צבא עיראק

slayer5

New member
צבא עיראק

לק"י אני אשמח לכל שביב מידע עליו (באופן כללי, כמובן): מתי הוקם? על ידי מי? מדוע הוקם? תודה רבה ויומטוב!

slayer5

New member
לישועתך קיוויתי ה'...

לק"י זה על אותו עיקרון של בס"ד, ב"ה וכו'...

18zoot

New member
לאיזה צבא אתה מתייחס?

כלומר באיזה תקופה היסטורית?

slayer5

New member
אני מתייחסת

לק"י לצבא שהוקם (לפי מה שהבנתי, תקנו אותי אם אני טועה) על ידי הבריטים. זאת אומרת, שזה אמור להיות במאה שעברה מתישהו...

eshir31

New member
הצבא אכן הוקם ע"י הבריטים

הוא הוקם בסיוע רב מאוד של הבריטים ולכן גם די דמה לו בהרבה דברים. תפקידו העיקרי היה לשמור על השלטון המלוכני שגם הוא הוקם ע"י הבריטים והיה זר למקומיים. (פייצל הראשו, אחיו של עבדאללה הראשון, שהומלך ע"י הבריטים על ירדן היה מהמשפחה ההאשמית מחצי האי ערב כתמורה על השתתפות המשפחה במרד הערבי נגד התורכים במלחמת העולם הראשונה.

slayer5

New member
ידוע לך

לק"י באיזו שנה זה היה? ומה היו התפקידים שלו *בפועל*? זאת אומרת, כשהבריטים קימו אותו הם הגדיו את התפקיד שלו כשמירה על השלטון המלוכני או שזה פשוט מה שיצא בסופו של דבר? אני הבנתי שהצבא היה מעורב מאוד בדיכוי של השיעים. אי אפשר להגדיר את זה כתפקיד עיקרי? תודה רבה! (סליחה על ההטרדה)

eshir31

New member
הצבא העראקי

הצבא העראקי הוקם ע"י הבריטים כצבא מודרני שנועד לשמש כצבא המדינה. צבא שנועד להגן על גבולות המדינה ועל בטחונה הפנימי. המצב שנוצר בעראק היה כזה שגרם לצבא העראקי להיות "מגן המשטר" בגלל שפייצל הראשון והממשלה שהוקמה ע"י הבריטים היו גורם זר והצבא הבטיח את קיומו. ב1942, הצבא הבריטי היה במצוקה קשה במלחמתו נגד הגרמנים (לפני קרב אל עלמיין) והשנאה האנטי בריטית (וגם אנטישמיות), גרמה להפיכה פרו נאצית בעראק (מרד ראשיד עלי). הצבא העראקי שיתף פעולה עם המשטר החדש והבריטים שלחו צבא על מנת לדכא את המרד. המרד דוכא והמשטר הפרו בריטי הושב על כנו. לא לאורך זמן, מכיוון שב1958, לצבא העראקי היה תפקיד מכריע בהפלתו (הפיכת קאסם) של המשטר המלוכני. הצבא אכן דיכא את השיעים מכיוון שהשלטון חשש מהם. זה לא היה תפקידם העיקרי ו/או המוגדר. רוב העם העיראקי שנא את המשטר המלוכני אך רק לצבא היה את הכוח להפילו. הנסיבות גרמו לצבא להיהפך למה שהוא ולא ההגדרה שלו בעת הקמתו (בשנות ה30).

למעלה