צבא ואפילפסיה

Son Gocu

New member
צבא ואפילפסיה

מה היחס של הצבא לאנשים עם אפילפסיה? לפי מה מחליט הצבא לגייס אנשים חולי אפילפסיה? יש איזו קריטריון מסוים? חבר שלי גוייס, ומאוד הופתעתי מזה... זה נראה לי קצת מסוכן... נ.ב. ההתקף האחרון שלו היה לפני 4 שנים.

חייםלוי

Member
מנהל
אין שום בעיה בגיוס אנשים שכבר 4

שנים לא היה להם התקף. גם אני התגייסתי ושירתתי שירות מלא + 27 שנים במילואים. תקרא את השרשור העוסק בצה"ל בטאגליין http://snipurl.com/fnjj

אני אפילו לא הייתי צריכה המלצה של

הרופאה או וועדה רפואית.. אין לי שנתיים ואני לוקחת תרופות... אני על 45 מגוייסת

aerox

New member
ככה :

הצבא נותן פרק זמן של פרופיל 24 למשך שנה לראות אם יש התקפים ,לאחר שנה אין התקפים יש להם אפשרות לגייס אותך עד גיל 21 אני למזלי לא יצאתי סעיף אפילפסיה...יצאתי על רפואי בעיית השמנת יתר והצבא כן מגייס אנשים חולי אפילפסיה אנשים כאלה הם ג'ובניקים כמובן ! עושים עבודות משרדיות או שעושים שירות לאומי בהתנדבות תלוי בקריזה של הוועדה הרפואית באותו רגע זה המון עצבים ותהליכים ופרופורציות עד שהצבא מחליט כן לגייס לא לגייס

aerox

New member
זה בכל אופן מה שעשו לי ....

זאת הדוגמא שאני יכול לתת אבל מי שבאמת מתעקש לא מתגייס הצבא לא מת לקחת על עצמו

ומה היה המצב שלך באותה תקופה?

ואני אולי הולכת להיות פקידה אבל לא אכפת לי אני מעדיפה את זה משירות לאומי או לא לעשות צבא.

aerox

New member
שנה ללא התקפים,ואז קבלת דחייה ...

של 9 חודשים לאחר הדחייה ללא התקפים אמרו לי חמוד אתה מתגייס נעזוב את זה של רציתי להתגייס אבל מישהו במקומי היו מגייסים כבר אני יצאתי על בעית השמנת יתר עד לפני חצי שנה שנה ו 8 חודש הייתי מטורטר האם להתגייס מתוכם שנה לדעת אם להתגייס בגלל האפילפסיה או לא ! לפי דעתי- אם מישהו באמת רוצה להתגייס שיתגייס אני לא ראיתי את עצמי כמועמד לצבא אם כל מה שעברתי .אז החלטתי שאני עושה הכל כדי לא להתגייס

הכל תלוי במצב שלך

הצבא נותן פרופיל 45 במידה ואתה נקי מהתקפים לפחות 6-12 חודשים. אם היו לך התקפים בשנה האחרונה אז תקבל פרופיל 24 לתקופה של עד שנה. ואז תעבור ועדה רפואית שתקבע האם להעלות לך את הפרופיל. במידה ולא תוכל להגיש בקשת התנדבות. (תוכל להגיש בקשת התנדבות גם אם יהיה לך 24 לשנה). שיהיה בהצלחה! יונתן.

aerox

New member
יפה אמרת אבל...

בספרים זה כתוב כך אבל בביצוע זה שונה אתה תלוי בוועדה בעצבים שלהם באותו יום כיצד הוא קם "הרופא" לא שהוא יודע מה זה למיקטל אבל נניח . למיקטל הוא לא יודע הייתי צריך לעזור לו להגיד לו שזה מבית למוטריג'ין שיבין למה אני מדבר ....הוא חשב שאני צוחק איתו אז ככה תבינו איך מתיחסים לאנשים בוועדות , לילה טוב Aerox

רוני 250

New member
רציתי באמת לשאול מה היחס של הצבא

אני כבר שנתיים ללא התקפים ולוקח כדורים 900מג ליום האם הצבא מגייס או נותן פטור

aerox

New member
אבא של אפי ? זה יכול להיות

שכן ויכול להיות שלא שוב זה תלוי בוועדה תלוי מי הרופאים לפי הספרים זה כן אבל לפי הוועדה זה לא בדיוק לפי דעתי הוא צריך לחכות לוועדה ולראות . זה הכל .

aerox

New member
הכל יחסי אנשים ....

