צבא ופוליטיקה

• פותח הנושא edoa
  • פורסם בתאריך

edoa

New member
צבא ופוליטיקה

מה דעתכם על קצונה בכירה הנודדת לפוליטיקה?

מה עדיף?

מדינה שיש בה שלטון מיליטריסטי אבל שידע להגן על המדינה בעת הצורך וןהלחליט החלטות, או מדינה עם פאציפיסט חביב בתור ראש-ממשלה וסרבני גיוס בתור שרים, כך שלא יהיה מי שיחליט החלטות שיגנו על המדינה, במקרה של סכנה. אני אישית מעדיף את אריק שרון בתור ראש-ממשלה מאשר פאציפיסט, או כל שמאל קיצוני אחר. (דגש על קיצוני..)

המוסד

New member
רגע רגע

אתם אומרים שאם מישהו הצליח בצבא אז הוא לא יוכל להיות בפוליטיקה בגלל שהצליח? רק לי זה לא נראה?

smolani logi eino smolani

ha tismonet al shem smolanout yetera novaat mi khoser yekholet leavdil bein ha ratsoui levein ha efshari bein ha khalom levein ha metsiout bein ha tov levein ha ra bein ha moutar le vein ha assour ha smolani khoshev she leiot smolani makhnis oto le khoug ha khakhamim ha sheifa ha zot eina ola arbe maamatsim, ki efshar leiot bein ha elionim im kniat kartis khaver ha netia ha zot leassig devarim be kalout ossa otam vatranim ha shalom ke yad lifnei atsmo, bli maamats leagen al atsmam ,ki ze meayef midai, yekhol leavi otam le kever akhim she bo ha shalom ve hashivion shorerim

איש......

מהרגע שנכנסת לפורום תקפת אותנו, לא באת בגישה פלורליסטית של לנסות להבין את הדעה שלנו, לנסות להסביר את הדעה שלך... או אפילו חס וחלילה לשבור את קדושת דעותייך. אני מבקש ממך להתחיל דף חדש, אתה מוזמן לבקש מאיתנו להסביר בפניך את פתרון הסכסוך ע"פ תפיסתנו, את דעתנו לגבי המצב הכלכלי חברתי במדינה, לגבי איכות סביבה, לגבי דת ומדינה, זכויות בע"ח וכו´... באותה מידה נשמח לשמוע את דעותייך בנושא, במידה ותדיין ולא תתווכח... מה אתה אומר? (ד"א - בבקשה תרשום באנגלית או בעברית העברית-אנגלית הזאת ממש מעצבנת לקריאה)

la emet ein yoter mi pen akhat

ein arbe pitronot le beaia mathematit, ein afilou makom le vikouakh bekhlet moutar leitvakeakh ze ha pluralism aval ha pluralism ha ze lo yiten lekha tsiounim gevoim ba bekhina im ha pitaron shelkha eino nakhon ve tikashel khaim einam politically correct ani lo tokef arei ha mashal shel ha kipa adouma aya dei hamoud ani masbir im ha milim sheli ke ish pashout ve lo naor im regishout messouiemet derekh agav leiot naor etsel ha levantinim shave leakhil khazir im bacon ani mekave she ani masbir tov , derekh agav levantini muslemi

בנאדם.....

בבקשה תרשום באנגלית או בעברית לא בעברית-אנגלית הזאת! אין לי בעיה עם הפשטות שלך, פלורליזם זה גם לדעת להקשיב לדעות האחר, קשה להקשיב כאשר יש חומת הגנה בינכם, או צבאות התקפה, ולפי דעתי המשל על הכיפה אדומה היווה סוג של תקיפה... אחד הדברים שאני הכי שונא בשמאל הישראלי, זה מה שציינת על התנשאות מטופשת, אליטיזם = שמאלנות כביכול... ומי שלא הוא אספסוף... זאת לא הגישה שלי, אני גם מאוד יוצא נגדה, ואני מודע לכך שהיא קיימת יותר בשמאל וזה מגעיל אותי. דף חדש?

zekhouiot ha adam

kodem kol slikha la ktav ha loazi aval lamrot she ze mafria gam li be geavati ha leumit ani gam khote be netia la kalout be nosse ze ha spetsifi be kesher le ma she amarta al ha khoma she misvivi , hi pashout totsaa shel ha historia, ha shirion shel ha tsav eino ba be mikre hatsav eino khaia tokpanit ela aganatit aim mikri she ha semel shel am israel hou magen yesh li baya itkhem ,lo biglal ma she atem omerim ,ela biglal ha ouvda she ha oiev, she eino rak aravi, mishtamesh bekhem ke kli taamoulati negdi ve neged ami. yadoua she ha tikshoret ha maaravit mekabelet on toafot petrodollarim avour ezrata ha messoura hem matsdkim et atsmam im maamarei haaretz ve amirot neurot shel makhane ha shalom keviakhol zkhout le rogez nirsham be atsarat zkhouiot ha adam "

דעתי.....

