צבא ופוליטיקה

• פותח הנושא edoa
  • פורסם בתאריך

המוסד

New member
ואני רוצה שיגדירו כיבוש, אז מה?

מישהו הגדיר לי מהוא כיבוש? The Ancient Mariner עכשיו ברצינות, אם מסתכלים על דבר כלשהו דרך "עדשת היחסיות" אפשר להצדיק כל דבר כמעט, קניבליזים, פנדומליזים, טרור, הכל פשוט הכל, אבל זה לא ככה אין יחסיות מוחלטת, אנו מחליטים לפי הערכים שלנו ולפי נקודת מבטנו, וכך זה צריך להיות

כיבוש שטחים...

לקיחת שטחים בכוח, כלומר לא מרצון האדם או הגוף הפוליטי שזה נלקח ממנו, נעשה ע"י אדם בודד או גוף פוליטי מסויים, לרוב תושבי השטחים הכבושים חיים תחת משטר צבאי וללא זכויות בסיסיות בניגוד לסיפוח שטחים, שבהם נלקחים השטחים בכוח אך האוכלוסייה שיושבת שם מקבלת זכויות שוות. עכשיו אנא הגדר לי טרור?

המוסד

New member
בעצם אתה אומר שאני יושב בשטח כבוש?

שעלינו להחזיר את שדה התעופה לוד? טרור: פעולות שמטרתן להרוג אזרחים בכמות הגדולה ביותר, במטרה לערער את הביטחון של התושבים, אגב האם יש להחזיר שטח כבוש לבעליו הקודמים? אם כן יש להחזיר את כל ארצישראל לנו!

כן אתה יושב בשטח כבוש......

ולא אנחנו לא צריכים להחזיר אותו! למה לא? העובדות בשטח לא מאפשרות את זה... הפגיעה באוכלוסייה תהיה כזאת גדולה שאין סיבה לעשות את זה... מאותה סיבה אין טעם לארץ ישראל השלמה. לפי ההגדרה שלך של טרור: ההפצצה על הירושימה ונגסקי היא פעולת טרור. הורדת חנות לא כשרה ע"י טרקטור זוהי אינה פעולת טרור. הריסת בתים אינן פעולות טרור. ירי על חיילים אינו פעולת טרור.

המוסד

New member
שני דברים ../images/Emo8.gif

א.הפצצת האטום על יפן לא באה כדי לפגוע בביטחון האישי של היפנים אלא בביטחון הלאומי, ביכולת הקיום של האומה שלהם מול הפצצות שכאלו...לנו הישראלים ברור שישראל תתקיים גם עם טרור ממושך (בהנחה שהטרור לא ישיג את מטרותיו) נכון הריסת בתים איננה טרור וניסיון לפגוע בחיילים (בתפקיד) איננו טרור אלא הכרזת מלחמה ובמלחמה כמו ב... נ.ב למרות שלפעמים האטימות שלך עולה לי על העצבים, זה מאוד נחמד לנהל דיון עם מישהו רציונלי והגיוני, פחות או יותר
...

באותה מידה אתה יכול להגיד......

שפיגועי התאבדות בישראל באו לפגוע בביטחון הלאומי שלה ולגרום לה לסגת מיעדים פוליטיים, כמו שקרה אחרי תקריות מערת הכותל שנהרגו שם חיילים הרשות הפלשתינאית לא קיבלה שום גינוי על המעשה ומספר מועט של שבועות אח"כ החזיר נתניהו את חברון לשליטת הפלשתינאים. או דוגמה ברורה יותר, כמו שלפני האינתיפאדה הראשונה הבעיה הפלשתינאית עניינה רק את השמאל הרדיקלי בישראל וגם לא ברמה שהיא הייתה בראש מעיניו, לאחר האינתפיאדה הראשונה עלה העניין לראש הסדר הלאומי. חס וחלילה אל תבין מזה שאני מצדיק את הפיגועים כנגד ישראל, אבל אני סבור באותה מידה שהריסת בתים, חיסולים אשר פוגעים גם באזרחים (והרבה מהם כאלה), הפרת תקנות הפתיחה באש בהפגנות אלימות ופעולות דומות גם ראוייות להיקרא פעולות טרור אם כי כל אחת מהן איננה נוראית כמו למשל הפיגוע בדולפי או בסברו, אבל אני חושב שזה מטופש לריב על "מי סבל יותר" ו"מי התחיל" הוויכוח צריך להיות "איך אנחנו מסיימים את כל העניין עם מינימום סבל לשני העמים"

