צבא ולימוד

CHENGE

New member
יש לי שאלה!בבקשה תענו עליה ברצינות

האם עדיף ללכת לנחל חרדי למרות שאני מכיר הרבה חברה משם והם ממש לא``חרדים`` או לעשות צבא רגיל? ד``א אני מתיימר להיות חרדי אבל כשאתה בסביבה של ``חרדים`` ואתה רואה שהם מרשים לעצמם ולא ממש מקפידים אז גם אתה מרפה קצת מהדת..אני מקווה מאוד שהשאלה שלי מובנת ותודה מראש לתגובות

דובי 99

New member
מצבא רגיל כמעט בטוח שתצא בלי כיפה

ומהנחל יש סיכוי שכן תצא חרדי ואפילו קצת אז לדעתי זה עדיף .ובקשר שיש חרדים שמרשים לעצמם תוכל להסביר למה אתה מתכוון כי לעשות עבירות אז הם לא חרדים זה רק תחפושת ,ואם הכוונה זה רק לבילוים לא מתאימים או דבר דומה שלא נוגד את ההלכה אז זה לא כזה גרוע .אבל מה שברור שמי שרוצה לחזור בתשובה חייב להפסיק הכל כמו עץ עקום שרוצים לישר אותו מה עושים מעקמים אותו לצד שני בשביל שבסוף יהיה ישר כך מי שחוזר בתשובה חייב בהתחלה לנטות לצד השני בשביל שבסוף יהיה ישר

מיין???

שאתה תאמר כך??? הלא מרן הרב שטיינמן הקים את הנחל החרדי כדי שלא יילכו להסדר ששם המחיצות בין חיילים לחיילות מעט רעועות בלשון המעטה... וחוץ מזה שכבר אמר מרן הרב שך זצ``ל שחילוני עדיף על פני מזרחיסט. ויש עוד הרבה סיבות שאין לי זמן לפורטם.

הרב שטינמן הביע חרטה על תמיכתו בנחל

וכך גם הרב גולדשטין ראש ישיבת שערי יושר..

הרב שך זצ"ל צודק 100 אחוז

היום יש " דתיים-לאומיים " שהם הולכים עם קעקועים ועם עגילים בגוף ( פירסינג )

זושא07

New member
תמהני עליך

איפה האוביקטיביות שלך כמנהל הפורום? זה אמור להיות פורום גישור ,ואתה נוקט כאן עמדות קיצוניות!

עדיפות עליונה לא לנח``ל החרדי!!

ואני אסביר: אחד שהולך לנח``ל החרדי, אמור בעצם להרגיש בבית... כשמרגישים בבית, עושים דברים שברחוב לא עושים, וכשמרגישים בבית עושים מה שכולם עושים בבית, וממילא, היות ורוב החבר`ה בנח``ל החרדי מופקעים לגמרי מכל זיק וסממן יהודי וחרדי, כשאתה מרגיש בבית בכזו סביבה זו בעיה, ואתה מושפע כשאין לך את הכלים להתגונן מפני כך, כי אם החבר`ה שלנו ככה... אין סיבה שאני לא... משא``כ כשאתה הולך ברגיל, אתה לא מרגיש בבית, במובן החרדי של העניין... וממילא אתה יודע יותר להישמר ולשמור על עצמך בתור יהודי וחרדי. בתקווה שהצלחתי להסביר את עצמי כראוי... וכמובן שיש עדיפות עליונה להישאר בצבא השם, ולהגן בדרכים המסורות לנו מדור דור, מאשר ללכת ולהתמודד עם ניסיונות איומים, וכל דברי הם רק למקרה חירום...

CHENGE

New member
תודה ו..

אני לא יכול להיות בצבא ה` כי אני במסגרת שאני כבר לא יכול לחזור ממנה לישיבה

הסטלן2007

New member
ללא ספק שעדיף הנח``ל החרדי!

מכל הבחינות. כשרות, תפילות, שבת, בנות... יחס של המפקדים הרבה יותר טוב, התחשבות, בקיצור מ-כ-ל הבחינות!

זושא07

New member
עדיפות ברורה לנחל

עדיף ללכת לנחל גם מבחינת זה שזה שירות מקוצר יותר ולא צריך לעשות מילואים וגם מבחינה דתית יותר מתחשבים שם בהקשר לשמירת שבת וכשרות וצניעות.בנוגע לאווירה שם,יש שם הרבה מזרחיסטים חזקים מבחינה דתית כך שאין לך מה לדאוג מספר החרדים האמיתיים שם מועט.

קסמאישי

New member
נח``ל החרדי עדיף

יש לי חברים בשניהם ורואים שהסביבה הרגילה של הצבא משפיעה יותר לרעה ויש לי דוגמא אם כשאתה עייף וצריך להתפלל וכולם הולכים לישון צריך הרבה יותר כוחות בשביל זה

חבר`ה..זה אני chenge ‎ רציתי להודות

לכם על התגובות לגבי שירות בנחל החרדי למנהל רציתי לומר שלנחל החרדי היתה מטרה טובה אם כוונות טובות אבל משו באמצע נכשל ולכן הם היום נראים כמו בית בושת לגברים סליחה על הקיצוניות

../images/Emo195.gif צה"ל = בית בושת ../images/Emo70.gif

תכניס לך טוב ! טוב לתוך הראש !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ..................................... כל הצבא זה " בית בושת אחד גדול " ..........

חבר`ה..זה אני chenge ‎ רציתי להודות

לכם על התגובות לגבי שירות בנחל החרדי למנהל רציתי לומר שלנחל החרדי היתה מטרה טובה אם כוונות טובות אבל משו באמצע נכשל ולכן הם היום נראים כמו בית בושת לגברים סליחה על הקיצוניות

99 אחוז מהחיילים

הם חרדלים לא חרדים הם לומדים בישיבות של מזרחי עם כיפה סרוגה

למעלה