צבא הכנה לישראל

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
צבא הכנה לישראל

["ארבע ההסכמות הן ארבעה הסכמים מופלאים שאנחנו עושים עם עצמנו: (1) להשתמש במלים שלנו בצורה נכונה; (2) לא לקחת כלום באופן אישי; (3) לא להניח הנחות; (4) לעשות תמיד כמיטב יכולתנו"] ^_^ כאדם שאוהב לקשר ולדמות ולא לשקר ולא לרמות (כמובן שמדי פעם יוצאים לי חרוזים תשוקתיים נטולי נזקקות בהגיון בריא) לקחתי על עצמי לקחת את צה"ל כתבנית כמעט-טהורה של ארבע ההסכמות זה פשוט מתאים מאד לטבע ההסכמות הבעיה היא שהצבא מוכן יותר מדי לאנשים שאינם חיים על פי אותם ההסכמות ולכן יש כבר מאגר עצבים שמחכה לפרוץ על חיילים מסכנים שלא מבינים שהם הגיעו לגן-עדן ולא לגן-חובה טוב נו אפשר לראות את האשליה יותר כגהנום אם בא לכם, ובעצם זה גם הרבה יותר גן-חובה מאשר גן-עדן, אך זאת רק מפני שאם הצבא היה גן, היה חובה עליכם לעשות כל מה שהגננת אומרת. ___ בזמן הבא, אתם מסתדרים לי ב"ח" הפלוגתית. 50 שניות, זוזו.

josepa1

New member
ארבע לא מתחלק בשלוש

בצבא עד כמה שזכור לי הכל מתחלק לשלוש, ארבע הסכמות לא נכנס, מה לעשות ?! אולי צריך לוותר על אחת, נגיד ... 1. לשמור על טהר הנשק והמלה 2. אף פעם לא לקחת אישית, גם כשיורים עליך 3. לעשות כמיטב יכולתך לסיים את השירות כמה שיותר מהר ובחיים. וכמובן שלא לקחת שום דבר ברצינות רבה מדי.

Cheetah

New member
המממםם...

צה"ל שאני נמצא בו הוא לא דבר חיובי לא משנה איך תסתכל על זה... אני נמצא במקום קשה ואם אני מוצא דרך ללמוד משהו זה קשור רק אליי אתה קראת לצהל גן עדן
מה לעזאזל עובר עליך...? אתה בחיל אויר או משהו כזה?

IC4

New member
צ´מע

אם אתה מוצא ללמוד משהו שקשור רק אליך - אז הרי כן מצאת משהו חיובי, ושזה כן משנה תסתכל על זה
ולא התכוונתי שצהל הוא גן עדן התכוונתי שמבחינת העקרונות, הקוים המנחים, הצבא בעצם היה יכול ליצור חברה מתוקנת אמנם לא חברה שהיינו שמחים לחיות בה אבל בואו נניח שאנחנו כבר רגילים לחומרה שבה יש לנו משמעת יש לנו יושר יש לנו אומץ ולקיחת אחריות אמנם הדברים שעליהם צריך לוותר בשביל שהערכים האלה יהיו משמעותיים אינם מצדיקים ככל הנראה אבל ניסיתי להסתכל על זה מנקודת מבט קצת שונה ומרחפת (לא קשור לחיל אויר
, אני כלל צהלי בינתיים) ___ היו פוליטיקלי קורקט אל תגידו ג´ובניק תגידו תומך לחימה! אל תגידו גבינה, תגידו קובית חלב משופצרת

למעלה