קודם כל, קשה להתייחס לנושא, כי התייחסות אליו תהווה הכללה, אז כמובן שתלוי באדם שעובר מצבא לפוליטיקה, באותה מידה יכול היה להיות אדם שהצבא גרם לו להבין את נזקי המלחמה והוא יבוא לפוליטיקה מתוך הבנה אמיתית ורצון לשלום... אמנם זה מיתוס, טוענים שיצחק רבין היה כזה, אולי... זה לא הדיון. בעיקרון הבעייתיות בזה שאיש צבא הולך לפוליטיקה הן כמה תפיסות שעלולות לחלחל לו במערכת הצבאית שבה הוא גדל: ניתן לפתור בעיות בעזרת כוח. יחס מזלזל כלפי נשים. לאומיות על סף לאומנות (כמו שעופר סיפר על חבר שלו בשריון אשר המפקד שלו מדבר איתם על ערבים ואז מידי פעם מחליף את המילה ערבים במחבלים... כשאתה חייל עדיף לך לתפוס עולם של שחור ולבן כדי שתוכל לחיות עם המצפון שלך ולא לפקפק בפקודות שנותנים לך). יחס מזלזל לאיכות סביבה ולבע"ח. סוליסטיות, כאשר אתה מפקד בשטח אתה קובע מה קורה ולא מתייעץ עם חיילים שלך, מצד שני כשאתה ראש-ממשלה, רצוי להתייעץ עם השרים שלך ולא לפקד עליהם. מצד שני, קצונה צבאית נותנת ידע באסטרטגיית קרב, במנהיגות, בהכרת העובדות בשטח, בהכרת החברה הישראלית. אני מסכים עם יובל שאני מעדיף את אריק שרון כראש ממשלה מאשר פצפיסט... עוד נקודה - באיזשהו מקום, ראש ממשלה לא צריך להכיר אסטרטגיות צבאיות, בשביל זה יש מטכ"ל, תפקיד ראש הממשלה הוא להחליט עם להשתמש בהצעות שמביא לפניו המטכ"ל, כך שבאיזשהו מקום, אם זה יהיה אזרח זה יאזן את השימוש בכוח... בסופו של דבר אני סבור שזה תלוי יותר באדם, פחות בנסיון חיים שלו...

המוסד

New member
יצחק רבין לא היה "כזה"

רבין היה רה"מ שנכשל כישלון חרוץ, שהפך לאחר הירצחו לאליל השמאל והשלום. דווקא מי שמאמין בשלום אחרי זה לא ראוי להיות ראש ממשלה אלא ראוי להסתכלות פסיכיאטרית מי שהצליח בתחום אחד לא בהכרח יכשל בתחום אחר.

יש לי מה להגיד, אבל......

אני מציע שנפתח את זה בשירשור חדש? מה אתה אומר....נפתח את הדיון האם רבין היה איש שמאל אמיתי או לא? והעובדה שאחרי הרצח שלו הפכו אותו לאלוהים חיים ולמנהיג השלום.... אז מה אתה אומר? נמחק את ההודעה הקודמת שלך ונפתח דיון חדש בשירשור חדש?

טל קר

New member
רציתי להוסיף עוד נקודה.

לא סתם יש לו יחס מזלזל לנשים לאדם שעובר מצבא לפוליטיקה. זה בגלל שברוב המוחלט של אלו שעוברים מצבא לפוליטיקה הם גברים (כי רוב ההנהגה הגבוהה בצבא הם גברים). מצב זה גורם לתת יצוג חמור של חמישים אחוז מהאוכלוסיה. יש שתי מקפצות עיקריות לפוליטיקה שלשתיהן אין כמעט גישה לנשים. פוליטיקה ודת. (ע"ע 17 בחורי ש"ס בחורי אגודת ישראל ושאר מפלגות). ואני מסכימה עם הכותב שהתכונות שעזרו לו להתקדם בצבא הם אלו שיכולות לשים להתקדמות המדינה רגלים בהגיעו לתפקידים שלטוניים.

musmus

New member
אהלן טל

איך יש לך זמן לבקר בכל הפורומים? בכל מקום אני רואה אותך

טל קר

New member
אתה לא מחפש במקומות הנכונים.

נסה למצוא אותי בפורום אופרות סבון, בפורומים של סה"ר, ובפורום מכוניות. בהצלחה! וברצינות - אני לא נכנסת בדר"כ לפורומים מלבד הקבועים שמסתובבת בהם, אלא מסתכלת כשיש לי זמן על ההודעות בשעה האחרונה בפורום, וכל הודעה שהנושא שלה קשור למה שמענין אותי - פמיניזם/אתאיזם/בע"ח/שוויון/גאווה אני נכנסת לראות במה מדובר ואם מוצאת לנכון מגיבה.

luka

New member
המציאות מדברת בעד עצמה

ראש ממשלת ישראל כיום הוא גנרל מלחמה ותראו איך ישראל ניראת?! יור ראש הרשות הפלסטינית הוא גנרל מלחמה ותראו איך הרשות נראית?! גנרל מלחמה יודע לעשות רק מלחמה.

למעלה