שעזרתי לך? מכל מקרה אישית לדעתי לא רק שזה בסדר להרוג מי שבא להרוג אותך זה גם בסדר להרוג מי שבא להרוג את חבריך או משפחתך . כעת עוד שיקול שאת יכולה לאמץ לעצמך בשביל המצפון כידוע אנשים מתים כתוצאה מהטרור ואת יכולה לראות בעצם השירות שלך כפעולה להצלה של חיי אדם ותרומה מצדך ליעול המערכת. ובעצם אי ההתגיסות שלך ומותם של אזרחים ישראלים יתכן אנשים שאת מכירה אפילו יהיה על מצפונך.

Asaf p

New member
קראי זאת

אני לא מתכוון לספר לך חרטוטים . אם תשרתי, אני יכול להגיד לך בבטחה שרוב הסיכויים שלא תגיעי לתפקיד אותו את מבקשת, אם זה קד"צ, או חובשת למשל. ואת צריכה להערך לזה כי זה חשוב מאוד, מכיוון שזה ההבדל בין שירות משביז לשירות מספק. אבל למזלך אני לא חושב שלצה"ל תהיה בעיה לשבץ אותך בתפקיד לא קרבי, כי המצב היום ש90 אחוז מהבנות לא נושאות נשק, 90 אחוז מהבנות שכן נושאות נשק אינן לוחמות, ואילו גם אלה שלוחמות- 90 אחוז מהן לא הגיעו למצב שהן נאלצו להשתמש בנשק ולירות בו על מישהו. את לא חייבת כלום לחברים שלך, לא אלה שקורעים את עצמם בקרבי ולא אלה שמשתמטים בטענת פציפיזם. תעשי מה שאת מאמינה בו: את צריכה לעשות חושבים עם עצמך מה מוסרי ומה לא מוסרי. כשפקידה יושבת בקרייה ומדפיסה מסמך למפקד שלה על משלוח תחמושת לגדוד חי"ר- את צריכה לחשוב אם זה מוסרי. כשחייל משיב בירי על חמוש שיורה עליו- את צריכה לחשוב אם זה מוסרי . כשחייל עומד במחסום בשכם,עוצר ובודק אזרחים על מנת לתפוס את המחבל שבדרכו להתפוצץ בנתניה. מוסרי? שחיילת הולכת ברחוב ומישהו בא וגורר אותה לשיחים, זה מוסרי שהיא תפעיל את הנשק ותירה בו? בכל תפקיד בצה"ל, מהפקידה שמכינה קפה ועד הלוחמת שעושה בט"ש על גבול מצרים, עד תגרמי בעקיפין למוות של בני אדם. חלקם אנשים רעים. חלקם אנשים טובים שנהרגו בשוגג. למה את צריכה לעמוד במצב הזה? כי זו המציאות, המציאות קשה, המציאות בעייתית . יש דילמות בחיים, וצריכים להישיר מבט למציאות ולבחור. ברוכה הבאה לגיל 18.

למעלה