כל אחד לפי הפקיד לפי הרופא שקבל אותו יש אלפי דרכים ופרצדורה משל הצבא .

אני בטוחה שיש להם כללים מסוימים

שאם ככה אז ככה וכו'.. לא יתנו יותר מידי כוח לרופא שעובר מאות אנשים ביום(ביום שלי היה רק אחד והוא עבר מהבנים לבנות כל איזה חצי שעה...)

frusciante

New member
נכון.

זה לא ממש תלוי בהחלטה של הרופא עצמו, לא כמו במקרים אחרים בעיות רפואיות כמו בעיות אורתופדיות, קרדיאליות וכו' שבהם יש לרופא יש איזושהו "מרחב תמרון". יש בספר פרופילים עמוד (וחצי) על אפילפסיה - עם כללים מאוד ספציפיים ומדוקדקים. הפרופיל שלך יכול לנוע בין 45, 64, 82. אם אתה עדין על תרופות, הפרופיל שלך אמור להיות 45 - סעיף שנקרא "אפילפסיה פעילה ונשלטת".

aerox

New member
נכון !

אבל יש מצב שאתה מקבל תרופות ואתה יכול לקבל התקף הכי קטן ולהגיד מה אני מקבל התקף פעם בשנה אני נשלט ושמעתי המון סיפורים של אנשים שגייסו אותם ישר על היום הראשון קבלו התקף וישר יצאו מהצבא או שקבלו 24 ל9 לבסוף הצבא "שיחק" איתם והם יצאו אחרי שנתיים של התמרדות איתם אצלי המצב היה שונה אני בכיתה י"ב אחרי צו הראשון אחרי שקבלתי תאריך גיוס ושאר ירקות מועמד לממר"ם , התקשרה קצינת לשכת הגיוס והודיעה שאני לא בממר"ם יומיים אחרי זה פרכסתי בביתי בפעם הראשונה עשו בדיקות וגילו שזה "סכרת" וכן הלאה בדיקות מדוקדקות אחרי חודש שוב התקף לילה אחרי לילה עד שהגעתי לדוקטור סוסיל ואמר לי אדון יקר יש לך אפילפסיה ידעתי שזאת המחלה מכתחילה בגלל זה לא התרגשתי לאחר 9 חודשים ידעתי את הצבא הם נתנו לי 9 חודשים על פרופיל 24 לאחרי 9-12 חודשים לא זוכר בדיוק קראו לי שוב לוועדה אמרו לי קבלת התקף ? לא שיקרתי אמרתי את האמת לא אני מרגיש טוב בריא מצוין חי חיים רגילים טוב עוד פרופיל 24 לשנה וככה הגעתי לגיל 20.5 הגעתי שוב לוועדה אחרונה שואלים אותי קבלת התקף אתה מרגיש טוב אמרתי לו שנתיים וחצי אני ללא התקפים אולי תגייסו אותי אמרו לי אתה תחליט אתה רוצה להתגייס או להשתחרר חשבתי כמה דקות ואמרתי לעצמי בגיל שהוא כמעט 21 להתגייס לא שווה לי אז אמרתי להם שאני יגיע בגיל 21 ויקח את הפטור וזה מה שהיה אז זה לפי הספרים או לפי הזמנים תגיבו לי ותענו לי על התשובות בגדול הרופאים עושים מה שבא להם ....זה הכל ונכון שיש ספרים אבל יש הרבה אנשים עם הרבה מאוד מצבים בתעודת פטור הוציאו אותי על השמנת יתר
בגלל שהשמנתי מהכדורים ולא בגלל אפילפסיה ,

פעם בשנה זה ניראלי יותר מידי בשביל

צבא כי.. צבא זה שלוש שנים לבנים.. אז זה יכול להיות בעייתי.. אני עכשיו.. מתה מפחד לקבל התקף כי עברו שנתיים..

למעלה