צאן צואןא

tanka

New member
צאן צואןא

איזה מגניב שאשר לתקשר אתכם גם מעבר לים בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי נורא נורא עסוקה ,כדי להספיק לתרגל אני מקצרת בצאן צואן, מאוד מקצרת האם זה נכון ?או שעדיף לעשות קטה מהירה יותר ולא לקצר בצאן צואן?

WhiteBear

New member
תתיעצי עם המורה ../images/Emo3.gif

ניפלא לקרוא אותך פה. עד שמישהו מהבכירים יותר יתקן אותי, הנה מה שאני מכיר: עם אין לך זמן רציף לאימון (נגיד, זמן בבוקר, זמן בצהריים זמן בערב). אז מומלץ לפצל את האימון כך: ברגע הראשון שיש בתחילת היום לעשות "חימום" (סוויסו, חימום בירכיים, טאן רן, אה-צ'י-דאן-קן). אם נישאר זמן אז רבע ראשון, או עד שאת מכירה. ואז כל עמידת סאן צ'וואן 5 שניות. בהפסקה הבאה לדאוג לעשות את כל הקאטה שאת מכירה (אם לא עשית אותה בבוקר) או לחזור עליה או להשלים אותה עד הסוף. (כל אימון שאחרי הבוקר להתחיל בקצת סוויסו, וחימום בירכיים). ואז להוסיף אימון שבו תעשי סאן צ'וואן. מינימום אפקטיבי ניחשב דקה לכל עמידה. אפשר גם לעשות חמש דקות בצהריים ועוד חמש (או עשר) בערב. כנראה שיש אפשקטיביות גם ל"מעט" זמן כמו 5 דקות. אז שווה להשקיע. בעיקר זה שווה בגלל שזו דרך מעולה לראות איפה הראש שלך באמת. אני, בימים קשים, לא מצליח לעשות חצי דקה כל אלמנט. בימים טובים... אני עושה יותר. זה גם עוזר, לדעתי, בגב התחתון. ובכל מיקרה אני מוכן לנסות לתפוס את המורה שלך, ולשאול אותה - פשוט תישלכי לי את הזמן הספציפי שיש לך, והיא תגיד לי מה לומר הלאה.
|אהבה|
|אותך| טל.

צאן-צ'ואן

לפי הידוע לי על השיטה שלנו, דקה לכל תנועה היא המינימום. עם זאת, אם אין זמן או כוח (לדוגמא כשחולים), אפשר להחליט שהיום תעשי את התנועה הראשונה דקה ואת כל השאר 20 שניות, מחר תעשי את התנועה השניה דקה וכל השאר 20 שניות וכך הלאה - יותר טוב "לסמן" את האימון מאשר לא להתאמן בכלל. רעיון טוב הוא לכתוב את כל החומר שצריך לעבוד עליו; כך אפשר לוודא שלא תשכחי להתאמן על תרגיל כלשהו. וחוץ מזה, תעשי חיים!

למעלה