צבא ואימונים

robin19

New member
צבא ואימונים

הי! התאמנתי בקראטה במשך שנתיים וחצי לפני הגיוס. אני חיילת על סף שחרור, ובמשך כל תקופת הצבא הצלחתי לבוא לאימונים פעמיים (!). הייתי מאוד רוצה לחזור לשגרת אימונים כשאני אצא מהצבא, אבל אני קצת פוחדת מההשפעה של התקופה הארוכה הזו של חוסר המעש. האם אחד מכם עבר דבר דומה? איך התמודדתם עם הירידה בכושר, וברמה?

קדימה לאימונים

שום בעיה כחודש עבודה והגוף חוזר לעצמו, קדימה תראי להם שבנות עומדות במשימה.

3 שנים...

עד לגיוס, התאמנתי כמעט 4 וחצי שנים בקראטה, זה אמנם מעט זמן יותר ממך, אבל גם הפסקתי למשך 3 שנים. במהלך השרות, הצלחתי להגיע למעט מאוד מחנות אימונים, ופעם בכמה חודשים (בד"כ "רגילות") הייתי מגיע לאימון או שניים. למורת שזה אולי נראה הרבה, יחסית לחייל ממוצע, כשחזרתי להתאמן הרגשתי מאוד מוזר ושונה עם האימונים, הביצוע של הדברים היה לי לא קל בלשון המעטה, אפילו קאטות שידעתי יחסית טוב, היו לי קשות וזרות. לוקח לפחות חודשיים של אימונים רצופים, עד שממש מרגישים ש"הדברים חזרו". קצת יותר משנתיים אחרי השחרור, אני אפילו לא זוכר את ההפסקה הגדולה שעשיתי, ויותר מזה, הרבה בעיות שהיו לי לפני הגיוס, נעלמו ברגע שחזרתי (כך שלא רק הידע "הטוב" דעך...). עצתי לך, תחזרי לאימונים רגילים, כמו שהתאמנת לפני הגיוס. שנתיים וחצי הם זמן לא מבוטל, במשך הזמן הזה למדת משהו, ואת המשהו הזה לא שוחכים ביומיים. בהצלחה.

למעלה