המוסד

New member
פיגועי ההתאבדות באו

לערער את הביטחון האישי שלנו ולגרום לנו להעדיף את ביטחוננו האישי על פני הלאומי, אם מחר נופלת פצצה גרעינית על תל אביב זה אינו פעולת טרור אלא ניסיון להשמיד את הקיום הלאומי של ישראל, למנוע ממנה לקיים את תרבותה וריבונותה, זה ההבדל בין טרור למלחמה, בקשר לחסולים- הם לא באים כדאי לתקוף אוכלוסייה לעיתים נהרגים אזרחים בהתנקשויות אך זה בשוגג, זה כמו להגיד שתאונות דרכים זה טרור...כשלימדו אות שחמט, הסבירו לי שכשאתה בעמדת ניצחון אתה לא מציע תיקו, מי ידוע כמה חיים יחסכו ע"י הכרעה מול הפלשתינים

א.א.אפל

New member
כמה חבל

שלא בשחמט אנו משחקים, אלא בחיים. שההרוג ממהלך התקפי הוא לא עץ קטן, אלא חיי אדם. במשחק השחמט שני יריבים משחקים אחד נגד השני; ולכן, לצד שיש לו אפשרות תקיפה, אין אינטרס בחיי החיילים של יריבו. לעומת זאת, לי, כפרט בקבוצה האנושית, אולי אין אינטרס אישי לחיי פלשתינאים, אך האידיאולוגיה שלי אומרת שאין לנו שום זכות לקחת חיים של מישהו אחר. אם זה מישהו שאנחנו מחסלים או מישהו שבמקרה היה במקום.

המוסד

New member
חיי אדם?

אתה באמת חושב שאם למדינות ערב תהיה עמדת ניצחון הם לא יממשו אותה? כרגע הערבים של עראפת מפריעים להתכונן לאותה אופציה מציאותית, אנחנו יכולים לעצור אותו, וצריך לעשות זאת... גם אני, בדיוק כמוך מגנה את ל´ מטייסת האפאצ´י שהרג את מוחמד שסך הכל תיכנון פיגוע בתל אביב. אכן יש להעמיד את ל´ למשפט על שלקח חיים שלא בזכות כך גם את ג´ קצין המבצעים של הטייסת שתיכנן את המבצע וכך גם את מ´ מפקד הטייסת ואת דן חלוץ ואת שאול מופז ואת פואד ואת שרון, ואת כל מדינת ישראל, שהיא כאמור מדינת אפרטהייד גזענית שמבצעת טיהור אתני בהשראת הנאצים בפלשתיניים השמיים המדוכאים ושוחרי החירות והשלום.

א.א.אפל

New member
לא

אני לא יודע מה יעשו ארצות ערב בעמדת ניצחון, אני לא רואה את זה כמשנה אני לא רואה כשונים את ערך חיי האדם הערבי שיהרג במלחמה או את הרג היהודי ולכן, אני מעדיף תיקו כשלנו יש אפשרות "ניצחון" כביכול, במקום "לנצח" שבאותם אותיות בלבד, יגרום להמשך הסכסוך לנצח.

הקם להרגך השקם להורגו

ודייי ולניאיביות הזו, מדינות ערב היו מנצחות בשנייה אם הייתה להם האפשרות תסתכל על ההיסטוריה! לא, מדינת ישראל מחוייבת לאזרחיה ולא לפלסטינאים, עדין אני לא אומר שצריך להרוג סתם פלסטינאים כי זה לא משרת את האינטרס הישראלי

תוספת......

לרוב תושבי השטחים הכבושים חיים תחת משטר צבאי וללא זכויות בסיסיות או מגורשים מאותו שטח ובמקומם מתיישבת האוכלוסייה של הגוף הכובש.

למעלה