צבא + חג פסח

• פותח הנושא varui
  • פורסם בתאריך

varui

New member
צבא + חג פסח

אני לא יודע עד כמה חבריה הפורום הם מישרתיים בצבא או במקומות ביטחון או המקומות שומריים על חג פסח אני רוצה לדעת מה אתם תעשו בחג פסח ואך אתם תיסדרו בחג פסח בלי לחם בצבא או במקום העבודה שלכם

L e s h i y

New member
תגובה

הבעתי את דעתי על הפסח בצבא בצורה מפורטת בפורום סדירים. בכל מקרה, אם לא יקרה שינוי של הרגע האחרון, אני אמור לסגור את כל הפסח בבסיס - אני מתכוון להביא איתי כמה כיכרות לחם פרוס כדי שאוכל להכין טוסטים אצלי בחדר כדי שלא אגווע לגמרי מרעב. כמו כן אני אבדוק עם הרס"פ שלי האם יש אפשרות להזמין פיצה ולאכול אותה מחוץ לש"ג. להכשיר כלים ולנקות את המטבח אני לא מתכוון בשום מקרה, גם אם יבקשו ממני - יש מספיק צעירים ואנשים שומרי איסור חמץ בפלוגה שיוכלו לעשות את זה. אני אעזור רק לנקות את החדר שבו אני ישן - לגבי כל השאר שילכו לעזאזל. גם בליל הסדר אין לי כוונה להגיע לחדר אוכל - אין לי כח לשבת שם שעתיים ולשמוע את כל הזיוני שכל האלה רק בשביל לאכול איזה ביצה עם חסה...

E K O

New member
אני מכבד את כל מי שבוחר לא לשמור על

כשרות בפסח, אבל אני בז לאלו שלא מכבדים את מי שבוחר "לאכול איזה ביצה עם חסה"

L e s h i y

New member
תגובה

אני דווקא מכבד כל מי ש"בוחר" לאכול את זה ומצידי שגם יאכלו את זה במשך כל השנה באמת שלא מזיז לי ואני לא דוחף את האף שלי לצלחת שלהם אבל מה עם קצת כבוד מצידם כלפיי וכלפי אנשים כמוני שלא רוצים להשתתף בכל הקרקס הזה ורק רוצים להמשיך את שגרת החיים הרגילה שלהם? אנשים שקורעים את התחת בצבא ורוצים לפחות לאכול כמו בני אדם ולא לסבול במשך שבועיים מרעב ולשבת רק על מצות וסלטים! האם זו בקשה מוגזמת? למזלי הרב בסופו של דבר אני יצאתי יום שלישי הביתה ל-5 ימים ככה שלפחות עכשיו אני אוכל כמו שצריך אבל יש אצלי ביחידה אנשים שסוגרים את כל הפסח בבסיס ואני ממש מרחם עליהם.

eMiFrEaK

New member
אמ...

לי כרגע אין את הבעיה הזאת... אני יוצאת להדממה למשך כל החג =)

למעלה